ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κορμπεράν το ψάχνει πολύ, όμως χρειάζεται και βοήθεια

Ολυμπιακός: Ο Κορμπεράν το ψάχνει πολύ, όμως χρειάζεται και βοήθεια
EUROKINISSI

Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει χρησιμοποιήσει 26 ποδοσφαιριστές στα τέσσερα παιχνίδια που έχει καθίσει στον πάγκο των ερυθρολεύκων και αναμένει τις επόμενες προσθήκες για να παρουσιάσει έναν διαφορετικό Ολυμπιακό.

Ο Κάρλος Κορμπεράν συμπλήρωσε τρεις εβδομάδες στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και παρόλο που χρειάστηκε να πέσει αμέσως στα βαθιά δείχνει να το ψάχνει πολύ, επιδιώκοντας να επαναφέρει τους ερυθρόλευκους στην κανονικότητα.

Αρχικά ο Ισπανός προπονητής κατάφερε να υλοποιήσει τον πρώτο στόχο, που ήταν η πρόκριση της πειραϊκής ομάδας στα play-off του Europa League. Παρέλαβε μία ομάδα καταρρακωμένη ψυχολογικά μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League, με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και την οδήγησε στην επόμενη φάση του Europa League.

Ακολούθησε η ισοπαλία του Ολυμπιακού εναντίον του Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο, σε ένα παιχνίδι όπου η πειραϊκή ομάδα παρουσίασε αγωνιστική βελτίωση και θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη και στη συνέχεια οδήγησε τους ερυθρόλευκους στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα με την δουλειά στην ψυχολογία και στην αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, ο Κορμπεράν δούλεψε πολύ σε αυτές τις τρεις εβδομάδες στις προπονήσεις στο Ρέντη, προκειμένου να περάσει σιγά σιγά την φιλοσοφία του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Παράλληλα χρειάστηκε να πάρει ρίσκα και να διαχειριστεί κατάλληλα το έμψυχο δυναμικό διότι, λόγω των πολλών μυϊκών τραυματισμών, έκρινε πως κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν σε τρία διαδοχικά παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα. Ενδεικτικό του γεγονότος είναι πως ο Ισπανός κόουτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 26 ποδοσφαιριστές στα τέσσερα ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός μέσα σε διάστημα 18 ημερών σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Η λίστα με τους παίκτες που χρησιμοποίησε και ο χρόνος τους

Ο ερυθρόλευκος τεχνικός χρησιμοποίησε τους Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούτρη, Εμβιλά, Κούντε, Μπουχαλάκη, Κανέ, Ανδρούτσο, Αγκιμπού Καμαρά, Ζινκερνάγκελ, Ραντζέλοβιτς, Μαντί Καμαρά, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Χουάνγκ, Βρουσάι, Ντε λα Φουέντε, Μασούρα, Ροντρίγκες, Χασάν και Τικίνιο ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στη Μποταφόγκο.

Οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια των αγώνων (90λεπτα) και στα τέσσερα παιχνίδια ήταν ο Βατσλίκ και ο Σισέ. Επίσης, και στα τέσσερα ματς, είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγή έπαιξαν ο Άβιλα, ο Εμβιλά, ο Ραντζέλοβιτς και ο Αραμπί.

Η ουσία είναι πως ο Κορμπεράν το παλεύει πολύ, προσπαθεί να βρει λύσεις σε προβλήματα και ταυτόχρονα θέλει να δώσει πάλι αγωνιστική ταυτότητα στον Ολυμπιακό. Όμως θα πρέπει να βοηθηθεί και ο ίδιος από τους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις και στους αγώνες, όσο και από τις προσθήκες των ποιοτικών παικτών (σέντερ φορ, εξτρέμ, δεκάρι και στόπερ) που θα αποκτηθούν μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Οι ερυθρόλευκοι σε έντεκα ημέρες θα πρέπει να δηλώσουν στην UEFA τη λίστα των παικτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και υπάρχουν ακόμη αρκετά κομμάτια που πρέπει να μπουν στο παζλ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ