ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κορδόν και ο νέος προπονητής έχουν όλο τον χρόνο για να φτιάξουν την ομάδα που θα επιστρέψει στους τίτλους

Ο Αντόνιο Κορδόν σε συνέντευξή του
Ο Αντόνιο Κορδόν σε συνέντευξή του RODRIGO BUENDIA/AFP

Ο Ολυμπιακός ως τρίτος στη βαθμολογία της Stoiximan Super League θα παίξει τη νέα σεζόν στο Europa League και οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν με μεγαλύτερη ηρεμία το ρόστερ της σεζόν 2023-24 ενώ μπορούν να έχουν περισσότερα κέρδη αγωνιστικά και μη.

Ο Ολυμπιακός ως τρίτος στη βαθμολογία της Stoiximan Super League, λοιπόν, πήρε το εισιτήριο για το Europa League και θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του τον Αύγουστο. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ανάγκη το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους ακόλουθους λόγους:

Πρώτον, σε ένα κομβικό καλοκαίρι για την πειραϊκή ομάδα, με νέο τεχνικό διευθυντή, καινούργιο προπονητή και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ με σκοπό την επιστροφή στην κανονικότητα, ο Ολυμπιακός ήθελε να έχει ως σύμμαχο τον χρόνο για να προετοιμαστεί κατάλληλα. Και τελικά θα τον έχει, καθώς είναι διαφορετικό να παίξει στις 10 και 17 Αυγούστου (στον 3ο προκριματικό γύρο) ή υπό προϋποθέσεις στις 24 και 31 Αυγούστου (στα playoffs του Europa League) και άλλο να αγωνιζόταν στις 27 Ιουλίου και στις 3 Αυγούστου (στον 2ο προκριματικό του Conference League).

Οι δύο εβδομάδες ή ο ένας μήνας διαφορά είναι σημαντικοί το καλοκαίρι, καθώς οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, αλλά και ο νέος τεχνικός να καταρτίσει πλάνο για κανονική προετοιμασία. Συνήθως οι προπονητές μιλούν για προετοιμασία διάρκειας πέντε ή έξι εβδομάδων και ο ερυθρόλευκος κόουτς θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει όπως θέλει.

Δεύτερον, για το πρεστίζ. Είναι αλλιώς για τον Ολυμπιακό που έχει συνηθίσει τις τελευταίες δυόμιση δεκαετίες να αγωνίζεται στο Champions League και στο Europa League, να συμμετάσχει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και διαφορετικό μετά από μία κακή σεζόν να ξεκινούσε από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Τρίτον, για τα έσοδα. Τα χρήματα που μπορούν να μπουν στο ταμείο του Ολυμπιακού από την παρουσία του και την πορεία του στο Europa League, υπό προϋποθέσεις ίσως να είναι υπερδιπλάσια από ότι στο Conference League. Επιπλέον, η πειραϊκή ομάδα, μέσω του Europa League, θα έχει και την πιθανότητα της δεύτερης ευκαιρίας, με τη συνέχειά της στα νοκ άουτ παιχνίδια του ConferenceLeague. Ενώ, αν έπαιζε στην τελευταία διοργάνωση και αποκλειόταν, θα έμενε νωρίς εκτός Ευρώπης.

Τέταρτον, ο Κορδόν θα μπορεί να μιλήσει διαφορετικά με τους υποψήφιους προπονητές αυτές τις μέρες γνωρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Europa League και θα είναι και ένα κίνητρο για τον καινούργιο κόουτς να προσπαθήσει να πετύχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Και

Πέμπτον, η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο Κορδόν και ο νέος τεχνικός θα μπορούν να διαπραγματευτούν διαφορετικά το καλοκαίρι στις μεταγραφές πείθοντας τους ποδοσφαιριστές που θα θελήσουν να φέρουν στην Ελλάδα, έχοντας και το δέλεαρ του Europa League.

Το σημαντικό είναι πως οι ερυθρόλευκοι έχουν όλες τις προϋποθέσεις και τον χρόνο για να φτιάξουν πάλι μία δυνατή ομάδα, η οποία θα επιστρέψει άμεσα στους τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις και θα είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ