ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο κέρβερος Πασχαλάκης, το 50% των clean sheets και το νέο συμβόλαιο

Ολυμπιακός: Ο κέρβερος Πασχαλάκης, το 50% των clean sheets και το νέο συμβόλαιο
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει αφήσει ήδη το αποτύπωμά του στον Ολυμπιακό, σε ποσοστό πάνω από το 50% η εστία του έμεινε απαραβίαστη και οι ερυθρόλευκοι του ετοιμάζουν νέο συμβόλαιο.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης συμπλήρωσε ένα χρόνο παρουσίας στον Ολυμπιακό, καθώς ο πρώτος αγώνας που έπαιξε με την πειραϊκή ομάδα ήταν εναντίον της Καραμπάγκ (0-0) στο Μπακού, στις 13 Οκτωβρίου 2022.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας αποτελεί τη βασική επιλογή των ερυθρόλευκων κάτω από τα δοκάρια και απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς με την απόδοσή του έχει προσφέρει βαθμούς στον Ολυμπιακό.

Σε αυτούς τους δώδεκα μήνες της παρουσίας του στην πειραϊκή ομάδα, ο 34χρονος γκολκίπερ έχει συνολικά 40 συμμετοχές (27 την περασμένη περίοδο και 13 τούτη τη σεζόν), εκ των οποίων οι ερυθρόλευκοι στα 21 ματς clean sheets.

Δηλαδή, σε ποσοστό πάνω από το 50% των αγώνων του Ολυμπιακού, η εστία του Πασχαλάκη έμεινε απαραβίαστη, που δεν είναι μικρό πράγμα -έχει 72% μόνο φέτος στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πορτιέρε δεν δέχθηκε τέρμα την περασμένη περίοδο, στην Ευρώπη στο παιχνίδι με την Καραμπάγκ (0-0, εκτός έδρας) και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στους αγώνες με τους Παναιτωλικό (2-0, εκτός), Λαμία (2-0, εντός), Λεβαδειακό (1-0, εκτός), ΑΕΚ (0-0, εντός), Αστέρα Τρίπολης (5-0, εντός), Ιωνικό (2-0, εκτός), Βόλο (4-0, εκτός), Άρη (1-0, εντός), ΠΑΟΚ (0-0, εκτός), Λαμία (3-0, εκτός), Παναθηναϊκό (0-0, εντός) και Λεβαδειακό (6-0, εντός). Και στα play offsστο ματς με τον Βόλο (3-0, εκτός έδρας).

Σχετικά, με την τρέχουσα σεζόν, ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας δεν δέχτηκε γκολ, στην Ευρώπη στους αγώνες με την Γκενκ (1-0, εντός έδρας) και την Τσουκαρίτσκι (3-0, εκτός) και στο πρωτάθλημα στα παιχνίδια με τους Πανσερραϊκό (2-0, εντός), Ατρόμητο (4-0, εντός), Λαμία (4-0, εντός), Κηφισιά (4-0, εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (3-0, εκτός έδρας).

Ο Πασχαλάκης είχε 14 clean sheets την προηγούμενη περίοδο και ήδη έχει 7, δηλαδή έχει φτάσει τα μισά τούτη τη σεζόν που βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημα της.

Το συμβόλαιο του έμπειρου γκολκίπερ λήγει τον Ιούνιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν επαφές του Ολυμπιακού με τον διεθνή ποδοσφαιριστή για την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμη ένα ή δύο χρόνια. Απομένει το τελικό ραντεβού που θα γίνει, είτε στη διακοπή του Νοεμβρίου είτε σε εκείνη του Δεκεμβρίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ