ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης και ο Πασχαλάκης κέρδισαν το προσωπικό τους "στοίχημα"

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κέρδισαν το προσωπικό τους "στοίχημα" και μαζί με εκείνους βγήκε κερδισμένος κι ο Ολυμπιακός. 

Μέσα Σεπτεμβρίου 2022. Ο Κώστας Φορτούνης βρίσκεται εκτός αγώνων του Ολυμπιακού, προερχόμενος από ένα καλοκαίρι στο οποίο ήταν εκτός πλάνων και χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα.

Την ίδια χρονική περίοδο, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν ακόμα ελεύθερος και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Και με την υπογραφή του στο τέλος του μήνα στον Ολυμπιακό ήξερε πως θα έπρεπε να παλέψει σκληρά για να αποδείξει πράγματα.

Έξι μήνες μετά, Μάρτιος του 2023 πλέον, το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Ο Φορτούνης κι ο Πασχαλάκης έχουν σημαντικό μερίδιο στα καλά αποτελέσματα του Ολυμπιακού, στο αήττητο των 19 διαδοχικών αγώνων στο πρωτάθλημα και στην προσπάθεια που καταβάλει η πειραϊκή ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο μεν πρώτος είναι καταλυτικός στον τρόπο παιχνιδιού των "ερυθρόλευκων" και πήρε πάλι το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο δε δεύτερος είναι καθοριστικός με τις επεμβάσεις του, προσφέροντας κι εκείνος με τη σειρά του πολύτιμους βαθμούς.

Πώς Φορτούνης και Πασχαλάκης κάλυψαν την απόσταση

Η πραγματικότητα είναι πως οι δύο ποδοσφαιριστές κέρδισαν το προσωπικό τους "στοίχημα" και μαζί με εκείνους βγήκε κερδισμένος κι ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, φάνηκε στο χειροκρότημα των "ερυθρόλευκων" οπαδών στους αγώνες στο Καραϊσκάκης, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν και την συνεισφορά τους στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Φορτούνης μπήκε στα πλάνα του Μίτσελ αμέσως μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, στο ματς με τον Παναιτωλικό που έπαιξε στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή.

Τότε, δηλαδή, που ξεκίνησε το αήττητο σερί του Ολυμπιακού που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έκτοτε, έπαιρνε ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, μέχρι που έγινε βασικός με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός τον χώρεσε στην ενδεκάδα παίζοντας με τρία δεκάρια, μαζί με τον Χάμες και τον Μπιέλ. Ο έμπειρος κεντρικός μεσοεπιθετικός κέρδισε τη θέση με το σπαθί του και δικαιολογημένα αποτελεί αυτή τη στιγμή σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό.

Ο Πασχαλάκης έκανε το ντεμπούτο του στο παιχνίδι με την Καραμπάγκ, στο Μπακού, αλλά ο Μίτσελ δεν τον χρησιμοποίησε τέσσερις ημέρες μετά εναντίον του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης. Ο έμπειρος τερματοφύλακας πήρε γάντια βασικού στον αγώνα με τον Παναιτωλικό κι έκτοτε δεν βγήκε ποτέ από την ενδεκάδα στο πρωτάθλημα.

Η συμβολή του στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού είναι καθοριστική, όπως και στη μείωση της διαφοράς στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι ο Πασχαλάκης έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του Ολυμπιακού στα 13 από τα 19 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, όπως και στο ένα από τα δύο ματς που έπαιξε στην Ευρώπη, τα οποία ήταν εκτός έδρας και έληξαν ισόπαλα (0-0 Καραμπάγκ, 1-1 Φράιμπουργκ).

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο Μίτσελ συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Φορτούνη και τον Πασχαλάκη.

Αναγνωρίζει ότι οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην αλλαγή εικόνας του Ολυμπιακού τους τελευταίους μήνες κι ευελπιστεί να συνεχίσουν σε αυτά τα επίπεδα απόδοσης μέχρι το τέλος της περιόδου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ