ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης είναι και δεκάρι και εξτρέμ και μετρ των στατικών φάσεων, ποιοι παράγοντες τον εκτόξευσαν ξανά

Ο Κώστας Φορτούνης πανηγυρίζει με τα ερυθρόλευκα
Ο Κώστας Φορτούνης πανηγυρίζει με τα ερυθρόλευκα EUROKINISSI

Η δράση του καλού Φορτούνη δεν επηρεάζεται από την θέση από την οποία τον χρησιμοποιεί ο Μίτσελ. Είναι και δεκάρι και εξτρέμ και μετρ των στατικών φάσεων ο καταλυτικός Τρικαλινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού και κάνει την διαφορά στο γήπεδο.

Η δράση του καλού Φορτούνη δεν επηρεάζεται από τη θέση που τον χρησιμοποιεί ο Μίτσελ. Ο Έλληνας άσος αγωνίστηκε ως "δεκάρι" στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και από τα πόδια του προήλθαν τα δύο από τα τρία γκολ του Ολυμπιακού.

Ο έμπειρος κεντρικός επιθετικός χαφ έπαιξε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης στον αγώνα με τον Βόλο και ήταν ο δημιουργός των πρώτων δύο τερμάτων και πέτυχε το τρίτο της πειραϊκής ομάδας με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Η θέληση και η δίψα του Φορτούνη για να κάνει τη διαφορά είναι τέτοια που υπερνικά τις θέσεις και οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να παρουσιαστεί σε κάποιο παιχνίδι.

Οι παράγοντες που έχουν εκτοξεύσει τον Φορτούνη

Η ιδιαίτερη συζήτηση που είχε ο Θεσσαλός ποδοσφαιριστής με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ, το περιβραχιόνιο του αρχηγού που πήρε πάλι μετά από δύο χρόνια και η επιστροφή στην Εθνική ομάδα έχουν εκτοξεύσει την ψυχολογία του και αυτό λειτουργεί προς όφελος της πειραϊκής ομάδας.

Ο Φορτούνης είναι αυτή τη στιγμή ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Μόνο στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα ήταν μέσα στα πέντε από τα έξι γκολ και, γενικά, τον τελευταίο καιρό βοήθησε τα μέγιστα, ώστε οι ερυθρόλευκοι να ξεπεράσουν ανώδυνα την απουσία ενός μήνα του Χάμες.

Αξιοσημείωτο δε στην περίπτωση του Φορτούνη είναι πως έχει βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό σε μία κατηγορία στην οποία υπήρχε πρόβλημα στον α' γύρο του πρωταθλήματος και δη των στατικών φάσεων στην επίθεση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο δεύτερο μισό της περιόδου, ο Έλληνας επιθετικός είναι δημιουργός των επτά από τα δέκα γκολ των ερυθρόλευκων από στατικές φάσεις.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Φορτούνης σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό έδωσε το δικαίωμα στον Παπασταθόπουλο και στον Χάμες να πετύχουν γκολ. Το ίδιο συνέβη στο ματς με τον Λεβαδειακό με τον Χουάνγκ, ενώ στον αγώνα με τον Βόλο πέτυχε τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και νωρίτερα είχε μοιράσει γκολ στον Κασάμι και στον Μπακαμπού.

Με Φορτούνη γυρίζει το χαρτί

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Φορτούνη και ο Μίτσελ ευελπιστεί ο διεθνής μεσοεπιθετικός να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς μέχρι το τέλος της περιόδου βοηθώντας την πειραϊκής ομάδας να εκπληρώσει τον στόχο της.

Τα τέσσερα γκολ και οι έξι ασίστ σε μόλις 16 αγώνες στο πρωτάθλημα δεν είναι λίγα, αλλά ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει άλλα δέκα παιχνίδια μπροστά του (εννέα στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο) για να αυξήσει την συγκομιδή του και, κυρίως, να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή με την κατάκτηση του τίτλου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ