FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης χρησιμοποίησε ξανά το μαγικό ραβδάκι του στην ερυθρόλευκη τριάρα

Ο Κώστας Φορτούνης στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκης
Ο Κώστας Φορτούνης στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκης ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Φορτούνης πραγματοποίησε ξανά μία μεγάλη εμφάνιση και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού με 3-1.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε νικηφόρα από την διακοπή του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 του Παναιτωλικού για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ένα τρίποντο που έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κώστα Φορτούνη. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων χρειάστηκε να πάρει ξανά το ραβδάκι του για τη νίκη των Πειραιωτών.

Στο 40' πριν από το τέλος του πρώτου μέρους με ένα υπέροχο σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, σκόραρε το πέμπτο του γκολ στη Stoiximan Super League, βάζοντας μπροστά τον Ολυμπιακό, ενώ ο αρχηγός των ερυθρόλευκων έστρωσε στον Έσε από το σουτ του οποίου δημιουργήθηκε το αυτογκόλ του Οικονόμου για το 1-1 στο 17'.

Οι τελικές και τα xGoals του Φορτούνη στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Φορτούνη στη Stoiximan Super League

O Φορτούνης έχει συνολικά 26 τελικές στο πρωτάθλημα, οι οποίες έχουν αξία 3.01xG. Του αρέσει να εκτελεί εκτός περιοχής και έξω από το "κουτί" έχει πετύχει τα τρία από τα πέντε του γκολ στην Stoiximan Super League.

Από τους πιο δραστήριους παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Φορτούνης ήταν από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές της αναμέτρησης. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειές του.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

Ο captain των Πειραιτών είχε συνολικά 79 ενέργειες με την μπάλα και μπροστά του βρέθηκε μονάχα ο Ροντινέι (98). Αγωνίστηκε περισσότερο στην δεξιά πλευρά, συνθέτοντας ένα ισχυρό δημιουργικά δίδυμο με τον Βραζιλιάνο μπακ, ενώ ουκ ολίγες ενέργειές του ήταν και αριστερά.

Ο Μαρτίνεθ τον άλλαζε συχνά πλευρά προσπαθώντας να πάρει ό,τι μπορεί από εκείνον. Επιπλέον, αρκετές φορές ο Φορτούνης συνέκλινε ή γύριζε πιο πίσω για να βοηθήσει στην κυκλοφορία.

Ο πιο δημιουργικός παίκτης του Ολυμπιακού

Γι' ακόμη μία φορά ο Φορτούνης ήταν ο κύριος δημιουργός του Ολυμπιακού. Μπορείτε να δείτε με τη βοήθεια της Opta/Stats Perform όλες τις μεταβιβάσεις του στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είχε τρεις key passes, πάσες που δημιούργησαν ευκαιρία, τις περισσότερες μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Επιπλέον ήταν ο κορυφαίος στις πάσες στην επίθεση, έχοντας 31/40 "φλερτάροντας" με το ρεκόρ που κατέχει ο Ροντινέι από την πρώτη αγωνιστική με 36 πετυχημένες μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Συνολικά, ο Φορτούνης ολοκλήρωσε 52 στις 65 μεταβιβάσεις που πραγματοποίησε, όλες γύρω από την περιοχή και κυρίως πάνω από τη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, πολλές από τις αποτυχημένες πάσες του ήταν βαθιές μεταβιβάσεις, οι οποίες είχαν και μεγαλύτερο ρίσκο.

Με λίγα λόγια ο Κώστας Φορτούνης έκανε ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση και απέδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι πως είναι ο ποδοσφαιριστής "βαρόμετρο" για τον Ολυμπιακό, το πιο σημαντικό "γρανάζι" στον "μηχανισμό" του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ