ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο έλεγχος των 15+1 διεθνών των ερυθρολεύκων

Ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν εκ των διεθνών του Ολυμπιακού που έλειψαν στο διάστημα της διακοπής
Ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν εκ των διεθνών του Ολυμπιακού που έλειψαν στο διάστημα της διακοπής INTIME

Δοκάρι ο Μασούρας, γκολ ο Ροντρίγκες και ο Κανέ, ασίστ ο Αγκιμπού Καμαρά, σταθερός ο Βατσλίκ, αρχηγός ο Μάρκοβιτς. Το SPORT24 παρουσιάζει τι έκαναν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με τις εθνικές ομάδες τους.

Κάποιοι έλαμψαν, ορισμένοι άλλοι στάθηκαν καλά, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που δεν πήραν τον χρόνο συμμετοχής που ήλπιζαν και ανέμεναν. Το δεκαήμερο των 15+1 διεθνών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους ολοκληρώθηκε σε Ευρώπη και Αφρική με αρκετή επιβάρυνση λόγω των αγώνων και ατελείωτα χιλιόμετρα από τα ταξίδια. Αυτοί που ξεχώρισαν κυρίως ήταν ο Γιώργος Μασούρας, ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο Αγκιμπού Καμαρά, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Τόμας Βατσλίκ.

Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι έκαναν οι ερυθρόλευκοι διεθνείς, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, οι οποίοι άλλοι σήμερα και άλλοι από αύριο θα επιστρέψουν στο Ρέντη ξεκινώντας την προετοιμασίας τους για τους δύο εκτός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού με αντιπάλους τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πρωτάθλημα και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Europa League.

Το ευχάριστο για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι πως απέφυγαν το ταξίδι στην Αφρική τρεις ποδοσφαιριστές, ο Νιγηριανός εξτρέμ Χένρι Ονιεκουρού ο οποίος ξεπέρασε πλέον το πρόβλημα τραυματισμού του (είχε υποστεί ελαφριά θλάση στον προσαγωγό αριστερά), ο Μαροκινός σέντερ φορ, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός, Ουσεϊνού Μπα.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που αγωνίστηκαν:

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Γιώργος Μασούρας και ο Θανάσης Ανδρούτσος ήταν βασικοί και στους δύο αγώνες της Εθνικής Ελλάδας τόσο στη σπουδαία νίκη 2-0 εις βάρος της Γεωργίας στο Μπατούμι, όσο και στην ήττα από τη Σουηδία (0-2), στη Στοκχόλμη. Στο πρώτο παιχνίδι, ο Μασούρας αντικαταστάθηκε στο 78´ και στο δεύτερο -στο οποίο είχε δοκάρι- στο 71´, από τον ίδιο παίκτη, τον Τζόλη.

Ο Μάριος Βρουσάι είχε μείνει εκτός αποστολής στον αγώνα με τη Γεωργία, ενώ στο παιχνίδι με τη Σουηδία ήταν στον πάγκο.

Ο Τόμας Βατσλίκ αγωνίστηκε βασικός στην ισοπαλία της Τσεχίας με την Ουαλία (2-2) στην Πράγα, όπως και στη νίκη 2-0 εις βάρος της Λευκορωσίας στο Καζάν.

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ δεν έπαιξε στην εντός έδρας ήττα από τη Δανία (0-4) καθώς ήταν τιμωρημένος. Αντίθετα, ο 23χρονος ήταν βασικός στην ήττα από το Ισραήλ (1-2) στη Μπερ Σεβά και αποβλήθηκε στο 85ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες χάρισε τη νίκη 2-1 στο Πράσινο Ακρωτήρι επί της Λιβερίας, στην Άκρα της Γκάνας, με ένα εξαιρετικός μακρινό δεξί σουτ στις καθυστερήσεις του αγώνα (92´), ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του και στο δεύτερο παιχνίδι (1-0) που διεξήχθη στην πατρίδα του. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έπαιξε από δύο μισάωρα ως αλλαγή και στο μεν πρώτο ματς είχε ρόλο δεξιού εξτρέμ και στη συνέχεια “δεκαριού”, στο δε δεύτερο αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ.

Ο Μαντί Καμαρά ήταν βασικός στην εκτός έδρας ισοπαλίας με το Σουδάν (1-1) και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο (46´) από τον Καντέ. Αντίθετα, έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας ισοπαλίας με την ίδια ομάδα (2-2). Ο 24χρονος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στον αγώνα με το Μαρόκο (1-4).

Ο Αγκιμπού Καμαρά ξεκίνησε στο εκτός έδρας ματς με το Σουδάν (1-1) και έγινε αλλαγή στο 86ο λεπτό. Στο δεύτερο παιχνίδι με την ίδια ομάδα (2-2), ο 20χρονος επιθετικός είχε την ασίστ στο τέρμα του Μπαγιό και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε (76´) από τον Καμανό. Ο Αγκιμπού έπαιξε και στους δύο αγώνες στη θέση του δεξιού εξτρέμ, ενώ στο τρίτο απέναντι στο Μαρόκο χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο στο 58ο λεπτό.

Επίσης, ο Μαμαντού Κανέ (που αγωνίζεται δανεικός στη Νέφτσι Μπακού) ήταν βασικός στο πρώτο παιχνίδι με το Σουδάν, δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο δεύτερο ματς, ενώ ήταν βασικός και, μάλιστα, σκόραρε στο 31´ με μακρινό αριστερό συρτό σουτ στην ήττα από το Μαρόκο (1-4).

Κούντε και Σισέ επιστρέφουν ξεκούραστοι

Ο Πιέρ Κούντε Μαλόνγκ αγωνίστηκε από ένα δεκάλεπτο ως αλλαγή, τόσο στη εντός έδρας νίκη του Καμερούν 3-1 επί της Μοζαμβίκης όσο και στο εκτός έδρας ματς (1-0) με τον ίδιο αντίπαλο. Και στα δύο παιχνίδια έπαιξε στη θέση “8”.

Ο Πάπε Αμπού Σισέ έμεινε στον πάγκο και στους δύο νικηφόρους αγώνες της Σενεγάλης εις βάρος της Ναμίμπια (4-1, 3-1), καθώς χρησιμοποιήθηκαν στο κέντρο της άμυνας ο Κουλιμπαλί της Νάπολι και ο Ντιαλό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Βασικός ο Καρμπόβνικ, αρχηγός ο Μάρκοβιτς

Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων της Πολωνίας, τόσο στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Ουγγαρία όσο και στη νίκη 3-0 επί του Σαν Μαρίνο (3-0) στο Κίελτσε. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε και στα δύο ματς ως αριστερός μπακ-χαφ.

Ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς δεν ήταν μόνο βασικός, αλλά και αρχηγός της ομάδας των Ελπίδων της Σερβίας στη νίκη 4-1 επί της Αρμενίας, στο Γερεβάν και στην ήττα 0-3 από τη Γαλλία, στο Βελιγράδι. Ο 21χρονος έπαιξε στη θέση του δεξιού στόπερ

Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης και ο Βασίλης Σουρλής ήταν βασικοί στην εκτός έδρας νίκη 2-0 της Ελλάδας στη Λευκορωσία. Αγωνίστηκαν μόνο σε ένα παιχνίδι, καθώς το ματς Κύπρος – Ελλάδα αναβλήθηκε χθες λόγω κρουσμάτων Cocid-19 στην αποστολή της Γαλανόλευκης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ