ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Αραμπί έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία των ερυθρόλευκων

Ολυμπιακός: Ο Αραμπί έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία των ερυθρόλευκων
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Ολυμπιακού. Σκόραρε κόντρα στην Άιντραχτ, έφτασε τα 16 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έγινε ο κορυφαίους σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία των ερυθρόλευκων.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν ιστορική για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να βρίσκει δίχτυα στο 12ο λεπτό. Ο Μαροκινός στράικερ βρήκε δίχτυα κόντρα στους αετούς και έτσι έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας των ερυθρόλευκων.

Συγκεκριμένα, ο Αραμπί έφτασε τα 16 γκολ σε 33 παιχνίδια στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό και έτσι πέρασε στην κορυφή της κατάταξης των σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας του Πειραιά. Πλέον, βρίσκεται μπροστά από μεγάλες δόξες του συλλόγου και εξασφάλισε με αυτόν τον τρόπο την υστεροφημία, ως ενός από τους κορυφαίους... killer των ερυθρόλευκων. Στη σχετική λίστα ξεπέρασε τους Κώστα Μήτρογλου και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που αμφότεροι έχουν πετύχει από 15 γκολ.

Ακόμη είναι μπροστά από άλλες ιστορικές φιγούρες του Ολυμπιακού, όπως είναι ο Νίκος Αναστόπουλος (14 γκολ), ο Στέλιος Γιαννακόπουλος (9 γκολ), ο Γιώργος Σιδέρης (8 γκολ) και ο Ζιοβάνι (8 γκολ). Ο Αραμπί χρειάστηκε μόλις 33 παιχνίδια για να βρεθεί στην κορυφή, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας.

Στη εν λόγω κατάταξη ο μόνος ενεργός ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να απειλήσει το ρεκόρ του είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος σε 56 ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει σκοράρει 8 τέρματα.

Αναλυτικά η κατάταξη των κορυφαίων ευρωπαϊκών σκόρερ

1. Γιουσέφ ελ Αραμπί 16 γκολ σε 33 παιχνίδια
2. Κώστας Μήτρογλου 15 γκολ σε 44 παιχνίδια
- Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς 15 γκολ σε 83 παιχνίδια
4. Νίκος Αναστόπουλος 14 γκολ σε 29 παιχνίδια
5. Στέλιος Γιαννακόπουλος 9 γκολ σε 49 παιχνίδια
6. Γιώργος Σιδέρης 8 γκολ σε 20 παιχνίδια
- Αλέξης Αλεξανδρής 8 γκολ σε 36 παιχνίδια
- Ζιοβάνι 8 γκολ σε 38 παιχνίδια
- Κώστας Φορτούνης 8 γκολ σε 56 παιχνίδια
- Ιεροκλής Στολτίδης 8 γκολ σε 44 παιχνίδια
- Λουίς Ντιόγκο 8 γκολ σε 19 παιχνίδια

Τα γκολ στο Κράσνονταρ η αρχή των πάντων

Ο Ολυμπιακός τον Ιούλιο του 2019 έκανε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων αποκτώντας τον Αραμπί ως ελεύθερο από την Αλ Ντουχαΐλ. Μία κίνηση... ματ εξασφαλίζοντας έναν από τους κορυφαίους σκόρερ των τελευταίων ετών στον Ολυμπιακό.

Τα δύο πρώτα γκολ του Αραμπί στην Ευρώπη ήταν μαγικά. Ο Γκερέρο τραυματίστηκε και ο Μαροκινός μπήκε στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή για τα playoffs του Champions League κόντρα στην Κράσνονταρ. Στο 11ο λεπτό άνοιξε λογαριασμό. Ο Βαλμπουενά σέντραρε από τα δεξιά, ο Αραμπί με κοντινή προσπάθεια έφερε το ματς στα ίσα. Στο 48' ο πιστολέρο πήρε ξανά το όπλο του και εκμεταλλεύτηκε ξανά ασίστ του Βαλμπουενά, ώστε να κάνει το 2-1 που έμεινε ως το φινάλε. Αυτή ήταν η αρχή μίας μεγάλης πορείας.

Το ιστορικό γκολ κόντρα στην Άρσεναλ

Έπειτα από τα δύο γκολ κόντρα στην Κράσνονταρ, ο Αραμπί πήρε φωτιά. Γκολ κόντρα στην Μπάγερν στο Καραϊσκάκης, γκολ στην έδρα της Τότεναμ και μία καθοριστική εκτέλεση πέναλτι στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο 87ο λεπτό που έδωσε την πρόκριση στους ερυθρόλευκους στο Europa League.

Ωστόσο η νύχτα στις 27 Φεβρουαρίου του 2020 θα μείνει για πάντα στην μνήμη του Αραμπί και όλων των φίλων και μη του Ολυμπιακού. Το ματς για τους 32 του Europa League με την Άρσεναλ στο Emirates είχε οδηγηθεί στην παράταση. Οι κανονιέρηδες βρήκαν το γκολ, έκαναν το 1-1 και έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Όμως, όλοι υπολόγιζαν δίχως τον Μαροκινό. Ο Ελαμπντελαουί με υπερπροσπάθεια έδωσε στον Μασούρα, αυτός έκανε τη σέντρα προς τον Ελ Αραμπί που πετάχθηκε στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε για να νικήσει τον Λένο και να σκοράρει (1-2) στο 119! Η συνέχεια; Το απόλυτο ντελίριο. Μία ιστορική πρόκριση από τις κορυφαίες του Ολυμπιακού.

Ο Αραμπί είχε ήδη γράψει ιστορία. Όμως, δεν σταματάει εκεί, συνεχίζει να σκοράρει. Είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεται, σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, έτοιμος πάντα να πάρει το όπλο του και να δώσει προκρίσεις ή να "κλειδώσει" σημαντικές νίκες για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα γκολ του Αραμπί στην Ευρώπη:

Κράσνονταρ - Ολυμπιακός 1-2 - playoffs Champions League: Δύο γκολ (11'-47')
Ολυμπιακός - Μπάγερν 2-3 - Champions League: Γκολ (23')
Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2 - Champions League: Γκολ (6')
Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 1-0 - Champions League: Γκολ (87')
Άρσεναλ - Ολυμπιακός 1-2 - Europa League: Γκολ (119')
Ολυμπιακός - Γουλβς 1-1 - Europa League: Γκολ (54')
Ολυμπιακός - Ομόνοια 2-0 - playoffs Champions League: Γκολ (90+2')
Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν 4-2 - Europa League: Γκολ (45+2')
Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3 - Europa League: Γκολ (58')
Άρσεναλ - Ολυμπιακός 0-1 - Europa League: Γκολ (51')
Λουντογκόρετς - Ολυμπιακός 2-2 - προκριματικά Champions League: Γκολ (68')
Σλόβαν Μπρατισλάβας - Ολυμπιακός 2-2 - playoffs Europa League: Γκολ (33')
Ολυμπιακός - Άντβερπ 2-1 - Europa League: Γκολ (52')
Άιντραχτ - Ολυμπιακός 3-1 - Europa League: Γκολ (30')
Ολυμπιακός - Άιντραχτ - Europa League: Γκολ (12')

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ