THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός: "Μίδας" στην Αλ Ντουχαΐλ ο Σεμέδο με 9 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια

Ο Ρούμπεν Σεμέδο
Ο Ρούμπεν Σεμέδο EUROKINISSI

Δεν είναι μόνο τα 3,5 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει ο Ολυμπιακός από την Αλ Ντουχαϊλ για το 50% των δικαιωμάτων του Ρούμπεν Σεμέδο. Εξίσου -αν όχι ακόμη περισσότερο- εντυπωσιακό το ότι ο Πορτογάλος στόπερ θα αμείβεται με 3 εκατ. ευρώ ετησίως από την ομάδα του Κατάρ.

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας πρέπει να έχει ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ή κάτι τέτοιο. Χωρίς ουσιαστικό χρόνο επαγγελματικού ποδοσφαίρου εδώ και περίπου έναν χρόνο, χωρίς καν προπόνηση από τότε που ολοκλήρωσε τις περυσινές υποχρεώσεις του (στο πλαίσιο του δανεισμού του) στην δεύτερη ομάδα της Πόρτο. Χωρίς -κακά τα ψέματα- την παραμικρή προοπτική ως προς τη συνέχεια της καριέρας του, τουλάχιστον σε ανταγωνιστικό, ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και όμως η λύση βρέθηκε. Και δεν είναι απλή λύση, αλλά σε οικονομικούς όρους -γιατί τέτοιους μόνο μπορεί πλέον να διεκδικεί με τον πρότερο βίο του ο 28χρονος Πορτογάλος- η μακράν καλύτερη της καριέρας του Σεμέδο.

Γνωστό από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (30/7) πως η Αλ Ντουχαΐλ από το Κατάρ κατέθεσε πρόταση αγοράς του από τον Ολυμπιακό, καταβάλλοντας - σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες από την Πορτογαλία- 3,5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του διεθνή κεντρικού αμυντικού.

Καλύτερα, δεδομένων των συνθηκών και του πλαισίου που διαμορφώθηκε δεν θα μπορούσαν να βρουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Και ούτε και βρήκαν.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως ο Σεμέδο, ο οποίος βρίσκεται στην Ντόχα και αναμένεται την Κυριακή να ανακοινωθεί και επισήμως από τη νέα ομάδα του (από την οποία είχε έρθει ο Ελ Αραμπί) υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας το οποίο θα του αποφέρει, χωρίς τα πάντα υψηλά σε ανάλογες συμφωνίες με ομάδες της αραβικής χερσονήσου μπόνους, 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κοινώς, ο Πορτογάλος για την επόμενη τριετία (αν και εφόσον την εξαντλήσει) θα εισπράξει συνολικά 9 εκατομμύρια ευρώ - με απόλυτα ρεαλιστική προοπτική να κάνει τα... εκατομμύρια διψήφια - σχεδόν δηλαδή υπερτριπλασιάζοντας τις ετήσιες αποδοχές που είχε μετά την ανανέωση του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ