ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Το ντόμινο με Ζαχάβι και Μακάμπι που έβαλε τον Τικίνιο στο στόχαστρο της Μποταφόγκο

Ο Τικίνιο πανηγυρίζει γκολ του με τον Ολυμπιακό στη Super League Interwetten.
Ο Τικίνιο πανηγυρίζει γκολ του με τον Ολυμπιακό INTIME

Το γαϊτανάκι του τελευταίου διμήνου που εμπλέκει τον Εράν Ζαχάβι, τον Τικίνιο, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τον Ολυμπιακό και την Μποταφόγκο, η ισχύουσα ακόμη ανάγκη της οποίας για έναν επιθετικό είναι αυτή που προσθέτει κρίκους στην αλυσίδα των συνδέσεων.

Ο Βλάνταν Ιβιτς συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μακάμπι Τελ Αβίβ στα μέσα του περασμένου Μαΐου. Δεν ανακοινώθηκε τότε, απλώς συμφώνησε.

Ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης της «ομάδας του λαού», Μιτς Γκόλντχαρ για να πείσει τον Σέρβο προπονητή να επιστρέψει του υποσχέθηκε πως θα έφερνε στο Τελ Αβίβ τον διεθνή Ισραηλινό μέσο Νιρ Μπιτόν και κυρίως τον κορυφαίο Ισραηλινό ποδοσφαιριστή του 21ου αιώνα και του πλέον ακριβοπληρωμένου της ιστορίας, τον Εράν Ζαχάβι.

Αμφότεροι ελεύθεροι, έχοντας ολοκληρώσει τα συμβόλαιά τους σε Σέλτικ και PSV αντίστοιχα. Εκείνη την εποχή, η πιο δύσκολη υπόθεση ώστε να μπορέσει ο Γκόλντχαρ να κρατήσει τον λόγο του έμοιαζε και ήταν ο 35χρονος φουνταριστός.

Δεδομένη η αποχώρησή του από το Αϊντχόβεν, δύο τότε οι ομάδες που έριζαν – πέραν της Μακάμπι – για την υπογραφή του: ο Ολυμπιακός και η Μποταφόγκο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα μέχρι και τα τέλη Μαΐου κρατούσαν ανοιχτό το θέμα του Ζαχάβι. Για την ακρίβεια, αυτό ακριβώς το σταθερό ενδιαφέρον τους ήταν ο λόγος που ο Ισραηλινός επιθετικός αρνούνταν να υποκύψει στο πρέσινγκ της πρώην ομάδας του, αλλά και να δεχτεί τα πολλά παραπάνω χρήματα που του πρόσφερε ο βραζιλιάνικος σύλλογος.

Η παραμονή του Αραμπί προκάλεσε ντόμινο

Από την στιγμή όμως που οι πρωταθλητές Ελλάδας εξασφάλισαν το «ναι» του Γιουσέφ ελ Αραμπί για την ανανέωση του συμβολαίου του Μαροκινού, τότε αποσύρθηκαν από τη διεκδίκηση του Ζαχάβι (ουσιαστικά δηλαδή η περίπτωση του Ισραηλινού θα παρέμενε στο τραπέζι μόνο σε περίπτωση αποχώρησης του Ελ Αραμπί) και έτσι απέμεινε μόνο η Μποταφόγκο να τον διεκδικεί, φτάνοντας να προσφέρει – πέραν των εγγυήσεων για την ασφάλεια της οικογένειας του Ζαχάβι, κάτι που μετά τα όσα τράβηξε στο Αϊντχόβεν ήταν καταλυτικό για την απόφαση του επόμενου σταθμού της καριέρας του – 4 εκατ. δολάρια για 1,5 χρόνο συμβολαίου.

Προσφορά που τελικά δεν στάθηκε ικανή να πείσει τον 35χρονο επιθετικό, ο οποίος στα τέλη Ιουνίου αποδέχτηκε την πρόταση της Μακάμπι και επαναπατρίστηκε, επιστρέφοντας στην ομάδα που αναδείχτηκε και έτσι δικαιώνοντας και την υπόσχεση που έδωσε ο ιδιοκτήτης της στον Βλάνταν Ιβιτς.

Αυτή όμως η συμφωνία, άφησε εκκρεμή την αναζήτηση της Μποταφόγκο για έναν επιθετικό. Και έτσι, το… γαϊτανάκι που σύνδεσε Ολυμπιακό, Μακάμπι και Μποταφόγκο μέσω της διεκδίκησης του Ζαχάβι διευρύνθηκε, μιας και στην πρώτη γραμμή των επιλογών του βραζιλιάνικου club ήρθε – κατόπιν σχετικής πρότασης – ο Τικίνιο, το στάτους του οποίου φάνηκε να διαφοροποιείται στους πρωταθλητές Ελλάδας μετά την ανανέωση του Ελ Αραμπί και την αγορά του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Τα δεδομένα για Μποταφόγκο και Τικίνιο

Η Μποταφόγκο και πάλι έκτοτε προσπαθεί να δελεάσει με το οικονομικό σκέλος της προσφοράς της, δίνοντας στον Τικίνιο περισσότερα χρήματα από τις τρέχουσες απολαβές του στον Ολυμπιακό, με μια όμως προϋπόθεση: να μην χρειαστεί να πληρώσει για την αγορά του.

Κάτι που όπως σημείωναν τα χτεσινά ρεπορτάζ από την Βραζιλία, οι «ερυθρόλευκοι» δεν δέχονται, αξιώνοντας 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Τικίνιο.

Ποσό που ούτε θέλει, ούτε και μπορεί να δώσει η Μποτάφογκο, μιας και μια τέτοια δαπάνη θα επηρεάσει και την προσφορά της στον ίδιο τον Τικίνιο, κάτι που θα αλλάξει και τη δυναμική της προσέγγισης του βραζιλιάνικου club στον ποδοσφαιριστή.

Ισως ένας δανεισμός – ειδικά εφόσον ο Βραζιλιάνος έχει δύο χρόνια συμβόλαιο ακόμη με τους «ερυθρόλευκους» - να αποτελούσε μια λύση.

Βασική όμως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση είναι πως ο Ολυμπιακός όντως τελικά θα εξετάσει αρχικά και θα αποδεχτεί το ενδεχόμενο αποχώρησης του Τικίνιο.

Πρώτα και κύρια, αυτό είναι που πρέπει να ξεκαθαρίσει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ