ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Θετικός ο Ρέτσος για την επιστροφή του

Ο Πάνος Ρέτσος
Ο Πάνος Ρέτσος 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε επαφές για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού και, μεταξύ άλλων, εξετάζει την περίπτωση ενός πρώην δικό του παιδιού του Παναγιώτη Ρέτσου, ο οποίος αγωνίζεται στην Ελλάς Βερόνα.

Ο Ρέτσος είναι θετικός στην προοπτική της επιστροφής του στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει ένα διαφορετικό “δέσιμο”. Γνωρίζει καλά την ομάδα, την φιλοσοφία της, τα αποδυτήρια, δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και με την ποιότητά του μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Επιπλέον, στο ενδεχόμενο απόκτησής του, δεν πιάνει θέση άλλου παίκτη στην ευρωπαϊκή λίστα, καθώς μπορεί να δηλωθεί στους γηγενείς όπως ο Τζολάκης, ο Ανδρούτσος και ο Βρουσάι.

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε μία από τις ακριβότερες πωλήσεις του Ολυμπιακού (παραχωρήθηκε με το ποσό των 17.500.000 ευρώ στη Μπάγερ Λεβερκούζεν τον Αύγουστο του 2017) και την τελευταία πενταετία αγωνίστηκε επίσης στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Σεντ Ετιέν. Από τον Ιανουάριο του 2022 ανήκει στην Ελλάς Βερόνα με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο Έλληνας στόπερ στις αρχές καλοκαιριού ήταν προς πώληση κάτι το οποίο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Αστέρας Τρίπολης δείχνοντας ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ο νέος προπονητής της Ελλάς Βερόνα, Καμπριέλε Τσιόφι, όμως, τις τελευταίες εβδομάδες τον ανέβασε ψηλά στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών, εξαιτίας κάποιων τραυματισμών.

Ενδεικτικό είναι πως ο Ρέτσος στον αγώνα της πρεμιέρα της Serie A εναντίον της Νάπολι έπαιξε μισή ώρα ως αλλαγή και στο παιχνίδι την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Μπολόνια ήταν βασικός.

Με δεδομένο ότι ο νεαρός στόπερ έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ιταλική ομάδα, είναι πιο εύκολη η διαπραγμάτευση για την απόκτησή του και είναι στο χέρι του Ολυμπιακού αν θα κάνει την τελική κίνηση για την απόκτησή του. Ο παίκτης από την πλευρά του επιθυμεί την επιστροφή του στους ερυθρόλευκους.

Έντονο ενδιαφέρον για τον Λουιζάο

Από εκεί και πέρα, όπως έχουμε αναφέρει, ο Ολυμπιακός έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον Λουιζάο, το συμβόλαιο του οποίου με τη Σάο Πάουλο λήγει σε περίπου πέντε μήνες (τον Ιανουάριο του 2023), άρα μπορεί να υπογράψει από τώρα ως ελεύθερος με την προοπτική ενσωμάτωσής του τον χειμώνα. Η ομάδα της Βραζιλίας ζητάει τρία εκατομμύρια ευρώ για την πώλησή του, παρόλο που σε λίγους μήνες κινδυνεύει να τον χάσει ως ελεύθερο.

Ο 20χρονος αριστεροπόδαρος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι παρακολουθούν στενά την υπόθεσή του και είναι έτοιμοι να κάνουν την κίνησή τους.

Η υπόθεση Σο

Παράλληλα, στη Γαλλία επιμένουν για τα περί ενδιαφέροντος της πειραϊκής ομάδας για τον Σαϊντού Σοσό, θεωρώντας ότι μπορεί να κλείσει η μεταγραφή με ένα ποσό γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο 20χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός από τη Γουινέα -είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου- δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Σεντ Ετιέν έως το καλοκαίρι του 2025.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ