ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Σκληρό πόκερ για Σολμπάκεν και Γιόβιτς

Ο Όλα Σολμπάκεν με τη φανέλα της Ρόμα
Ο Όλα Σολμπάκεν με τη φανέλα της Ρόμα © 2023 ALESSANDRA TARANTINO / AP IMAGES

Θετικός εμφανίζεται ο Όλα Σολμπάκεν για τον Ολυμπιακό, αναποφάσιστος για την ώρα ο Λούκα Γιόβιτς. Σε διαπραγματεύσεις οι "ερυθρόλευκοι" με τη Ρόμα, τα βρίσκουν με την Φιορεντίνα. Ποια είναι τα οικονομικά δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός το προσπαθεί και θα ήταν πολύ ευχαριστημένος αν θα μπορούσε να κλείσει την μεταγραφική περίοδο με τις δύο ιταλικές υποθέσεις που κυνηγάει, του Όλα Σολμπάκεν της Ρόμα και του Λούκα Γιόβιτς της Φιορεντίνα -η Ρεάλ Μαδρίτης διατηρεί το 50% των εσόδων σε περίπτωση πώλησης του τελευταίου.

Τα δεδομένα για Σολμπάκεν

Τα δεδομένα στις δύο περιπτώσεις έχουν ως εξής. Σε ό,τι αφορά τον Σολμπάκεν, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους τζαλορόσι κι έχουν πέσει όλα τα σενάρια στο τραπέζι.

Αρχικά, η πρόταση ήταν για δανεισμό του Νορβηγού εξτρέμ και οψιόν αγοράς 5.000.000 ευρώ. Η Ρόμα έκανε λόγο για πώληση του παίκτη και ζήτησε 8.000.000 για την παραχώρησή του και πληροφορίες αναφέρουν ότι η πειραϊκή ομάδα πρόσφερε 4.500.000 ευρώ.

Πλέον, στην Ιταλία υπάρχουν αναφορές για πρόταση του Ολυμπιακού στους Ρωμαίους ύψους 5.000.000 ευρώ κι ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στο να δώσουν τα χέρια.

Για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται από τους ερυθρολεύκους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν λένε κάτι πριν κάποια μεταγραφή φτάσει στο τελικό στάδιο.

Ο Ολυμπιακός πάντως καλύπτει τις ετήσιες αποδοχές του 25χρονου επιθετικού που ανέρχονται στο ποσό των 1.200.000 ευρώ κι ο παίκτης είναι θετικός για τον ερχομό του στον Πειραιά. Ταυτόχρονα, έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Σολμπάκεν έχουν εκφράσει η Λιλ, η Μπολόνια κι η Σασουόλο.

Κεφάλαιο: Γιόβιτς

Σχετικά με τον Γιόβιτς, ο Ολυμπιακός φαίνεται να τα βρίσκει με τη Φιορεντίνα, η οποία ζητάει 2.500.000 ευρώ για το δικό της μερίδιο και αναμένει την απάντηση του Σέρβου επιθετικού.

Ο τελευταίος έχει σε αναμονή την πειραϊκή ομάδα, θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις άλλες κρούσεις που έχει, μεταξύ των οποίων είναι από τις Μίλαν, Μόντσα, Βαλένθια, Άιντραχτ και Φενέρμπαχτσε.

Ο Γιόβιτς, ο οποίος έχει πολύ υψηλές ετήσιες αποδοχές, παρουσιάζεται αναποφάσιστος για την ώρα, αλλά ο χρόνος πια πιέζει καθώς την Παρασκευή (1/9) πέφτει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ορισμένες αγορές θα είναι ανοιχτές κι αργότερα, μεταξύ των οποίων κι η ελληνική και σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τον σέντερ φορ και τον εξτρέμ που επιθυμεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να τους δηλώσει την Δευτέρα (4/9) στη λίστα της UEFA για τη φάση των ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γι΄ αυτό τον λόγο, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε επαφές ταυτόχρονα με τέσσερις - πέντε παίκτες, τόσο για τα πλάγια όσο και για την κορυφή της επίθεσης και δεν είναι εύκολο να πει κανείς ποιοι θα είναι τελικά οι εκλεκτοί για τις δύο θέσεις.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ