THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Ουί Τζο θέλει νέο δανεισμό ως το καλοκαίρι

Ο Ουί Τζο Χουάνγκ
Ο Ουί Τζο Χουάνγκ EUROKINISSI SPORTS

Αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι για τον Ουί Τζο όπως πρόσφατα γνωστοποιήθηκε, τόσο από την πατρίδα του (Σεούλ) και την Ιαπωνία (Βίσελ Κόμπε) όσο κυρίως το MLS, με την πρόταση από εκεί της Μινεσότα να αντιμετωπίζεται μεν ευμενώς, αλλά μέχρι στιγμής με τον Νοτιοκορεάτη να ζητάει απλό, νέο δανεισμό, χωρίς πέραν του καλοκαιριού δέσμευση όπου και αν συνεχίσει την καριέρα του ως τότε.

Μπορεί στη σύντομη παρουσία του στα μέρη μας να μην έχει δείξει και πολλά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Χουάνγκ Ουί Τζο δεν προκαλεί ενδιαφέρον.

Νοτιοκορεάτης διεθνής, με συμμετοχή στο Μουντιάλ 2022, επί (προηγούμενης) διετίας σκόρερ διψήφιου αριθμού τερμάτων στο σαμπιονά με την Μπορντό, όλα στοιχεία ικανά να ξεπεράσουν τη μέτρια εικόνα του στον Ολυμπιακό, αλλά και τους περιορισμούς που έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι για να αποχωρήσει από τους "ερυθρόλευκους" θα πρέπει να βρει ομάδα εκτός ευρωπαϊκής ζώνης (μιας και έχει ήδη αγωνιστεί φέτος με Μπορντό και Ολυμπιακό).

Κάτι που πιστοποιήθηκε στην προ ημερών επίσκεψη του (Άγγλου) ατζέντη του στην Αθήνα, επίσκεψη με ουσιαστικά αποκλειστικό σκοπό τη διευθέτηση του στάτους του 30χρονου επιθετικού. Αυτό πλέον ξεκαθαρίστηκε με τη διατύπωση της κοινής επιθυμίας για πρόωρο τερματισμό του δανεισμού του Νοτιοκορεάτη φουνταριστού.

Γνωστοποιήθηκε επίσης το ενδιαφέρον από διάφορες, ανοιχτές στο να δώσουν συνέχεια στην καριέρα του Ουί Τζο αγορές και ομάδες, από την Ιαπωνία (Βίσελ Κόμπε), Κορέα (Σεούλ) αλλά κυρίως το MLS, όπου εκτός της πρότασης της Μινεσότα, καταγράφηκε το σοβαρό ενδιαφέρον της Ατλάντα, αλλά και άλλων ομάδων του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Αυτό που δεν ξεκαθαρίστηκε ακόμη είναι η μορφή του επικείμενου "διαζυγίου" των τριών πλευρών, μιας και προφανώς στην όλη συζήτηση εμπλέκεται και η Νότιγχαμ Φόρεστ, από την οποία παραχωρήθηκε δανεικός ο Νοτιοκορεάτης.

Με αφορμή λοιπόν τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει κατατεθεί από τη Μινεσότα, πρόταση η οποία περιλαμβάνει δανεισμό ως το καλοκαίρι και τότε πρόβλεψη buyout (από τη Φόρεστ) και για την οποία – ως δομή και μορφή συμφωνίας – υπάρχει θετική απόκριση από τους εμπλεκόμενους συλλόγους, η πλευρά του Ουί Τζο δεν επιθυμεί, τη δεδομένη στιγμή και ως τώρα τουλάχιστον, δέσμευση με οποιονδήποτε τρόπο μετά το καλοκαίρι, αντιπροτείνοντας απλώς έναν δανεισμό ως το τέλος της σεζόν και τότε και μόνο τότε επαναδιαπραγμάτευση, συνολικά, ως προς το μέλλον του 30χρονου επιθετικού.

Επιθυμία και πρόθεση που δεν μοιάζει ικανή να αλλοιώσει την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα και ανεξαρτήτως που θα βρει τον Ουί Τζο ο Φεβρουάριος (στο MLS ή σε πρωτάθλημα της Άπω Ανατολής δηλαδή) το συγκλονιστικά πιθανότερο, στα όρια πια της βεβαιότητας, είναι πως δεν θα τον βρει στον Ολυμπιακό.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ