ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ο Κοστίνια κοντά στους "ερυθρόλευκους", σύμφωνα με τους Πορτογάλους

Ο Κοστίνια με τη φανέλα της Ρίο Άβε
Ο Κοστίνια με τη φανέλα της Ρίο Άβε PEDRO LOUREIRO/SPORT PRESS PHOTO VIA ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο Ολυμπιακός έχει στραφεί ξανά στην αγορά της Πορτογαλίας με τη "Record" να σημειώνει πως οι "ερυθρόλευκοι" κινούνται για την απόκτηση του 23χρονου Κοστίνια, δεξιού μπακ της Ρίο Άβε.

Μετά την πρόσληψη του Πέδρο Άλβες στη θέση του αθλητικού διευθυντή και του Κάρλος Καρβαλιάλ στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ήταν λογικό και αναμενόμενο να υπάρξει πάλι ενδιαφέρον της πειραϊκής ομάδας για την πορτογαλική αγορά. Μάλιστα, τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας ασχολούνται με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους των ερυθρόλευκων ενόψει Ιανουαρίου, αλλά και με την προοπτική του καλοκαιριού.

Η εφημερίδα Record ανέφερε τις τελευταίες ώρες ότι ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του Κοστίνια της Ρίο Άβε. "Ο Κοστίνια κοντά στον Ολυμπιακό" είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, στο οποίο τονίζεται ότι η πειραϊκή ομάδα μπορεί να κάνει δικό της τον παίκτη αντί 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Πορτογάλοι συνδέουν την περίπτωση του Κοστίνια με την είσοδο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη στη Ρίο Άβε, της οποίας αναμένεται να πάρει το 80% των μετοχών.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής είναι 23 ετών, αγωνίζεται σε όλη τη δεξιά πλευρά, δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ρίο Άβε μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και, σύμφωνα με την Record, ο παίκτης μπορεί να κλείσει από τον χειμώνα στον Ολυμπιακό, αλλά με την προοπτική να ενταχθεί στο ρόστερ το καλοκαίρι.

Ο Κοστίνια έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Πόρτο και στη συνέχεια μεταπήδησε σε εκείνη της Μπράγκα και στα 17 του εντάχθηκε στην ομάδα Κ19 της Ρίο Άβε. Ο Πορτογάλος έχει 15 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και δύο ασίστ τούτη τη σεζόν στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, παίζοντας σε όλη τη δεξιά πλευρά στο σύστημα 3-4-3 που χρησιμοποιεί ο Λουίς Φρέιρε. Ο Κοστίνια, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει 99 συμμετοχές, 10 τέρματα και 10 ασίστ με τη Ρίο Άβε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ