ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Χάμες Ροντρίγκες βάζει τους "ερυθρολεύκους" στον αστερισμό των μπαλαδόρων

Ο Χάμες Ροντρίγκες
Ο Χάμες Ροντρίγκες © 2015 FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός έκανε μεταγραφικό ντεμαράζ στις τελευταίες μέρες του μεταγραφικού παζαριού με "μπαλαδόρους", που ανεβάζουν αισθητά την ποιότητα του Ολυμπιακού.

Το απίστευτο μεταγραφικό ντεμαράζ των τελευταίων ημερών στον Ολυμπιακό άλλαξε θεαματικά τον χάρτη στους ερυθρόλευκους. Η στόχευση ήταν να αποκτηθούν world class ποδοσφαιριστές και, γενικά, παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, αυτό που αποκαλεί απλά ο κόσμος, μπαλαδόροι.

Το είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός και, έστω και καθυστερημένα, έγινε πράξη. Αν σκεφτεί κάποιος την ποιότητα, τις δυνατότητες, τις παραστάσεις που κουβαλούν αυτοί οι παίκτες και τις θέσεις που μπορούν να αγωνιστούν, είναι εύκολο να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έφερε:

  • 10άρι και εξτρέμ της αξίας του Χάμες Ροντρίγκες.
  • Αριστερό μπακ-χαφ που, με βάση την τεχνική του κάλλιστα θα μπορούσε να είναι 8άρι ή 10άρι, του μεγέθους του Μαρσέλο.
  • 10άρι και εξτρέμ της ποιότητας του Πεπ Μπιέλ.
  • 8άρι και 10άρι που είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά όπως ο Ίνμπομ Χουάνγκ.
  • Δεξιό μπακ-χαφ της αξίας του Βρσάλικο.

Οι ερυθρόλευκοι δηλαδή πήραν παίκτες που έχουν παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και έκαναν μεγάλη καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (Μαρσέλο, Χάμες Ροντρίγκες) και στην Ατλέτικο Μαδρίτης (Βρσάλικο), ενώ ο Μπιέλ ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα της Δανίας και MVP πέρυσι στην Κοπεγχάγη.

Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκαν παίκτες που έπαιζαν στο γαλλικό πρωτάθλημα (ο Ουί Τζο Χουάνγκ στη Μπορντό και ο Ντε λα Φουέντε στη Μαρσέιγ) και ο Ολυμπιακός φέρνει σήμερα άλλον έναν (τον Σεντρίκ Μπακαμπού από την Μαρσέιγ), ο οποίος είχε κάνει φοβερές σεζόν στη Βιγιαρεάλ, με συνέπεια να πουληθεί στην Γκουοάν αντί 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, έγιναν μεταγραφές ποδοσφαιριστών από την αγγλική Τσάμπιονσιπ, όπως των Άβιλα (Χάντερσφιλντ) και Μπόουλερ (Μπλάκπουλ), αλλά και του Ζινκερνάγκελ (Γουότφορντ) ο οποίος τελικά δόθηκε δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης.

Επέστρεψε πιο ώριμος ο Ρέτσος μετά την πενταετή θητεία του στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την Σεντ Ετιέν και την Ελλάς Βερόνα, ενώ αποκτήθηκε και ο διεθνής με την Ανδρών του Ισραήλ, Λάιντνερ. Επιπλέον, υπήρξε στις αρχές του καλοκαιριού η προσθήκη του Αμπουμπακάρ Καμαρά, πρώτου σκόρερ πέρυσι του Άρη και με θητεία στη Φούλαμ, ενώ ετοιμάζεται να φορέσει πάλι τα ερυθρόλευκα ο Κασάμι.

Όλοι οι παραπάνω, λοιπόν, ήρθαν να προστεθούν δίπλα σε παίκτες της ποιότητας, της αξίας και της εμπειρίας του Αραμπί, του Βαλμπουενά, του Εμβιλά, του Φορτούνη, του Ροντρίγκες, του Μανωλά, του Παπασταθόπουλου, του Μασούρα, του Σισέ και του Βατσλίκ.

Πλέον, στο Ρέντη υπάρχει ένα μεγάλο και πολύ ποιοτικό ρόστερ που, με την κατάλληλη διαχείριση και μόλις είναι όλοι οι παίκτες απόλυτα έτοιμοι αγωνιστικά, μπορεί να εκτοξεύσει τον Ολυμπιακό.

Προς το παρόν, προέχει ο αγώνας του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Φράιμπουργκ απόψε στο Καραϊσκάκης (19:45, COSMOTE SPORT 2, LIVE SPORT24) για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Δείτε όλη την έκτακτη εκπομπή του SPORT24 για τον Χάμες Ροντρίγκες και τα υπόλοιπα μεταγραφικά μέτωπα του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ