ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ανακοινώθηκε ο Σολμπάκεν

Ο Όλα Σολμπάκεν υπογράφει στον Ολυμπιακό
Ο Όλα Σολμπάκεν υπογράφει στον Ολυμπιακό OLYMPIACOS FC

Ο Όλα Σολμπάκεν ντύθηκε στα ερυθρόλευκα, με τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει το Σάββατο (2/9) την απόκτηση του από τη Ρόμα.

Το κοντέρ μηδένισε και ο Όλα Σολμπάκεν είναι κι επισήμως, από το Σάββατο (2/9) παίκτης του Ολυμπιακού, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτηση του από τη Ρόμα.

Ο Ολυμπιακός δεν διευκρινίζει αν πρόκειται για δανεισμό, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SPORT24 τις προηγούμενες ημέρες η συμφωνία με τη Ρόμα περιλαμβάνει μονοετή δανεισμό και οψιόν αγοράς από την ελληνική ομάδα το καλοκαίρι του 2024, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 24χρονος Νορβηγός αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, αλλά κυρίως παίζει στα δεξιά. Αποτελεί προϊόν της ακαδημίας της Ρόζενμποργκ από την οποία τον απέκτησε η Ράνχεϊμ τον Ιανουάριο του 2018.

Εκεί έμεινε για δύο χρόνια και στη συνέχεια μετακόμισε στην Μπόντο Γκλιμτ. Στα 2,5 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της έκανε το ξεπέταγμά του αφού σε 91 συμμετοχές μέτρησε 20 γκολ και 24 ασίστ.

Οι εμφανίσεις του με αυτήν έκαναν την Ρόμα να τον αποκτήσει τον περασμένο Ιανουάριο. Με την ομάδα του Μουρίνιο είχε 15 συμμετοχές με ένα γκολ και δύο ασίστ, ωστόσο δεν είχε το χρόνο που θα ήθελε προερχόμενος πολλές φορές από τον πάγκο.

Επιπρόσθετα ο Σολμπάκεν είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Νορβηγίας, ενώ έχει αγωνιστεί και οκτώ φορές με την ανδρών πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 25χρονου εξτρέμ Όλα Σολμπάκεν. Ο Νορβηγός γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1998 και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε 20 συμμετοχές με τη Roma. Έπαιξε 14 φορές στη Serie A, πέντε στο Europa League και μία στα προκριματικά του Champions League, με απολογισμό ένα γκολ και τέσσερις ασίστ.

Από το 2020 έως το 2023 αγωνιζόταν στη Bodo/Glimt της πατρίδας του, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Τη σεζόν 2021-2022 πέτυχε έντεκα γκολ και μοίρασε εννέα ασίστ σε 32 παιχνίδια, αριθμοί που οδήγησαν στη μεταγραφή του στο ιταλικό πρωτάθλημα. Συνολικά με τη Bodo/Glimt έκανε 91 συμμετοχές, σημείωσε 20 γκολ και έδωσε 24 ασίστ.

Στο παρελθόν φόρεσε τις φανέλες των Rosenborg και Randheim της χώρας του, ενώ είναι οκτώ φορές διεθνής με την εθνική Νορβηγίας, έχοντας σημειώσει ένα γκολ. Έκανε το ντεμπούτο του στις 13 Νοεμβρίου 2021, σε αγώνα προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στη Λετονία.

Όλα, καλώς ήρθες στον Ολυμπιακό!"/

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ