ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Αγκαλιά με Ελ Κααμπί για την κορυφή της επίθεσης

Ayoub El Kaabi of Morocco   during Morocco against Malawi, African Cup of Nations, at Ahmadou Ahidjo Stadium on January 25, 2022. (Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto)
Ayoub El Kaabi of Morocco during Morocco against Malawi, African Cup of Nations, at Ahmadou Ahidjo Stadium on January 25, 2022. (Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto) PHOTO BY ULRIK PEDERSEN / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Ο Αγιούμπ ελ Κααμπί φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στον Ολυμπιακό για να γίνει το επόμενο όπλο στην επίθεση των "ερυθρολεύκων".

Ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση στο κενό που υπήρχε στην επίθεσή του στο πρόσωπο του Αγιούμπ ελ Κααμπί. Ο 30χρονος Μαροκινός βρισκόταν σε επαφές εδώ και μέρες με τους Πειραιώτες, ύστερα από το "ναυάγιο" στις συζητήσεις που είχε μέσα στον Ιούλιο με άλλες ομάδες.

Η πλευρά του Αγιούμπ Ελ Κααμπί δέχθηκε συμφέρουσα πρόταση από τους "ερυθρολεύκους" και φέρεται να απάντησε θετικά, σε μία περίοδο που είχε φλερτ και με τουρκικές και βελγικές ομάδες.

Στόχος των Πειραιωτών είναι ο παίκτης να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, η οποία πρέπει να υποβληθεί στην UEFA μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (αν και υπάρχει περιθώριο για δύο αλλαγές).

Το προφίλ του Ελ Κααμπί

Γεννημένος στην Καζαμπλάνκα στις 25 Ιουνίου 1993, ο Ελ Κααμπί άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του από την τοπική Ρασίνγκ ως αριστερό μπακ, λόγω της ταχύτητας και της αντοχής του. Μετατοπίστηκε σε αμυντικό μέσο, επιθετικό μέσο και όταν έδειξε δεινότητα στο σκοράρισμα έγινε σέντερ φορ και μάλιστα ηγήθηκε του προβιβασμού της ομάδας.

Το 2017 πήρε μεταγραφή στην Μπερκάν, ως πρώτος σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας, οδηγώντας την στην κατάκτηση του κυπέλλου. Το 2018 πωλήθηκε στην κινεζική Χεμπέι για 6.500.000 ευρώ, αγωνιζόμενος μαζί με τους Εσεκιέλ Λαβέτσι και Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Τον Ιούλιο του 2019 επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Γουιντάν ως δανεικός και τον Σεπτέμβριο του 2020 υπέγραψε στην ίδια ομάδα ως ελεύθερος. Έπειτα από 26 γκολ σε 43 αγώνες όλων των διοργανώσεων το 2020-2021 (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Μαρόκου), η Χατάισπορ άδραξε την ευκαιρία και τον απέκτησε.

Στην πρώτη σεζόν του στην Τουρκία σκόραρε 18 φορές σε 32 αγώνες πρωταθλήματος και τη νέα σεζόν οκτώ σε 21. Οι φονικοί σεισμοί τον περασμένο Μάρτιο που οδήγησαν τον σύλλογο να αποσυρθεί από τον πρωτάθλημα έστειλαν τον Ελ Κααμπί στο Κατάρ και την Αλ Σαντ μέχρι το τέλος της σεζόν, όπου σημείωσε έξι γκολ σε έντεκα αγώνες.

Στην εθνική ομάδα αγωνίζεται από το 2018 και το Πρωτάθλημα Εθνών Αφρικής, όπου αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης και πρώτος σκόρερ με εννέα γκολ. Μέσα στο 2018 είχε 11 γκολ σε 14 αγώνες με την εθνική ομάδα, συμμετέχοντας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Το 2020 σκόραρε στον τελικό του Πρωταθλήματος Εθνών Αφρικής, με το Μαρόκο να διατηρεί τα σκήπτρα στη διοργάνωση. Συνολικά μετράει 20 γκολ σε 37 αγώνες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ