ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με Τικίνιο, χωρίς Αραμπί και διεθνείς η πρώτη προπόνηση

Ο Τικίνιο Σοάρες κατά την παρουσίασή του απ' τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Ο Τικίνιο Σοάρες κατά την παρουσίασή του απ' τον Ολυμπιακό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει την προετοιμασία του την Τετάρτη (16/6) πραγματοποιώντας πρώτη προπόνηση στο Ρέντη. Απόντας ο Αραμπί και άλλοι ερυθρόλευκοι διεθνείς. Νέο πρόσωπο ο Τικίνιο Σοάρες.

Την Τετάρτη (16/6) αρχίζει το "ταξίδι" του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι θα συγκεντρωθούν στο Ρέντη για να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους προπόνηση, η οποία θα σημάνει την έναρξη της προετοιμασίας τους. Λίγο αργότερα στις 25 Ιουνίου η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα βρεθεί στο Στανς της Αυστρίας.

Εκεί μέχρι τις 4 Ιουλίου θα ξεκινήσει το "χτίσιμο" του Ολυμπιακού, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος στον β' προκριματικό γύρο του Champions League, όπου ξεκινά στις 20-21 Ιουλίου (27-28 οι ρεβάνς). Οι ερυθρόλευκοι θα γνωρίζουν τον αντίπαλό τους απ' το μεσημέρι της Τετάρτης (16/6, 13:00), όταν και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση στη Νιόν.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας τι θα αντιμετωπίσει στον β' προκριματικό γύρο θα δώσει έξι δυνατά φιλικά στην Αυστρία, όπου θα βρίσκεται έως τις 4 Ιουλίου. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Βόλφσμπεργκερ, την Κράσνονταρ, της Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, την Ούφα και την Κραϊόβα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Με Τικίνιο η πρώτη προπόνηση των ερυθρόλευκων

Η αρχή των πάντων θα γίνει με προπόνηση την Τετάρτη (16/6). Ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή του ένα νέο πρόσωπο. Πρόκειται για την πρώτη μεταγραφή των ερυθρόλευκων, Τικίνιο Σοάρες. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στα τρία πρώτα παιχνίδια της Ευρώπης λόγω τιμωρίας, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός κοιτάζει μακριά και επιθυμεί να είναι έτοιμος στις επόμενες αναμετρήσεις.

Ο Τικίνιο θα κληθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος εξαιτίας της αγωνιστικής του απραξίας, προκειμένου να είναι στο 100% όταν τον χρειαστεί ο προπονητής του. Σε επίσημο παιχνίδι έχει να αγωνιστεί απ' τον Δεκέμβρη. Όλο αυτό το διάστημα δούλευε σκληρά για να παραμείνει σε φόρμα, όμως θα χρειαστεί χρόνο, ώστε να επιστρέψει στο προ Κίνας επίπεδο.

Οι επιστροφές των δανεικών

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή και τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν δανεικοί. Πρόκειται για τον Πέπε, ο οποίος αγωνίστηκε δανεικός στη Φαμαλικάο απ' τον Φεβρουάριο, τον Νίκολα Τσούμιτς, που τη χρονιά που ολοκληρώθηκε είχε θητεία στην Ισπανία με τη Χιχόν και τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, ο οποίος φόρεσε τη σεζόν 2020/2021 τη φανέλα της Παρτιζάν.

Οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές θα δοκιμαστούν απ' τον Πέδρο Μαρτίνς και θα κληθούν να αποδείξουν στον Πορτογάλο τεχνικό, ότι έχουν μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Στις καθημερινές προπονήσεις, όπως και στα δυνατά φιλικά που θα ακολουθήσουν, τούς δίνεται η ευκαιρία να δείξουν την αξία τους. Από εκεί και πέρα ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά θα επιλέξει ποιο θα είναι το μέλλον τους.

Ποιοι θα λείπουν

Στο πρώτο μάζεμα, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει αρκετές απουσίες. Στον Παπ Αμπού Σισέ, ο οποίος στο δεύτερο μισό της σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στη Σεντ Ετιέν δόθηκε επιπλέον άδεια, επομένως δεν θα βρίσκεται στο Ρέντη.

Απόντες για μία εβδομάδα θα είναι και οι Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ανδρούτσος, Σουρλής και Τζολάκης. Οι πρώτοι τρεις είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδας μέχρι και τις 6 Ιουνίου, ενώ οι υπόλοιποι δύο βρίσκονταν με την Εθνική Ελπίδων. Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός τούς έδωσε περισσότερο χρόνο ξεκούρασης. Το ίδιο ισχύει και για τους Έγκμουντουρ Κρίστινσον και Μοχάμεντ Ντρέγκερ, οι οποίοι είχαν επίσης υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Ισλανδίας και της Τυνησίας αντίστοιχα.

Στο Ρέντη δεν θα βρίσκεται και ο Αραμπί. Ο στράικερ του Ολυμπιακού υπεβλήθη σε επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν μπήκε στην αποστολή της εθνικής Μαρόκου γι' αυτό τον λόγο, ενώ μέχρι να δοθεί η απαιτούμενη ιατρική άδεια δεν θα μπορεί να συμμετάσχει ούτε στις προπονήσεις των ερυθρόλευκων. Επομένως, μέχρι να είναι έτοιμος τού δόθηκαν επίσης έξτρα μέρες άδειας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα έχει στο πρώτο μάζεμα δύο τερματοφύλακες, τον Ζοσέ Σα και τον Ηλία Καραργύρη. Μαζί με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα στο προπονητικό κέντρο θα βρίσκονται την Τετάρτη (16/6) οι Ρούμπεν Σεμέδο και Μαντί Καμαρά. Τα ονόματα των αυτών των τριών ποδοσφαιριστών έχουν εμπλακεί σε μεταγραφικά σενάρια το τελευταίο διάστημα, όμως, όπως φαίνεται, άπαντες είναι συγκεντρωμένοι στην προετοιμασία ενόψει των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ