ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με τα βαριά χαρτιά και επιθετικό σχήμα για τη νίκη επί του Άρη

Ο Νταβίντ Κάρμο
Ο Νταβίντ Κάρμο EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να περάσει από την έδρα του Άρη σήμερα (24/4, 19:30, NOVASPORTS PRIME και LIVE από το SPORT24) για την 7η αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League, ώστε να μειώσει την διαφορά από την κορυφή. Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται εδώ και ενάμιση μήνα και να φτάσει σε μία ακόμη νίκη, τούτη τη φορά εναντίον τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (24/4, 19:30, NOVASPORTS PRIME και LIVE από το SPORT24), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και από την πρόκριση εις βάρος της Φενέρμπαχτσε παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League και θέλουν να δώσουν συνέχεια στην καλή απόδοση και στα θετικά αποτελέσματα στοχεύοντας να μειώσουν και άλλο την ψαλίδα από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές δύο νίκες μέσα στην εβδομάδα, σήμερα (24/4) επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή εναντίον της Λαμίας στο Φάληρο που, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να ανεβάσουν τον Ολυμπιακό ένα σκαλοπάτι στον βαθμολογικό πίνακα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απόψε υπάρχει το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και την Κυριακή οι αγώνες ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης που ενδέχεται να διαφοροποιήσουν την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους απέναντι στον Άρη, τον οποίο ο Βάσκος τεχνικός υπολογίζει πολύ και θεωρεί ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικός, σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια του. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να προετοιμασμένοι για σκληρή «μάχη» και για να πάρουν τους τρεις βαθμούς θα χρειαστεί να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, παθιασμένοι, αποφασιστικοί και να τηρήσουν πιστά το πλάνο του προπονητή.

Η πειραϊκή ομάδα κέρδισε εύκολα τρεις φορές τον Άρη στη σεζόν, αλλά αυτό δεν προεξοφλήσει ότι θα ισχύει το ίδιο και σήμερα. Κάθε παιχνίδι αποτελεί ξεχωριστή ιστορία και τώρα που οδεύουμε με το φινάλε της περιόδου, το παραμικρό λάθος κοστίζει ακριβά.

Σε ό,τι αφορά τα τρία προηγούμενα ματς με τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 4-1 στο Καραϊσκάκης στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, επικράτησε 2-1 στο Βικελίδης στις 21 Ιανουαρίου 2024 και κέρδισε 3-0 στο Φάληρο πριν από τρεις εβδομάδες στις 3 Απριλίου 2024.

Σχετικά με τα αγωνιστικά, ο Μεντιλίμπαρ άφησε εκτός αποστολής τον Όρτα και τον Ρέτσο στο πλαίσιο του rotation, ενώ στην Αθήνα έμειναν και οι Αλεξανδρόπουλος, Ρίτσαρντς, Άμπι, Μπιανκόν και Καμπράλ. Στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού επιστρέφουν οι βασικοί Φορτούνης, Κάρμο, Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Έσε, Ελ Κααμπί και ίσως ο Γιόβετιτς, ενώ δίπλα στον Πορτογάλο στόπερ αναμένεται να παίξει ο Ντόη.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αναμένεται να παραταχθεί με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Ορτέγκα αριστερά, τον Κάρμο και τον Ντόη στα στόπερ, τον Έσε και τον Τσικίνιο στα χαφ, τον Ποντένσε και τον Φορτούνη στις «πτέρυγες» και τον Γιόβετιτς πίσω από τον προωθημένο Ελ Κααμπί. Διαθέσιμοι είναι και οι Ζέλσον Μαρτίνς, Μασούρας, Ναβάρο, Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Ιμπόρα, Κίνι, Βέζο, Πασχαλάκης και Παπαδούδης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ