ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με στόχο το "4 στα 4" με τον Μεντιλίμπαρ και rotation κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του με τον Ολυμπιακό
Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Αστέρα (25/2, 18:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24) για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με στόχο τον Μεντιλίμπαρ να έχει στόχο το 4Χ4. Σε rotation θα προχωρήσει ο Ισπανός προπονητής.

Ο Ολυμπιακός αφήνει στην άκρη τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του και στρέφεται πάλι στο πρωτάθλημα, στο οποίο θέλει να συνεχίσει με νίκες (μετά από αυτές επί του ΟΦΗ 4-0 στο Νέο Φάληρο και του ΠΑΟΚ 4-1 στην Τούμπα) εναντίον του Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα στο κεκλεισμένων των θυρών "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (25/2, 18:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24).

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς, αφενός μεν για να διατηρήσουν τη διαφορά των πέντε πόντων από την κορυφή αφετέρου δε για να επεκτείνουν στα πέντε ματς το σερί των νικών τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τονώνοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Άλλωστε, η πειραϊκή ομάδα έχει αλλεπάλληλες υποχρεώσεις σε δύο μέτωπα, στο πρωτάθλημα και στο Conference League, με επτά παιχνίδια μέσα σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων αρχής γενομένης από σήμερα και έως τις 17 Μαρτίου. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι προέρχεται και από ένα οκταήμερο με τους δύο απαιτητικούς αγώνες απέναντι στη Φερεντσβάρος και ενδιάμεσα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους Αστέρα Τρίπολης (25/2, εντός), Παναιτωλικό (28/2, εκτός), Βόλο (3/3, εντός), Μακάμπι Τελ Αβίβ (7/3, εντός), έχει την 1η αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος (10/3), Μακάμπι Τελ Αβίβ (14/3, εκτός) και την 2η αγωνιστική των playoffs.

Σε ό,τι αφορά την προϊστορία των εντός έδρας αγώνων με τον Αστέρα Τρίπολης, σε 16 ματς ο Ολυμπιακός μετράει 14 νίκες, ενώ δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα και τα τέρματα είναι 44–9. Την περασμένη περίοδο, η πειραϊκή ομάδα συνέτριψε τους Αρκάδες 5-0 με τα γκολ των Μπιέλ (4΄), Χάμες Ροντρίγκες (35΄), Μπακαμπού (68΄), Γκάρι Ροντρίγκες (84΄) και Μασούρα (91΄). Οι δύο ισοπαλίες που έχει αποσπάσει ο Αστέρας Τρίπολης είναι με το ίδιο σκορ (1-1).

Η πρώτη ήταν την σεζόν 2007-08 και η δεύτερη την περίοδο 2017-18. Επίσης, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί και μια φορά στα playoffs της σεζόν 2020-21 με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 1-0 με γκολ του Παπασταθόπουλου. Τα περισσότερα γκολ απέναντι στους Αρκάδες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τα έχουν πετύχει οι Φορτούνης και Μασούρας από πέντε. Στο ματς του α΄ γύρου, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 2-0 στην Τρίπολη με δύο τέρματα του Φορτούνη (69΄, 96΄).

Ο Μεντιλίμπαρ θα προχωρήσει σε rotation

Στα αγωνιστικά, ο Μεντιλίμπαρ συμπεριέλαβε στην αποστολή τους νεοφερμένους Καμπράλ και Βέζο, ενώ άφησε εκτός 20άδας τους Ρέτσο, Ντόη, Ορτέγκα, Άμπι, Καρβάλιο, Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Αραμπί, Καμαρά, Μπρίνιτς (έπαιξε με τον Ολυμπιακό Β΄ στην Καλαμάτα) και Παπαδούδη.

Ο Βάσκος τεχνικός προτίθεται να προχωρήσει σε rotation, σε σχέση με τον αγώνα ρεβάνς με την Φερεντσβάρος, αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την ενδεκάδα στην τελευταία προπόνηση. Ο Μπιανκόν, ο Κίνι, ο Μασούρας και ο Ναβάρο αναμένεται να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη αλλαγή είτε με την παρουσία του Ρίτσαρντς είτε του Ιμπόρα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους Πασχαλάκη, Τζολάκη, Βέζο, Κάρμο, Κίνι, Ρόντινεϊ, Ρίτσαρντς, Μπιανκόν, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνη, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλο, Καμπράλ, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Μασούρα, Γιόβετιτς και Ναβάρο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ