ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με τον Απόλλωνα Λεμεσού αν περάσει τη Σλόβαν

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί INTIME SPORTS

Ο Απόλλων Λεμεσού θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα playoffs του Europa League αν οι "ερυθρόλευκοι" περάσουν τη Σλόβαν καθώς η ομάδα της Κύπρου αν και νίκησε τη Μακάμπι Χάιφα με 2-0 αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League.

Ο Απόλλων Λεμεσού έκανε υπερπροσπάθεια στην Κύπρο κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα, επικράτησε με 2-0 με γκολ των Ονγκεντά (19') και Κολ (27') και βρέθηκε κοντά και σε τρίτο τέρμα στο 85' με τον Νταμπό για να βάλει φωτιά στο ματς αλλά δεν τα κατάφερε και δεν μπόρεσε να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League.

Αυτό σημαίνει πως θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στα playoffs του Europa League με την προϋπόθεση πως οι "ερυθρόλευκοι" θα αποκλείσουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο ματς της Πέμπτης (11/8) και θα βρεθούν και αυτοί στην επόμενη φάση του Europa League.

Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 18 Αυγούστου με τους Πειραιώτες φιλοξενούμενους, ενώ η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στις 25 Αυγούστου στο Καραϊσκάκης. Τα ματς θα μεταδοθούν από την COSMOTE TV.

Το προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσού

Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική για τον Απόλλωνα Λεμεσού. Μπορεί το ξεκίνημα να μην ήταν ανάλογο, καθώς αποκλείστηκε από την Ζίλινα στα προκριματικά του Conference League.

Ουσιαστικά αυτός ο αποκλεισμός λειτούργησε θετικά, ώστε ο Απόλλωνας να ξεκινήσει με φόρα στην πρωτάθλημα. Στην κανονική διάρκεια τα πήγε περίφημα, καθώς έχτισε διαφορά, ώστε να περάσει πρώτος στα playoffs. Εκεί παρά την κοιλιά που έκανε κατάφερε να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Τα δύο ματς κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα ήταν τα πρώτα επίσημα για φέτος.

Προπονητής του Απόλλωνα Λμεσού είναι ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Ο 54χρονος τεχνικός έκανε αίσθηση με τη θητεία του στη Λειψία στις μικρές κατηγορίες και τη βοήθησε να κάνει άλματα φτάνοντας στην 2. Bundesliga, μέχρι να του... αρπάξει τη δουλειά ο Ραλφ Ράνγκνικ. Επέστρεψε στην Στουτγκάρδη το καλοκαίρι του 2015, έχοντας βρεθεί εκεί το 2009 ως βοηθός, όμως παρά την αισιοδοξία που υπήρχε, απέτυχε παταγωδώς και απολύθηκε τον Νοέμβριο του 2015.

Η επόμενη δουλειά του ήρθε τον Μάιο του 2016, στην Μπρόντμπι, όπου είχε τις πρώτες επιτυχίες του σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Στη Δανία έμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, έχοντας κατακτήσει δύο σερί δεύτερες θέσεις (το 2018 όμως έχασε το πρωτάθλημα στο τέλος) και το κύπελλο του 2018.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το 2021 βρήκε προπονητική στέγη στον Απόλλωνα Λεμεσού, τον οποίο οδήγησε στο πρώτο πρωτάθλημα από το 2006 και τέταρτο συνολικά.

Στον Απόλλωνα Λεμεσού αγωνίζονται αρκετοί γνώριμοι μας από τη θητεία τους στα ελληνικά γήπεδα. Συγκεκριμένα, στην ομάδα του Τσόρνιγκερ ανήκουν οι Χάρης Μαυρίας, ο Τάσος Αυλωνίτης, ο Νίκολας Ντιγκινί (Πανθρακικός, Ατρόμητος, Άρης), ο Ισραέλ Κολ (Απόλλων Σμύρνης), ο Βαλεντίν Ρομπέρζ (Άρης), ο Τζόρτζε Ντένιτς (δανεικός στον Ατρόμητο πέρυσι), ο Ίλιαν Ίλεφ (γιος του Ίλιαν Ίλιεφ που έπαιξε στην ΑΕΚ το 1998) και ο Παναγιώτης Αρτυματάς (δανεικός στην Κηφισιά πέρυσι), όπως και ο Δημήτρης Πινακάς, ο οποίος είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό Β'

Το αστέρι του Απόλλωνα είναι ο Ιωάννης Πίττας. Ο 24χρονος Κύπρος εξτρέμ έκανε μία γεμάτη σεζόν την περσινή, σε τέτοιο επίπεδο που προσέλκυσε ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Με 11 γκολ σε 43 τελικές (20 εύστοχες) ήταν ο πρώτος σκόρερ της σε όλες τις διοργανώσεις, με 5 ασίστ ήταν ο πρώτος σε δημιουργία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ