ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με αλλαγές για το "3 στα 3" στο πρωτάθλημα, έτοιμος για το ντεμπούτο του ο Ορτέγκα

EUROPA LEAGUE 2023-2024 / PLAY OFF /       (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2023-2024 / PLAY OFF / ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θέλει να κάνει το «τρία στα τρία» σήμερα εναντίον της Λαμίας, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League (Κυριακή 3/9, 20:00, COSMOTE SPORT 2, LIVE από το SPORT24) κλείνοντας ιδανικά τον πρώτο κύκλο των υποχρεώσεων του. Έτοιμος για το ντεμπούτο του ο Ορτέγκα, οι σκέψεις ενδεκάδας του Μαρτίνεθ.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει να συνεχίσει να πορεύεται με νίκες με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που δημιουργεί μία καινούργια ομάδα που είναι υπό κατασκευή με αρκετά νέα υλικά.

Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, που χρειάζεται υπομονή, ηρεμία και στήριξη και η πραγματικότητα είναι πως ο Ισπανός τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας τα καταφέρνουν περίφημα μέχρι σήμερα.

Οι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα της σεζόν μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία στο Europa League απέναντι στην Γκενκ (1-0, 1-1) και την Τσουκαρίτσκι (3-1, 3-0) και δύο νίκες στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πανσερραϊκό (2-0) και τον Ατρόμητο Αθηνών (4-0).

Να κλείσει ιδανικά τον πρώτο κύκλο των υποχρεώσεων του

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θέλει να κάνει το «τρία στα τρία» σήμερα εναντίον της Λαμίας, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League (Κυριακή 3/9, 20:00, COSMOTE SPORT 2, LIVE από το SPORT24), κλείνοντας ιδανικά τον πρώτο κύκλο των υποχρεώσεων του πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων.

Θα πει κάποιος ότι, με εξαίρεση τα ματς με την Γκενκ, η πειραϊκή ομάδα δεν είχε κάποιο υψηλό εμπόδιο απέναντί της έως σήμερα, αλλά η ουσία είναι οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους, χωρίς να έχουν απώλειες βαθμών ή να έχουν ηττηθεί.

Μάλιστα, οι νίκες, οι προκρίσεις και το αήττητο έως σήμερα στη σεζόν, έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και έχουν επιτρέψει στον Μαρτίνεθ να κάνει πιο άνετα τη δουλειά του στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να μπει δυνατά στο παιχνίδι με τη Λαμία, με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να κάνει πιο εύκολο το έργο του στη συνέχεια.

Η πειραϊκή ομάδα προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Φορτούνη, στον αγώνα με την Γκενκ στο Καραϊσκάκης, μόλις στο 3', με τον Ελ Κααμπί, στο παιχνίδι με την Τσουκαρίτσκι στο Φάληρο και στο πρώτο μισάωρο, με τον Μασούρα, εναντίον του Ατρόμητου εντός έδρας. Μόνο με τον Πανσερραϊκό δυσκολεύτηκαν οι ερυθρόλευκοι να βρουν γκολ, τα οποία ήρθαν στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός θα βρει απόψε απέναντί του μία ομάδα που έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχοντας μία νίκη (1-0 τον Άρη, εντός) και μία ισοπαλία (2-2 με τον Βόλο, εκτός) και, κυρίως, ο Μαρτίνεθ θα χρειαστεί να κάνει το «κλικ» στο μυαλό των παικτών, με την μετάβαση από την Ευρώπη, στα ματς του πρωταθλήματος.

Ο Μαρτίνεθ αναμένεται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές

Ο Ισπανός κόουτς αναμένεται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές καθώς, όπως δήλωσε, κάποιοι παίκτες είναι εξαντλημένοι, έχοντας ξοδέψει πολλή ενέργεια στα τελευταία παιχνίδια και ευελπιστεί η πειραϊκή ομάδα να φτάσει νωρίς στο γκολ, όπως συνέβη την περασμένη σεζόν με αντίπαλο την Λαμία, με τα τέρματα του Χάμες Ροντρίγκες (22΄) και του Μπακαμπού (28΄).

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Μαρτίνεθ προσανατολίζεται να παρατάξει τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Κίνι αριστερά (ο οποίος δεν έπαιξε στον αγώνα ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι, λόγω τιμωρίας), τον Ρέτσο και τον Ντόη στα στόπερ, τον Έσε και τον Καμαρά στα χαφ, μπροστά τους τον Φορτούνη, τον Μασούρα και τον Μπιέλ ή τον Σκάρπα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Επίσης, ο Ορτέγκα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και βασικός, αν ο Μαρτίνεθ θελήσει να ξεκουράσει τον Ρόντινεϊ και περάσει ο Κίνι στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Λογικά, θα πάρουν χρόνο συμμετοχής οι Ελ Αραμπί, Αλεξανδρόπουλος και Καρβάλιο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ