FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Κλειδί ο Ρόνι Λόπες που γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητος

Ο Ρόνι Λόπες
Ο Ρόνι Λόπες EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Άρη με γκολ του Σισέ που προήλθε από ασίστ του Ρόνι Λόπες. Ο 25χρονος εξτρέμ ήταν κλειδί στη νίκη των ερυθρόλευκων και γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητος για τον Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος απέναντι στον Άρη, όμως ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο και κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στους κιτρίνους με 1-0. Έτσι, στο φινάλε του πρώτου γύρου έφτασε τους 35 πόντους και είναι στο +8 από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν μία από τις χειρότερες επιθετικές επιδόσεις της φετινής χρονιάς. Συγκεκριμένα στο ματς κόντρα στους κίτρινους είχαν 0,57 xGoals. Είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση φέτος, πίσω από την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Λαμία (0,46 xG) και χειρότερη στο Καραϊσκάκης.

Παρόλ' αυτά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, με τον Παπέ Αμπού Σισέ να πετυχαίνει γκολ στο 54ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρόνι Λόπες. Ο Σενεγαλέζος μέσος βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά τα τελευταία δύο παιχνίδια πρωταθλήματος.

Παιχνίδι από τα δεξιά με τον Ρόνι Λόπες σήμα κατατεθέν

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού γινόταν κυρίως από την δεξιά πλευρά, με σήμα κατατεθέν τον Ρόνι Λόπες. Αυτό φαίνεται και στο γράφημα του δικτύου μεταβιβάσεων του Ολυμπιακού. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε παρακάτω το παιχνίδι των ερυθρόλευκων "έγερνε" προς τα δεξιά.

Ο Λαλά (27) ήταν το μπακ που ανέβαινε ψηλότερα, ώστε να βοηθήσει στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Ο Ρόνι Λόπες (10), του οποίου το πεδίο δράσης του ήταν στο ίδιο ύψος με τον Αραμπί (11), φρόντιζε να συνεργάζεται περισσότερο με τους συμπαίκτες του.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος εξτρέμ είχε επτά συνεργασίες με τον Αραμπί (11), εννέα με τον Αγκιμπού Καμαρά (22), τέσσερις με τον Όλεγκ Ρέαμπτσουκ (45), οκτώ με τον Μπουχαλάκη (5), πέντε με τον Σισέ (66), εννέα με τον Εμβιλά (6), εννέα με τον Παπασταθόπουλο (15) και οκτώ με τον Λαλά (27). Με λίγα λόγια άλλαξε την μπάλα τουλάχιστον πάνω από τρεις φορές με τους οκτώ από τους δέκα συμπαίκτες του.

Κλειδί ο Ρόνι Λόπες

Ο Ρόνι Λόπες ήταν το "κλειδί" του Ολυμπιακού στον δημιουργικό τομέα. Ήταν ο επιθετικός με τις περισσότερες ενέργειες με την μπάλα (46). Απόδειξη πως το παιχνίδι προσανατολιζόταν από τα δεξιά είναι πως ο Μασούρας είχε 25 ενέργειες με την μπάλα.

Επιπλέον, ο Λόπες είχε και δύο ενέργειες με την μπάλα στην περιοχή του Άρη. Σε αυτόν τον τομέα έρχεται δεύτερος στους ερυθρόλευκους μαζί με τον Σισέ. Σε ένα επιθετικά "φτωχό" απόγευμα που Ολυμπιακός δυσκολευόταν να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, ο Αραμπί είχε μόλις τρεις ενέργειες στην περιοχή, στις 11 συνολικά των Πειραιωτών.

Ο Λόπες βοήθησε πολύ με τις μεταβιβάσεις του. Εκτός από την ασίστ του με την εκτέλεση κόρνερ που σέρβιρε το γκολ για τον Σισέ, είχε ακόμη τρεις key passes (συνολικά τέσσερις με την ασίστ), δηλαδή πάσες που οδηγούν σε ευκαιρία, τις περισσότερες από κάθε άλλον στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη έβγαλε μία εξαιρετική πάσα στον Μασούρα, ο οποίος βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο 25χρονος εξτρέμ ολοένα και βελτιώνεται. Είναι βασικός στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ενώ ξεκίνησε και στο ματς με την Αντβέρπ. Ο Λόπες σκόραρε και το πρώτο του γκολ στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ και συνεχώς δείχνει πως γίνεται ολοένα και απαραίτητος για τον Ολυμπιακό.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ