STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός- Κέρκυρα 2-0

Ολυμπιακός- Κέρκυρα 2-0
INTIME SPORTS

Με γκολ των Μέλμπεργκ και Ριέρα ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 την Κέρκυρα στο άδειο Καραϊσκάκη και πήρε το πρώτο του "τρίποντο" στο πρωτάθλημα

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 2-0 της Κέρκυρας στο άδειο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, ωστόσο είχαν ουσία και με γκολ των Μέλμπεργκ και Ριέρα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, απέναντι σε μια ομάδα, όπως η Κέρκυρα, η οποία μόνο ποδόσφαιρο δεν έπαιξε.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν μπορούσε με κάθετες μπαλιές να διασπάσει την αμυντική διάταξη της Κέρκυρας και έτσι μετά το πρώτο δεκάλεπτο, άρχισε να κινείται από τα άκρα, ούτως ώστε να φέρει την μπάλα μέσα στα καρέ του Κωνσταντόπουλου, ενώ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και τις στημένες μπάλες.

Κάπως έτσι ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό στο 29ο λεπτό, όταν ο Ριέρα μπήκε από αριστερά στην περιοχή του ΑΟΚ, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Κωνσταντόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, από το κόρνερ του Ιμπαγάσα ο Μέλμπεργκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά κάνοντας το 1-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Από την άλλη, η Κέρκυρα σε όλο το πρώτο 45λεπτό, είχε παθητικό ρόλο, κοιτάζοντας κυρίως πως θα "χαλάσει" το παιχνίδι του Ολυμπιακού και είχε μόνο μια επίσκεψη στα καρέ του Νικοπολίδη, όταν από το κόρνερ του Επστάιν, ο Παρασκευαϊδης έκανε την κεφαλιά, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας των Πειραιωτών έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου

Ο Ολυμπιακός συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να έχει την υπεροχή, με τον Μπάμπη Τεννέ από την πλευρά της Κέρκυρας να κάνει και τις τρεις του αλλαγές μέχρι το 61', ούτως ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, άλλαξε τα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα (όχι και το σύστημα), βάζοντας στο ματς τον Ντουντού στην θέση του Φουστέρ. Έτσι ο Βραζιλιάνος πήγε δίπλα στον Ουρτάδο και ο Ιμπαγάσα πέρασε μπροστά τους σαν ελεύθερος παίκτης, πίσω από τον Μιραλάς ο οποίος πήρε την θέση του Μήτρογλου.

Παρά τις αλλαγές, ο Ολυμπιακός δεν ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του, καθώς μπορεί να έφτανε με σχετική ευκολία έξω από τα καρέ των φιλοξενούμενων, αλλά μέχρι εκεί, έως το 86' τουλάχιστον. Σε εκείνο το λεπτό ο Ριέρα με ένα πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας "σεφτέ" στα γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, για τους Πειραιώτες που πήραν το πρώτο τους "τρίποντο" στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Κέρκυρα από την άλλη στο ματς μας έδειξε πως "κλείνεται" μια ομάδα μπροστά από την εστία της και πως "καταστρέφει" το παιχνίδι του αντιπάλου, παρά να παίξει ποδόσφαιρο.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής / βοηθοί: Γιάχος (Χίου)/ Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (79' Ρόμενταλ), Φετφατζίδης, Φουστέρ (64' Ντούντου), Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (46' Μιραλάς), Ουρτάδο, Τοροσίδης, Ριέρα.

Κέρκυρα (Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Στολτίδης (46' Φλάβιο), Καλαντζής, Γιάντσης (46' Η. Ιωάννου), Παρασκευαϊδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάϊν (61' Λαμπρόπουλος), Μακρής.

Σκόρερ: Μέλμπεργκ (29' Ολυμπιακός), Ριέρα (86' Ολυμπιακός)

Κάρτες: Αβ. Παπαδόπουλος (71'- Ολυμπιακός), Δ. Ιωάννου (58'- Κέρκυρα), Καλαντζής (65'- Κέρκυρα),

Το ματς και οι επιλογές των προπονητών

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με το γνωστό 4-4-1-1, αλλά χωρίς τον Ντούντου στην αρχική του ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νικοπολίδης, αριστερά στην άμυνα ο Χολέμπας, δεξιά ο Τοροσίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Στην μεσαία γραμμή αριστερά ήταν ο Ριέρα, δεξιά ο Φετφατζίδης, μοναδικό αμυντικό χαφ ο Ουρτάδο και δίπλα του ο Ιμπαγάσα. Μπροστά από την τετράδα της μεσαίας γραμμής βρισκόταν ο Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Από την άλλη ο τεχνικός της Κέρκυρας Μπάμπης Τεννές προτίμησε το 5-4-1, με βάρος στην άμυνα (σ.σ. όπως στο ματς με την ΑΕΚ), καθώς στόχος ήταν να μην αφήσουν οι παίκτες της ομάδας του νησιού των "Φαιάκων" τους παίκτες του Ολυμπιακού να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κωνσταντόπουλος, αριστερά στην άμυνα ο Κοντοδήμος, δεξιά ο Γκουστάβο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Δημήτρης Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς και μπροστά τους ο Παρασκευαϊδης.

Στην μεσαία γραμμή, αριστερά ήταν ο Επστάϊν, δεξιά ο Γιάντσης, αμυντικά χαφ οι Στολτίδης, Μακρής και μοναδικός προωθημένος ο Καλαντζής.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με το ξεκίνημα του αγώνα, προκειμένου να πάρει από νωρίς το προβάδισμα Στο 9' μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα από αριστερά, ο Τοροσίδης έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (10') ήταν η σειρά της Κέρκυρας να απαντήσει στην μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Ο Επστάϊν εκτέλεσε κόρνερ, ο Παρασκευαίδης έκανε την κεφαλιά ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, αλλά ο Νικοπολίδης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή του, αλλά στο 17' το δυνατό σουτ του Αβραάμ Παπαδόπουλου από μακριά δεν ανησύχησε τον Κωνσταντόπουλο, όπως και το σουτ του Φετφατζίδη στο 24'.

Στο 29' οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. ο Ριέρα έκανε μια πολύ ωραία προσπάθεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή της Κέρκυρας απέφυγε τον Δημήτρη Ιωάννου έκανε το σουτ, αλλά ο Κωνσταντόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιμπαγάσα και ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 για τους Πειραιώτες.


Το γκολ του Σουηδού ήταν ότι άξιζε από το πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν έγινε κάποια άλλη σπουδαία φάση μέχρι το τέλος, με την Κέρκυρα να αμύνεται μαζικά.

Έκανε "σεφτέ" ο Ριέρα

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να εξακολουθεί να έχει την υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα του ΑΟΚ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και κυρίως με την είδοσο του Ρόμενταλ, οι Πειραιώτες άρχισαν να γίνονται πιο δραστήριοι.

Στο 82', ο Φετφαζίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κωνσταντόπουλος έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα (86'), ο Ριέρα ο οποίος σταδιακά ανεβάζει την απόδοσή του, "κλείδωσε" τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Ο Φετφατζίδης, κινήθηκε ωραία έξω από την περιοχή του ΑΟΚ, έκανε την πάσα στον Ριέρα και ο Ισπανός με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 για τον Ολυμπιακό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ