ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Κατέθεσε την έφεση για την τιμωρία της έδρας με τον ΠΑΟΚ

Η ομίχλη στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός εξαιτίας καπνογόνων
Η ομίχλη στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός εξαιτίας καπνογόνων INTIME

Το μεσημέρι της Τρίτης (12/10), ο Ολυμπιακός κατέθεσε την έφεση για την τιμωρία της έδρας του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως ο πειθαρχικός κώδικας αναφέρει ότι για να ασκηθεί έφεση πρέπει να υπάρχει τιμωρία άνω της μίας αγωνιστικής.

Το μεσημέρι της Τρίτης (12/10), ο Ολυμπιακός κατέθεσε τελικά την έφεσή του για την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ αναφέρει ότι για να ασκηθεί έφεση, πρέπει να υπάρχει τιμωρία άνω της μιας αγωνιστικής, στο λιμάνι αποφάσισαν να κυνηγήσουν την υπόθεση και τουλάχιστον να εκδικαστεί.

Η λογική των ερυθρόλευκων είναι πως στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει τιμωρία έδρας κεκλεισμένων των θυρών χωρίς το δικαίωμα να ασκηθεί έφεση, επομένως θεωρούν ότι η επιτροπή εφέσεων της Ομοσπονδίας θα τους επιτρέψει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε δεύτερο βαθμό μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League.

Ο κανονισμός της ΕΠΟ αναφέρει ότι επιτρέπεται η έφεση σε τιμωρίες άνω της μιας αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί με μια αγωνιστική και πρόστιμο 13.000 ευρώ, επομένως οι νομικοί του μπορούν να "πατήσουν" πάνω στο ότι ο κανονισμός δεν διευκρινίζει αν το "άνω της μιας αγωνιστικής" αφορά μόνο την ίδια ποινή (δηλαδή την έδρα), διότι καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο. Άρα, η τιμωρία στο σύνολό της είναι άνω της μιας αγωνιστικής, διότι περιλαμβάνει και χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι ερυθρόλευκοι.

Να τονιστεί ότι ο Ολυμπιακός ήταν δις υπότροπος (είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο για άναμμα πυρσών με Ατρόμητο και Απόλλωνα Σμύρνης), γι' αυτό και κλήθηκε με το άρθρο της τιμωρίας έδρας. Εντούτοις, στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει απευθείας τιμωρία με κεκλεισμένων των θυρών στον πρώτο παιχνίδι που υπήρξε διακοπή αγώνα για άναμμα πυρσών.

Μένει να αποφασιστεί αν η έφεση θα γίνει αποδεκτή ή θα απορριφθεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ