ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η οδηγία του Μίτσελ για τον αγώνα στον Βόλο και το μικρό δείγμα της συνεργασίας Σαμασέκου - Κασάμι

Ο Σαμασέκου με τα ερυθρόλευκα
Ο Σαμασέκου με τα ερυθρόλευκα EUROKINISSI

Ο Μίτσελ έχει δώσει μια συγκεκριμένη οδηγία στους παίκτες ενόψει της πρεμιέρας των playoffs με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, στην οποία αναμένεται ν' αγωνιστούν οι Κασάμι και Σαμασέκου ως βασικοί στον άξονα του Ολυμπιακού.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πήραν τις ανάσες τους στις αρχές της εβδομάδας, επέστρεψαν την Τετάρτη (15/3) στις προπονήσεις στο Ρέντη. Μάλιστα ο Μίτσελ φρόντισε να τους βάλει αμέσως στο κλίμα του αγώνα με τον Βόλο την Κυριακή (19/3, 17:30).

Ο Ισπανός τεχνικός έκοψε κάθε συζήτηση για το νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΚ και έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν ότι, για να έχει αντίκρισμα το "διπλό" στην OPAP Arena θα πρέπει η πειραϊκή ομάδα να επιστρέψει στη βάση της με τους τρεις βαθμούς από τη Μαγνησία. Εκεί, όπου ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει τη θερμή υποστήριξη 15.000 οπαδών του, όσα και τα εισιτήρια που ζήτησε και έλαβε από τον Βόλο.

Το εμφατικό 4-0 του Ολυμπιακού τον περασμένο Ιανουάριο στη Μαγνησία, με τους «ερυθρόλευκους» να τελειώνουν κάθε συζήτηση για τη νίκη από το πρώτο 25λεπτο, δεν προεξοφλεί ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα και τώρα.

Ο Μίτσελ το γνωρίζει καλά, γι' αυτό και προσπαθεί σε ιδιαίτερες συζητήσεις με τους παίκτες στο Ρέντη να τους επιστήσει την προσοχή. Ο Ισπανός επισημαίνει στους παίκτες πως θα πρέπει να δείξουν τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια νοοτροπία, το πάθος, την μαχητικότητα και την αποτελεσματικότητα που είχαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός, που ξεκινάει πρώτος χρονικά τη διαδικασία των playoffs, εφόσον κερδίσει στον Βόλο, είτε θα μειώσει τη διαφορά από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό (σε περίπτωση ισοπαλίας στο ντέρμπι) είτε από έναν από τους δύο σε περίπτωση ήττας. Και μόνο το ότι θα μειώσει τη βαθμολογική διαφορά και θα βάλει πίεση στους αντιπάλους του (θα ακολουθήσει η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων), θα κάνει πιο εύκολη τη δική του ζωή.

Αντίθετα, αν οι ερυθρόλευκοι αφήσουν βαθμούς στο Πανθεσσαλικό, τότε θα απομακρυνθούν από την κορυφή και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στη συνέχεια να διεκδικήσουν τον τίτλο. Οπότε, αντιλαμβάνεται κανείς, για πιο λόγο ο Ισπανός κόουτς έχει εστιάσει τόσο πολύ στον αγώνα με τον Βόλο και θέλει σε εγρήγορση τους παίκτες, καθώς το αποτέλεσμά του είναι κομβικό για τη συνέχεια.

Ο Μίτσελ προσπαθεί επίσης να λύσει την εξίσωση στα χαφ, καθώς δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Χουάνγκ και τον τραυματία Εμβιλά. Μάλιστα, ο Νοτιοκορεάτης ποδοσφαιριστής είχε πετύχει ένα εκπληκτικό τέρμα στον Βόλο στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, που είχε ανοίξει το σκορ με τον Μπιέλ, που και εκείνος θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων σκέφτεται τις επιλογές του Σαμασέκου και του Κασάμι, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί για πρώτη φορά στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα στον Βόλο. Τότε, είχε αντικατασταθεί ο Εμβιλά στο 78' (είχε μπει ο Ελβετός) και ο Ολυμπιακός είχε τελειώσει το ματς με τους Σαμασέκου (είχε πάρει τη θέση του Χάμες, στο 67'), Κασάμι και Χουάνγκ.

Η δεύτερη φορά που έπαιξαν μαζί ο διεθνής μέσος από το Μάλι και ο Ελβετός χαφ ήταν στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα της πειραϊκής ομάδας με τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκης.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει τη νίκη (προηγούνταν 2-0 στον Βόλο και 4-0 επί της ομάδας της Λιβαδειάς), ενώ ένα στοιχείο είναι πως δεν έχουν αγωνιστεί μαζί για μεγάλο διάστημα σε κάποιο παιχνίδι. Μέσα από τις προπονήσεις αυτές τις μέρες στο Ρέντη, θα φανεί αν ο Μίτσελ σκέφτεται κάποια εναλλακτική λύση, για παράδειγμα, με τον Ανδρούτσο ή τον Ντόη στα χαφ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ