ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η Μακάμπι, η ΑΕΚ και οι αποφάσεις για το μέλλον

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο κρίσιμα παιχνίδια με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την ΑΕΚ τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του, αλλά και αποφάσεις σχετικά με τη νέα σεζόν σε πολλούς τομείς.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έδωσε τα χέρια με τον Μεντιλίμπαρ πριν από πέντε ημέρες για την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και αυτό που απομένει είναι να επικυρωθεί και με τις υπογραφές.

Μετά τον αγώνα ρεβάνς των "ερυθρόλευκων" με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία την Πέμπτη (14/3, 22:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24) θα υπάρξει ένα διάστημα δύο εβδομάδων στο οποίο οι άνθρωποι της πειραϊκής ΠΑΕ θα τα βάλουν κάτω μαζί με τον Ισπανό προπονητή λαμβάνοντας αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Ο Βάσκος τεχνικός βρίσκεται πλέον ένα μήνα στο τιμόνι του Ολυμπιακού και γνωρίζει πια καλά, τι πρέπει να διορθώσει, τι χρειάζεται να αλλάξει και πως πρέπει να πορευτεί η πειραϊκή ομάδα στις εννέα αγωνιστικές που απομένουν στα playoffs του πρωταθλήματος, αλλά και τι να σχεδιάσει ενόψει της νέας περιόδου. Είναι εμφανές ότι ο Ολυμπιακός έχει ζητήματα αγωνιστικά, ενώ η ψυχολογία των παικτών είναι εύθραυστη.

Από την ευτυχία στην αγωνία

Οι "ερυθρόλευκοι" από την πρώτη εβδομάδα της ευτυχίας, από Πέμπτη σε Πέμπτη, με τις δύο νίκες επί της Φερεντσβάρος και ενδιάμεσα με το "διπλό" εις βάρος του ΠΑΟΚ, πέρασαν στην εβδομάδα της αγωνίας με τις δύο νίκες με ανατροπή εναντίον του Αστέρα Τρίπολης και του Παναιτωλικού και έφτασαν στην εβδομάδα της μελαγχολίας με τις δύο βαριές ήττες από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός χρειάζεται να βρει ισορροπία και την έχει ανάγκη άμεσα, αφού αύριο ταξιδεύει στη Σερβία για το παιχνίδι ρεβάνς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη συνέχεια έχει να ασχοληθεί με το κομβικό ματς με τη ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πρωτάθλημα.

Παιχνίδι το οποίο μπορεί να φέρει την πειραϊκή ομάδα με νίκη στο μείον δύο από τους "κιτρινόμαυρους" ή να τους αφήσει στο ενδεχόμενο ήττας στο μείον οκτώ από την κορυφή στη διοργάνωση. Και σε ό,τι αφορά τον αγώνα με την ισραηλινή ομάδα, οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να πάρουν τη νίκη, ώστε να προσθέσουν πόντους στην ειδική βαθμολογία τους στην Ευρώπη.

"Καίνε" τα συμβόλαια που λήγουν και οι δανεικοί

Ενδιάμεσα όμως, δηλαδή στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα θα χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις για την επόμενη ημέρα της πειραϊκής ομάδας. Υπενθυμίζεται, ότι υπάρχουν παίκτες που τα συμβόλαιά τους λήγουν τον Ιούνιο, όπως είναι οι Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί, Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Ιμπόρα, Κίνι και Τζολάκης (ο Πασχαλάκης ανανέωσε πρόσφατα). Ενώ σε ό,τι αφορά τον Καμαρά, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Επίσης υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται ως δανεικοί στον Ολυμπιακό και έχουν οψιόν αγοράς, όπως είναι ο Κάρμο (18.000.000€), ο Όρτα (6.000.000), ο Αλεξανδρόπουλος (4.000.000), ο Ποντένσε (5.000.000), ο Καμπράλ (3.000.000) και ο Ναβάρο (7.500.000 ευρώ). Όπως δανεικός είναι και ο Ρίτσαρντς.

Θα χρειαστεί λοιπόν να αποφασιστεί, ποιοι παίκτες κάνουν στον προπονητή, για ποιους μπορούν να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες και ποιοι από τους ποδοσφαιριστές θέλουν να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό γιατί ορισμένοι μπορεί να έχουν άλλες βλέψεις.

Πολλά ανοιχτά μέτωπα

Παράλληλα υπάρχουν παίκτες οι οποίοι ναι μεν δεσμεύονται με συμβόλαιο, αλλά ενδεχομένως ο σύλλογος να μην είναι πια ευχαριστημένος μαζί τους ή να μην τους συμπεριλαμβάνει ο προπονητής στο νέο πλάνο, ή οι ίδιοι να επιδιώξουν το καλοκαίρι μια μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Επιπλέον, θα χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις και για ποδοσφαιριστές του οποίους δεν τους έχουμε δει αρκετά να αγωνίζονται, όπως είναι για παράδειγμα ο Βέζο, ο Μπρίνιτς και ο Λάιντνερ.

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα μπροστά του, για τα οποία θα πρέπει σιγά σιγά να βρει λύσεις και να σχεδιάσει, σε συνεργασία με τον προπονητή, την ομάδα για την επόμενη περίοδο.

Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά την τωρινή σεζόν, κι ενώ απομένουν ακόμη εννέα κρίσιμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή, για την ψυχολογία του και την συγκέντρωσή του, να λήγει το συμβόλαιο του ή να παίζει ως δανεικός και να έχει φτάσει άνοιξη και να μην γνωρίζει αν θα συνεχίσει ή όχι στην ομάδα την προσεχή περίοδο.

Θα πει κάποιος ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο και οι παίκτες είναι επαγγελματίες και χρειάζεται να είναι αφοσιωμένοι στον στόχο μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά ορισμένες φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ