FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Η εξιλέωση του Μασούρα σε ένα ματς που ήταν ο απόλυτος game changer

Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης
Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Άρη με τον Γιώργο Μασούρα να πετυχαίνει στο 46ο λεπτό το νικητήριο γκολ στην πρώτη του ενέργεια με την μπάλα. Ήταν ο απόλυτος game changer, σ' ένα ματς που εξιλεώθηκε.

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στη μάχη που δίνει για την κορυφή του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του Άρη, πήραν την τέταρτη συνεχόμενη τους νίκη και εξακολουθούν να βρίσκονται στο -4 από τη δεύτερη ΑΕΚ και στο -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Man of the match ήταν φυσικά ο Γιώργος Μασούρας. Ο Μίτσελ τον πέρασε αλλαγή στην ανάπαυλα και στα πρώτα δευτερόλεπτα του, αξιοποίησε το γέμισμα του Χάμες Ροντρίγκες από τα δεξιά, ώστε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Χούλιαν Κουέστα με κεφαλιά. Πρόκειται για το σημαντικότερο γκολ του 29χρονου μεσοεπιθετικού τη φετινή σεζόν.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές και τα γκολ του Γιώργου Μασούρα στα παιχνίδια του στη Super League.

Οι τελικές και τα xGoals του Μασούρα στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
Οι τελικές και τα xGoals του Μασούρα στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που σκοράρει φέτος στο πρωτάθλημα, αλλά η πρώτη φορά που καθορίζει τη νίκη της ομάδας του. Είχε πετύχει γκολ στην ήττα με 2-1 απέναντι στον Άρη στον πρώτο γύρο, ενώ πριν από λίγες μέρες είχε διαμορφώσει το τελικό 5-0 απέναντι στον Αστέρα. Επίσης, φέτος έχει βρει δίχτυα ακόμη μία φορά κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού στα playoffs του Europa League.

Ο game-changer που είχε ανάγκη ο Μίτσελ

O Mασούρας ήταν ο απόλυτος game changer του Ολυμπιακού. Η είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο βοήθησε τους Πειραιώτες να πάρουν το κάτι παραπάνω. Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν την εστία του Άρη.

Είχαν μόλις δύο ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, ενώ το σχήμα των Μπιέλ, Χάμες και Φορτούνη πίσω από τον Μπακαμπού είχε μπλοκάρει, παρά τις αλλαγές θέσεων μεταξύ του Ισπανού και του Τρικαλινού μεσοεπιθετικού.

Έτσι, ο Μίτσελ στο ημίχρονο πέρασε τον Μασούρα, αντί του Φορτούνη, θέλοντας έναν παίκτη που μπορεί να παίξει στην αριστερή πλευρά, αλλά και να συγκλίνει προς την περιοχή ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον φορ.

Στην πρώτη του ενέργεια με την μπάλα ο 29χρονος μεσοεπιθετικός δικαίωσε τον προπονητή του με ένα σεντερφορίσιο γκολ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες και τις επιδόσεις του Μασούρα απέναντι στον Άρη.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Μασούρας στο Ολυμπιακός - Άρης
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Μασούρας στο Ολυμπιακός - Άρης

Ο Μασούρας έκανε τα απολύτως απαραίτητα. Είχε 15 ενέργειες, οι περισσότερες εξ αυτών στην αριστερή πλευρά, με τρεις ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή.

Είχε συνολικά, επίσης, δύο τελικές. Η μία ήταν το γκολ του και η άλλη η άστοχη προβολή μετά την ωραία προσπάθεια του Μπιέλ στο 72ο λεπτό.

Στο παιχνίδι του Καραϊσκάκης, ο Γιώργος Μασούρας φώναξε ένα βροντερό παρών ερχόμενος από τον πάγκο. Είναι αρκετά σημαντικό για τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια να χτίσει ένα μεγάλο σερί και να ροκανίσει τη διαφορά του από την κορυφή να βρίσκει λύσεις απ' όλους τους παίκτες, ειδικά σε καταστάσεις όπου το αρχικό πλάνο δείχνει να κολλάει.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ