ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Αγκιμπού αλλάζει την ομάδα και πιθανόν τη διάταξη

Photo Credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo Credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography Ο ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

Γεμίζει πάλι σιγά σιγά το "οπλοστάσιο" του Ολυμπιακού σε μία περίοδο όπου ο Πέδρο Μαρτίνς και η πειραϊκή ομάδα τον έχουν μεγάλη ανάγκη. Τι σημαίνει για τους ερυθρόλευκους ο ερχομός τριών Αφρικανών παικτών.

Γεμίζει πάλι σιγά σιγά το “οπλοστάσιο” του Ολυμπιακού σε μία περίοδο όπου ο Πέδρο Μαρτίνς και η πειραϊκή ομάδα τον έχουν μεγάλη ανάγκη. Εντός της ημέρας (25/1) αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Χένρι Ονιεκουρού, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική Νιγηρίας. Ο Αγκιμπού Καμαρά -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα έρθει και εκείνος στην Αθήνα την Πέμπτη (27/1). Και την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 28/1) θα αφιχθεί στη χώρα μας ένας εκ των Παπέ Αμπού Σισέ ή Γκάρι Ροντρίγκες.

Η Σενεγάλη κοντράρεται σήμερα (25/1) με το Πράσινο Ακρωτήρι διεκδικώντας μία θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και ο ερυθρόλευκος προπονητής θα γνωρίζει το βράδυ ποιόν από τους δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα υποδεχτεί στο Ρέντη προς το τέλος της εβδομάδας. Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει άμεσα στη διάθεσή του τους τρεις από τους πέντε Αφρικανούς ποδοσφαιριστές, καθώς ο Πιέρ Κούντε συνεχίζει με το Καμερούν στη διοργάνωση και απόψε (25/1) θα περάσει και ένας ακόμη (Σισέ ή Ροντρίγκες).

Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό ο ερχομός τριών Αφρικανών παικτών

Ας μείνουμε, όμως, σε εκείνους που παίρνουν τον δρόμο για να γυρίσουν στο Ρέντη. Τι σημαίνει η επιστροφή του Αγκιμπού Καμαρά, του Ονιεκουρού και ενός εκ των Σισέ ή Ροντρίγκες για τον Ολυμπιακό;

Σε ό,τι αφορά στον Αγκιμπού, η απουσία του ήταν εμφανής όλο αυτό το διάστημα στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Η πειραϊκή ομάδα δεν είχε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, δεν μπορούσε να δημιουργήσει από τον άξονα, δεν κατάφερε να πιέσει αρκετά ψηλά, ενώ ταυτόχρονα έλλειψαν τα γκολ και οι ασίστ του διεθνούς επιθετικού από τη Γουινέα.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να δώσει πάλι το κάτι παραπάνω που θέλει ο Μαρτίνς στην επίθεση του Ολυμπιακού. Παράλληλα, η παρουσία του θα δώσει τη δυνατότητα στον Πορτογάλο τεχνικό να επιστρέψει στο γνώριμο σύστημα 4-2-3-1. Άλλωστε, όπως δήλωσε μετά τον αγώνα της πειραϊκής ομάδας εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα “μας ανάγκασαν οι συνθήκες και επιλέγουμε αυτό το σύστημα (σ.σ. 3-4-3) τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, διότι μας λείπουν παίκτες στο κέντρο, όπως ο Κούντε, ο Μπουχαλάκης και ο Αγκιμπού”.

Ο Αγκιμπού Καμαρά, λοιπόν, τίθεται πάλι στη διάθεση του Ίβηρα τεχνικού ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος την Δευτέρα (24/1) ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης της υπόλοιπης ομάδας. Ο Έλληνας μέσος τραυματίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στη Ριζούπολη (5/1) και καταβάλει προσπάθειες για να προλάβει το ματς με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Βέβαια, ο Μαρτίνς θα αξιολογήσει την κατάσταση, τόσο του Αγκιμπού όσο και του Μπουχαλάκη προς το τέλος της εβδομάδας και στη συνέχεια θα πάρει τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα και το σύστημα. Τουλάχιστον, θα έχει την ευκαιρία τούτη τη φορά να επιλέξει πιο εύκολα ανάμεσα στο 4-2-3-1 και στο 3-4-3. Αν θελήσει να πορευτεί με το τελευταίο, θα το πράξει και με φόντο το παιχνίδι κόντρα στην Αταλάντα στο Μπέργκαμο σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος προπονητής ευελπιστεί να δει έναν διαφορετικό Ονιεκουρού και πιστεύει να του έκανε καλό στην ψυχολογία του η περιπέτεια με τη Νιγηρία στα γήπεδα του Καμερούν. Διότι, ο Αφρικανός εξτρέμ δεν έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό μέχρι τώρα και δεν έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του. Ωστόσο, έχει την ευκαιρία στο εξής να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο και να δώσει πάλι ώθηση στην καριέρα του.

Ο Μαρτίνς θα γνωρίζει απόψε αν θα έχει δύο εξτρέμ άμεσα στην διάθεσή του (Ονιεκουρού και Ροντρίγκες) ή έναν εξτρέμ (Ονιεκουρού) και έναν στόπερ (Σισέ). Το δεύτερο για κάποιους είναι πιο επιθυμητό, καθώς ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός διανύει εξαιρετική περίοδο και μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως, παρόντος των Μανωλά, Παπασταθόπουλου, Μπα και Παπαδόπουλου στα στόπερ, θα ήταν προτιμότερο ο Πορτογάλος να έχει άμεσα μία επιπλέον λύση στην επίθεση και δη στις θέσεις των εξτρέμ. Ο Ροντρίγκες έχει κάνει καλό τουρνουά με το Πράσινο Ακρωτήρι, έχει ένα τέρμα και μία ασίστ και διαθέτει την ποιότητα και την εμπειρία για να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους.

Η ουσία είναι πως, όσο περνούν οι μέρες, θα προστίθενται και άλλοι παίκτες στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς και αυτό μόνο καλύτερο και πιο δυνατό μπορεί να κάνει τον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ