ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η δύσκολη εξίσωση των 8.000.000 ευρώ για Σεμέδο και Πέπε

Ο Ρούμπεν Σεμέδο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη
Ο Ρούμπεν Σεμέδο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι δεν έχει "δουλειά" μόνο ως προς το κομμάτι της ενίσχυσης, αλλά και αυτό των αποχωρήσεων, με τις περιπτώσεις των Ρούμπεν Σεμέδο και Πέπε, για τους οποίους βγήκαν οκτώ εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ, να ξεχωρίζουν.

Η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του Ολυμπιακού την θερινή μεταγραφική περίοδο αποτελεί τη μία πλευρά του νομίσματος. Υπάρχει και η άλλη, που είναι η αποσυμφόρηση του ρόστερ.

Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν σαράντα παίκτες στην πρώτη ομάδα, έχουν άλλους δέκα ποδοσφαιριστές δανεικούς και αν προσθέσει κάποιος και τα συμβόλαια της δεύτερης ομάδας και εκείνης των Νέων, ο αριθμός μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Η πορτογαλική αγορά (όπως και εκείνη της Γαλλίας) είναι από τις αγαπημένες της πειραϊκής ομάδας, αλλά τούτη τη φορά το βλέμμα του Ολυμπιακού είναι στραμμένο σε δύο δικούς του παίκτες, τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον Πέπε Ροντρίγκες.

Οι ερυθρόλευκοι παρακολουθούν στενά την πορεία τους και επιθυμούν να τους πουλήσουν το καλοκαίρι, καθώς πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές, η αγορά των οποίων κόστισε συνολικά στην πειραϊκή ΠΑΕ περισσότερα από 8.000.000 ευρώ.

Μόνο σε ένα ματς έχει παίξει ο Σεμέδο

Ο Σεμέδο αποκτήθηκε από την Βιγιαρεάλ με το ποσό των 4.500.000 το καλοκαίρι του 2019 και έχει ετήσιες αποδοχές πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο εξάμηνος δανεισμός του στην Πόρτο ήταν μία κάποια λύση μετά τα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι και την περιθωριοποίηση του παίκτη και η συμφωνία με τους Δράκους περιλαμβάνει οψιόν αγοράς 5.500.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, μετά από 2,5 μήνες παρουσίας στην Πόρτο έχει αγωνιστεί σε μόλις ένα παιχνίδι της πρώτης ομάδας, παίζοντας ένα ημίχρονο κόντρα στη Λιόν στο Europa League και είχε συμμετοχή σε άλλα τρία ματς της δεύτερης ομάδας (εναντίον της Τσάβες, της Ρίο Άβε και της Βαρζίμ).

Με βάση της εικόνα του έμπειρου στόπερ μέχρι σήμερα, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι Δράκοι θα ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του. Το πιθανότερο είναι πως θα ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό για να φτάσουν σε συμφωνία για ένα πιο χαμηλό ποσό.

Όμως, οι απαιτήσεις των ερυθρόλευκων είναι συγκεκριμένες, όπως και αυτά που έχει ξοδέψει για τον παίκτη. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Σεμέδο δεσμεύεται με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή θα μπει στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και αυτή είναι μία σημαντική παράμετρος.

Αντιστρόφως ανάλογη η πορεία του Πέπε

Σε ό,τι αφορά τον Πέπε, η πορεία του είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του Σεμέδο. Ο 25χρονος κεντρικός μέσος κάνει καλή σεζόν με τη Φαμαλικάο (32 αγώνες, 3 γκολ, 5 ασίστ), έχει ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα, ενώ έχει συμπεριληφθεί τρεις φορές στην κορυφαία ενδεκάδα των αγωνιστικών της Λίγκας. Διατηρεί, λοιπόν, τις “μετοχές” του σε ένα καλό επίπεδο και το πιθανότερο είναι πως θα έχει προτάσεις στα χέρια του το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Πέπε από την Γκιμαράες αντί 3.500.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020 (κατά άλλους ξοδεύτηκαν πάνω από 4.000.000), αλλά ο Πορτογάλος χαφ δεν κατάφερε να στεριώσει στην πειραϊκή ομάδα, με συνέπεια να δοθεί δανεικός στην Φαμαλικάο.

Στην Πορτογαλία επιμένουν πως δεν έχει οριστεί οψιόν αγοράς του παίκτη, ενώ κατά άλλους υπάρχει ρήτρα στη συμφωνία του Ολυμπιακού με τη Φαμαλικάο που ανέρχεται στα 4.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ποσό που είναι αρκετά υψηλό για τα δεδομένα του πορτογαλικού συλλόγου, οπότε μόνο αν προκύψει πρόταση από άλλη ομάδα θα μπορεί να γίνει συζήτηση επί της ουσίας για την πώληση του ποδοσφαιριστή.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποθέσεις των δύο ποδοσφαιριστών απασχολούν έντονα τον Ολυμπιακό, καθώς το ποσό που είναι να εξοικονομηθεί από την παραχώρηση τους μπορεί να διατεθεί για τις μεταγραφές άλλων ποιοτικών ποδοσφαιριστών ενόψει της νέας περιόδου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ