ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η δυναμική επιστροφή του Κώστα Φορτούνη ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τους ερυθρόλευκους

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Φορτούνης έχει επιστρέψει δυναμικά και στην επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι από τα πιο βασικά γρανάζια του Ολυμπιακού. Η επιστροφή του ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό το απόγευμα της Κυριακής (8/1) έκανε σημαντικό βήμα στη μάχη που δίνει για τη μείωση της διαφοράς του από την κορυφή. Οι ερυθρόλευκοι με το 4-0 κόντρα στον Βόλο, πήραν την τρίτη σερί νίκη τους, πράγμα που δεν έχει συμβεί φέτος και μετά το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός είναι στο -7 από την πρώτη θέση.

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και μετά την προετοιμασία στην Ισπανία ο Μίτσελ έχει κατασταλάξει στη βασική ενδεκάδα του, με τις διαφοροποιήσεις ανά παιχνίδι να είναι ελάχιστες. Ένα από τα σημεία αναφοράς του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι ο Κώστας Φορτούνης.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός δεν χάνει στιγμή να αποδεικνύει την αξία του και μέχρι στιγμής έχει απολογισμό στο πρωτάθλημα τρία γκολ (κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικό) και μία ασίστ (απέναντι στον Αστέρα). Είναι από τα βασικά γρανάζια στη μεσοεπιθετική λειτουργία των Πειραιωτών και έχει βρει ιδανική χημεία με τους Μπιέλ και Χάμες, στην τριάδα πίσω από το φορ.

Επιστροφή την κατάλληλη στιγμή

Ο Ολυμπιακός κάνει την αντεπίθεσή του στο πρωτάθλημα και αυτή η προσπάθεια συνδυάζεται ιδανικά με την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είναι σαν μία νέα μεταγραφή για τους ερυθρόλευκους. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που με μία κίνησή του ή μία μεταβίβασή του να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ικανότητα αυτή του Φορτούνη σε συνδυασμό με τις δημιουργικές αρετές του Χάμες Ροντρίγκες ή του Ίνμπομ Χουάνγκ πιο πίσω είναι ένα μεγάλο "όπλο" στη φαρέτρα οποιουδήποτε προπονητή.

Επομένως, ο Μίτσελ δεν μπορεί παρά μόνο να τρίβει τα χέρια του με την απόδοση του Φορτούνη μετά την προετοιμασία στην Ισπανία. Ξέρει καλά πως ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής με τέτοια απόδοση μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη μάχη που δίνει η ομάδα του.

Ο Ιανουάριος έχει ξεκινήσει πρίμα

Άπαντες στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο μήνας Ιανουάριος στο κυνήγι της κορυφής. Στόχος στο νέο έτος είναι να χτιστεί ένα σερί με τρίποντα, το οποίο θα μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά από την πρώτη θέση.

Μην ξεχνάμε πως οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν ξανά κάποιον διεκδικητή του τίτλου αρχές Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα τον ΠΑΟΚ, ενώ τέλη του μήνα θα παίξουν και κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης.

Μέσα λοιπόν στον Ιανουάριο, ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα να πάρει πολύτιμα τρίποντα, τα οποία θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει με άλλους όρους τα μεγάλα ματς που έρχονται. Οι ερυθρόλευκοι θα ψάξουν να διευρύνουν το σερί τους την Κυριακή (15/1, 19:30) απέναντι στον επικίνδυνο Άρη στο Καραϊσκάκης. Οι κίτρινοι είχαν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στους Πειραιώτες, καθώς είχαν νικήσει στο Βικελίδης, με τον Ολυμπιακό να αναζητά εκδίκηση.

Ακολουθεί εξόρμηση στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (22/1, 20:30), ένα παιχνίδι που κρύβει τις παγίδες του, ενώ ο Ιανουάριος ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της ομάδας του Μίτσελ κόντρα στον ΟΦΗ (29/1, 16:00) στο Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός πλέον έχει τα εφόδια να αντιμετωπίσει όλα τα παιχνίδια.

"Νιώθουμε καλύτερα και επίσης κάνουμε τους άλλους να νιώθουν πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερα" δήλωσε ο Μίτσελ μετά τον Βόλο δείχνοντας πως πλέον υπάρχει πίεση και στους άλλους ανταγωνιστές. Παράλληλα, οι παίκτες του έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση, έπειτα από τη σειρά των θετικών αποτελεσμάτων, αλλά και της γενικότερης καλής εικόνας. Ένα σημαντικό στοιχείο για τα επόμενα ματς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ