ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η δοκιμή με ελληνική άμυνα ενόψει Ναντ και η πρόθεση του Μίτσελ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Η δοκιμή με ελληνική άμυνα ενόψει Ναντ και η πρόθεση του Μίτσελ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
INTIME

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ματς με την Ναντ άρχισε την Τρίτη (01/11) με τον Μίτσελ να έχει στο μυαλό του και το ντέρμπι της Κυριακής (06/11, 19.30) με τον Παναθηναϊκό. Τι δοκίμασε ο Ισπανός κόουτς.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επέστρεψαν στις προπονήσεις την Τρίτη το πρωί (1/11) μετά το ρεπό που είχαν τη Δευτέρα (31/10) και ο Μίτσελ φανέρωσε τις πρώτες σκέψεις του για τον αγώνα εναντίον της Ναντ την Πέμπτη (3/11, 19.45) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχοντας ως φόντο το κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (06/11, 19.30) στο Απόστολος Νικολαϊδης.

Ο Ισπανός τεχνικός δοκίμασε στην προπόνηση ελληνική τετράδα στην άμυνα ενόψει του ματς με την γαλλική ομάδα για την τελευταία αγωνιστική του Europa League, καθώς είχε στα πλάγια τον Ανδρούτσο και τον Βρουσάι και στα στόπερ τον Ρέτσο και τον Καλογερόπουλο ο οποίος γυμνάζεται εδώ και καιρό με την πρώτη ομάδα. Βέβαια, η συγκεκριμένη δοκιμή, δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα επιβεβαιωθεί σίγουρα μεθαύριο. Ο Μίτσελ θα κάνει νέες δοκιμές στην τελευταία προπόνηση την Τετάρτη (2/11) και εκεί θα φανούν περισσότερα.

Ωστόσο, οι επιλογές του 59χρονου προπονητή δίνουν ένα στίγμα για το πως σκέφτεται να διαχειριστεί τα παιχνίδια με την Ναντ και τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός θέλει να έχει φρέσκους και έτοιμους όλους τους βασικούς παίκτες ενόψει του αγώνα στη Λεωφόρο και δη τους Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ, Παπασταθόπουλο, Ντόη, Μασούρα, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ και Πασχαλάκη, ενώ ο Χάμες και ο Μπακαμπού έτσι κι αλλιώς έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Το ρίσκο και το κρας τεστ

Από την άλλη, μία τετράδα στην άμυνα με τους Ανδρούτσο, Ρέτσο, Καλογερόπουλο και Βρουσάι, οι οποίοι δεν έχουν παίξει πάλι μαζί σε επίσημο αγώνα, εμπεριέχει υψηλό ρίσκο για τους ερυθρόλευκους σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Πόσο μάλλον, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα έχει απέναντι του μία εκπρόσωπο του γαλλικού ποδοσφαίρου η οποία θέλει τη νίκη καθώς κυνηγάει τη δεύτερη θέση του ομίλου και την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο αγώνας με την Ναντ απαιτεί μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση διότι ναι μεν δεν διακυβεύεται πια κάτι για τον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχει το πρεστίζ, η βελτίωση της βαθμολογίας στο ranking της UEFA και ότι καλό μπορεί να φέρει σε μελλοντικές κληρώσεις. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πετύχει νίκη μέσα στη σεζόν στην Ευρώπη και ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκης. Όπως και να έχει, το ματς με τους Γάλλους φαίνεται πως θα είναι και ένα κρας τεστ για ορισμένους παίκτες ενόψει της συνέχειας.

Σίγουρα, στη ζυγαριά βαραίνει σαφώς το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και είναι λογικό αφού διακυβεύονται πολλά στο πρωτάθλημα. Κατά συνέπεια, ο Μίτσελ θέλει να κάνει τέτοιους είδους διαχείριση του έμψυχου δυναμικού μέσα στην εβδομάδα ώστε να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στο παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Πλέον, έχει στη διάθεσή του τον Εμβιλά και τον Ρέτσο, οι οποίοι προπονήθηκαν κανονικά και ευελπιστεί επίσης να έχει τον Γκάρι Ροντρίγκες και τον Μπα οι οποίοι προσπαθούν να προλάβουν το ματς με τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ