ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η αυτοπεποίθηση στο βλέμμα του Κορμπεράν, η φιλοσοφία του και οι κομμένοι

Ο Κορμπεράν στην παρουσίαση του από τον Ολυμπιακό
Ο Κορμπεράν στην παρουσίαση του από τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε την Τετάρτη (3/8) τον νέο της προπονητής, Κάρλος Κορμπεράν. Το γεμάτο αυτοπεποίθηση βλέμμα του Ισπανού, η φιλοσοφία του και το ζήτημα των μεταγραφών.

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει σελίδα. Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει αναλάβει από τη Δευτέρα την τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων και προετοιμάζει την ομάδα για το παιχνίδι απέναντι στη Σλόβαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League (4/8, 22:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE SPORT24).

Την Τετάρτη (3/8) μία μέρα πριν από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Σλοβάκους, ο Ισπανός προπονητής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά απέναντι από τους δημοσιογράφους ως τεχνικός του Ολυμπιακού απαντώντας στις ερωτήσεις τους.

Αυτοπεποίθηση στο βλέμμα του και η τυπικότητα

Η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται από τον Κάρλος Κορμπεράν είναι πως πρόκειται για ένα άνθρωπο με αυτοπεποίθηση, κάτι το οποίο φαίνεται από το βλέμμα του. Γνωρίζει ακριβώς τις ευθύνες που έχει και δεν το κρύβει: "Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, έχω μεγάλη ευθύνη".

Ο Κορμπεράν για το παιχνίδι κόντρα στη Σλόβαν
Ο Κορμπεράν για το παιχνίδι κόντρα στη Σλόβαν INTIME SPORTS


Παράλληλα, έδειξε και τυπικός στις κινήσεις του. Απόδειξη, το γεγονός ότι ξεκίνησε την παρουσίασή του φορώντας επίσημα ρούχα, δηλαδή ένα λευκό πουκάμισο, ενώ στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Σλόβαν, φόρεσε τα αθλητικά του και συγκεκριμένα ένα γκρι αθλητικό μπλουζάκι.

Η ανάλυση της φιλοσοφίας του Κορμπεράν

Στις πρώτες του ατάκες ο Κορμπεράν έδωσε μικρά, αλλά σημαντικά στοιχεία της φιλοσοφίας του. Ουσιαστικά, επιβεβαίωσε πως ο Ολυμπιακός υπό τις δικές του οδηγίες θα παίζει ένα επιθετικό ποδόσφαιρο, με τους παίκτες του να έχουν την κυριαρχία στο παιχνίδι του. Ο Ισπανός θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα, η οποία θα έχει τη νοοτροπία του νικητή.

"Πρέπει να παίζουμε με μία φιλοσοφία νικητή και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, να κυριαρχούμε. Ξέρουμε ότι η νοοτροπία είναι να δείξουμε ότι έχουμε την πρωτοβουλία, κυριαρχούμε, κάνουμε το δικό μας παιχνίδι" δήλωσε συγκεκριμένα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συμπλήρωσε πως θα θέλει να βλέπει την ομάδα του να δημιουργεί για 90 λεπτά. Ωστόσο, έδειξε ρεαλισμό και τόνισε πως απαραίτητη είναι η ισορροπία: "Θα ήθελα να βλέπω την ομάδα για 90 λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να αμύνεσαι σε κάποια σημεία. Να βρούμε τον τρόπο να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα. Να βρούμε ισορροπία".

Σημαντικό επίσης, το σημείο στο οποίο τόνισε πως για αρχή θέλει να έχει έναν σχηματισμό-βάση και όχι διαφορετικά συστήματα, όπως έπραττε στη Χάντερσφιλντ: "Αυτή τη στιγμή θα συγκεντρωθώ να έχω ένα σταθερό σχήμα και να έχουμε μία βάση".

Το ζήτημα των μεταγραφών

Από το SPORT24 ρωτήθηκε και για το ζήτημα ενίσχυσης της ομάδας, με τον Κορμπεράν να απαντάει: "Έχουμε ένα ματς αύριο συγκεντρωνόμαστε στην επόμενη μέρα και στο να δουλέψουμε την ομάδα που έχουμε. Στη συνέχεια θα σκεφτούμε για το μέλλον, τώρα να συγκεντρωθούμε στο παρόν".

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός εδώ και αρκετές μέρες γνωρίζουν το πρόβλημα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ως εκ τούτου κινούνται για την απόκτηση ενός εξτρέμ και ενός μεσοεπιθετικού, όπως είναι ο Ένις Μπάρντι.

Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι δεν αποκλείεται να ενισχυθούν σε άλλες θέσεις, όπως είναι αυτή του αριστερού μπακ (επιπρόσθετου του Λάιντνερ) και του κεντρικού αμυντικού. Η λογική που επικρατεί είναι πως όποιος φεύγει αντικαθίσταται, ενώ φυσικά ρόλο θα παίξουν και τα θέλω του Κορμπεράν.

Η ατάκα για τους κομμένους

Στον Ρέντη υπάρχουν και αρκετοί κομμένοι, όπως είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο Κενί Λαλά και ο Μάριος Βρουσάι. Ο Κορμπεράν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει έκπληξη με επιστροφή αυτών που δεν υπολογίζονται, με τον ίδιο να απαντάει: "Όλα εξαρτώνται από τις προσδοκίες που όλοι έχουν, δεν ξέρω. Δουλεύω με την ομάδα και πρέπει να πάρω αποφάσεις με τον τρόπο που βλέπω τους παίκτες και πώς βλέπω το παιχνίδι που θέλουμε να βλέπουμε".

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Όλοι οι παίκτες που θα βρεθούν στη λίστα προπονούνται με την ομάδα". Ουσιαστικά τόνισε πως έχει εργαστεί μόνο με τους "ενεργούς" παίκτες, όμως θα χρειαστεί να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις μετά τα ματς κόντρα στη Σλόβαν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ