ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η απάντηση του Κορδόν και οι συνεργασίες του με Μαρθελίνο, Βαλβέρδε, Ζαρντίμ

Ολυμπιακός: Η απάντηση του Κορδόν και οι συνεργασίες του με Μαρθελίνο, Βαλβέρδε, Ζαρντίμ
PRINT SCREEN

Οι διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον Αντόνιο Κορδόν στο πλαίσιο αναζήτησης τεχνικού διευθυντή αποδεικνύουν ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό δρόμο και να κινηθούν σε άλλο επίπεδο τούτο το καλοκαίρι.

Οι άνθρωποι της πειραϊκής ΠΑΕ έχουν μιλήσει και με άλλους αθλητικούς διευθυντές, αλλά σίγουρα ο Ισπανός αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση, γι΄ αυτό και περιμένουν άμεσα την απάντησή του.

Η απόφαση του Κορδόν είναι κομβική καθώς μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό. Εάν απαντήσει θετικά στους ερυθρόλευκους, θα δώσει τη δυνατότητα στους τελευταίους να κινηθούν διαφορετικά στην επιλογή προπονητή. Και σε κάθε περίπτωση, οι διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα, όχι μόνο για τον νέο τεχνικό, αλλά και για τους παίκτες που θα πρέπει να παραμείνουν στο ρόστερ, για τις ανανεώσεις των συμβολαίων, τους δανεικούς και ποιοι θα χρειαστεί να παραχωρηθούν.

Αν η απάντηση του 59χρονου αθλητικού διευθυντή είναι αρνητική, τότε η διοίκηση του Ολυμπιακού θα πρέπει να προχωρήσει στις εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες έχει παγώσει αυτή τη στιγμή, μετά τις εξελίξεις στο θέμα του προπονητή και δη του Σεργκέι Ρεμπρόφ. Και ενδεχομένως, να υπάρξουν νέες συζητήσεις με άλλους τεχνικούς διευθυντές πριν από την πρόσληψη προπονητή.

Θα πει κάποιος, ότι ο χρόνος πιέζει καθώς βρισκόμαστε στα μέσα Μαϊου, η πειραϊκή ομάδα έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και υπάρχουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα με παίκτες στο ρόστερ. Ωστόσο, σημασία έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός να πετύχει τις συμφωνίες που θέλει, κι όχι αν θα καθυστερήσει μία εβδομάδα ή δέκα ημέρες ακόμη. Και αν είναι να αποσπάσει το "ναι" του Κορδόν, αξίζει η υπομονή.

Έχει συνεργαστεί με Βαλβέρδε και Ζαρντίμ

Μια και η αναφορά στον Κορδόν, αξίζει να ειπωθεί ότι έχει συνεργαστεί στη θητεία του με δύο προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο του Ολυμπιακού, τον Ερνέστο Βαλβέρδε στη Βιγιαρεάλ την περίοδο 2009-10, αμέσως μετά την παρουσία του τελευταίου στους ερυθρόλευκους και τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στη Μονακό τη σεζόν 2016-17, με τον οποίο πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γαλλία και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του Champions League όπου αποκλείστηκαν από την Γιουβέντους.

Επίσης, ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής συνεργάστηκε για 3,5 σεζόν με τον Μαρθελίνο στη Βιγιαρεάλ (από τον Ιανουάριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2016) που αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος και απασχόλησε δύο φορές τον Ολυμπιακό τους τελευταίους εννέα μήνες. Παρεμπιπτόντως, ο Κορδόν τα περισσότερα χρόνια συνεργασίας με προπονητή συνολικά τα είχε με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, καθώς ήταν μαζί για πέντε περιόδους στη Βιγιαρεάλ (2004-09) και άλλες σχεδόν τρεις στη Μπέτις (2020-23). Ο Χιλιανός προπονητής έχει συμβόλαιο με Μπέτις μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ