ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Γιατί οι ερυθρόλευκοι ενδιαφέρονται για τον τελικό του Europa League

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει η Ρόμα να είναι εκείνη που θα σηκώσει την κούπα του Europa League στον τελικό με τη Σεβίλλη, ώστε να έχει πιθανότητες να κερδίσει έναν γύρο στην Ευρώπη και να αγωνιστεί από τα playoffs της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την Τετάρτη (31/5, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) Σεβίλλη και Ρόμα κοντράρονται στον τελικό του Europa League που θα πραγματοποιηθεί στην Puskas Arena της Βουδαπέστης.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ενδιαφέρει άμεσα και τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι με την 3η θέση στα playoffs της Stoiximan Super League και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet από την ΑΕΚ πήρε εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ωστόσο, υπάρχει ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι ερυθρόλευκοι κερδίζουν γύρο και ξεκινούν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από τα playoffs του Europa League. Πώς θα γίνει αυτό; Η Ρόμα να κατακτήσει την κούπα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει θέση στο Europa League μέσω του πρωταθλήματός της.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι "τζιαλορόσι" θα χρησιμοποιήσουν το έπαθλο από την κατάκτηση του Europa League, που τους στέλνει στους ομίλους του Champions League. Το εισιτήριο Europa League που κέρδισαν μέσω πρωταθλήματος αφαιρείται από την Ιταλία και πηγαίνει στην Ολλανδία, η οποία προβιβάζει την εκπρόσωπό της στους ομίλους και η εκπρόσωπος της Ελλάδας παίρνει τη θέση της στα playoffs.

Στο πρωτάθλημα η Ρόμα είναι στην 6η θέση (οδηγεί στο Europa) με 60 πόντους και βρίσκεται στο -1 από την 5η Αταλάντα και στο +1 από την 7η Γιουβέντους. Την τελευταία αγωνιστική κοντράρεται με την Σπέτσια (4/6).

Οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό

Αν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού αρχίσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο αυτό σημαίνει ότι θα αγωνιστεί πρώτα την Πέμπτη 10 Αυγούστου, με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται την Πέμπτη 17 Αυγούστου (κλήρωση στις 24 Ιουλίου).

Αν προχωρήσει ή ξεκινήσει από τα playoffs, τότε θα αγωνιστεί πρώτη φορά την Πέμπτη 24 Αυγούστου και θα διεκδικήσει θέση στους ομίλους του θεσμού την Πέμπτη 31 Αυγούστου (η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου).

Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα διεξαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου και οι αγώνες αρχίζουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ