ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Γιατί Καμαρά και Έσε είναι βαρόμετρα για τον έλεγχο του κέντρου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Γιατί Καμαρά και Έσε είναι βαρόμετρα για τον έλεγχο του κέντρου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το ντέρμπι των αιωνίων απέναντι στον Παναθηναϊκό την Κυριακή (22/10, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE από το SPORT24). Ο έλεγχος του κέντρου θα έχει μεγάλη σημασία στο παιχνίδι, με τους Μαντί Καμαρά και Έσε να παίζουν μεγάλο ρόλο στο πλάνο του Μαρτίνεθ.

Το πρώτο ντέρμπι αιωνίων πλησιάζει. Την Κυριακή (22/10, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE από το SPORT24) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι ερυθρόλευκοι προηγούνται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 19 βαθμούς, ενώ οι πράσινοι ακολουθούν με 16. Επομένως, αντιλαμβάνεται ο καθένας τη σημασία της αναμέτρησης.

Από τα ζητούμενα για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι η ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας, όπως και ο έλεγχος του ρυθμού. Επομένως, είναι από τα παιχνίδια που ο άξονας του Ολυμπιακού θα έχει μπόλικη δουλειά και αυξημένες ευθύνες.

Το κομβικό δίδυμο Μαντί - Έσε

Το βάρος στον ερυθρόλευκο άξονα έχει πέσει φέτος στο δίδυμο Μαντί Καμαρά - Σαντιάγκο Έσε. Ο 26χρονος μέσος από τη Γουινέα είναι ο ποδοσφαιριστής με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα μαζί με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Συγκεκριμένα ο Καμαρά έχει 553 λεπτά συμμετοχής στη Stoiximan Super League και έχει βρει το ταίρι του, με τον Σαντιάγκο Έσε (335 λεπτά) στο πλευρό του. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ εμπιστεύεται αυτούς τους δύο για τον έλεγχο στο κέντρο του Ολυμπιακό και με την ίδια "συνταγή" αναμένεται να πορευθεί και στο ντέρμπι των αιωνίων.

Ο Καμαρά με τον Έσε έχουν βρει "χημεία" μεταξύ τους και είναι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία της μπάλας. Οι δύο παίκτες είναι από τους κορυφαίους πασέρ των ερυθρόλευκων, με τον μέσο από τη Γουινέα να έχει 44.76 πετυχημένες μεταβιβάσεις ανά 90λεπτο και τον Αργεντινό 46.48.

Επίσης είναι από τους πιο δραστήριους παίκτες των ερυθρόλευκων, με τον Καμαρά να έχει 68.52 ενέργειες ανά 90λεπτο και τον Έσε 68.24. Άλλωστε το πεδίο της δράσης τους είναι μεγάλο, με τους δύο να κινούνται σε όλο το μήκος και το πλάτος του αγωνιστικού χώρου μεταξύ των δύο περιοχών.

Επιπλέον, έχουν κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού όσον αφορά στην ανάκτηση κατοχής. Ο Μαντί Καμαρά είναι δεύτερο με 8.14 ανακτήσεις ανά 90λεπτο και ο Έσε τρίτος με 7.79 ανακτήσεις. Οι ερυθρόλευκοι θα ψάξουν κυριαρχία απέναντι στον Παναθηναϊκό και το δίδυμο στον άξονα μπορεί να τους την δώσει.

Το βάθος με Ιμπόρα και Αλεξανδρόπουλο

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν έχει μονάχα του βασικούς Μαντί Καμαρά και Σαντιάγκο Έσε Ο Βιθέντε Ιμπόρα, ο οποίος είχε πρόβλημα τραυματισμού, αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 24 Σεπτεμβρίου στο ματς απέναντι στην Κηφισιά.

Ο υψηλόσωμος Ισπανός μέσος έχει ανεβάσει ρυθμούς και όλα δείχνουν πως τελικά θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος επίσης είναι από τους ποδοσφαιριστές που προσθέτουν βάθος στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Πρόκειται για μία πολύτιμη λύση στα χέρια του Ισπανού "τεχνικού" που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να βοηθήσει, με την ενέργειά του και την χρησιμότητά του σε πολλές θέσεις του κέντρου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ