ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Για το "διπλό" στο Βέλγιο με στόχο την πρωτιά και το ρεκόρ βαθμών

Ο Μασούρας πανηγυρίζει με κραυγή το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Ο Μασούρας πανηγυρίζει με κραυγή το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον αγώνα της Πέμπτης (9/12) με την Αντβέρπ έχοντας στο μυαλό του δύο στόχους ενόψει της εξασφαλισμένης τους συνέχειας στο Europa League

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί για την Αμβέρσα το μεσημέρι της Τετάρτης (8/12) θέλοντας να πετύχει τον διπλό στόχο που έχει μπροστά του στον αγώνα με αντίπαλο την Αντβέρπ την Πέμπτη (9/12, 19:45, COSMOTE SPORT 3 και LIVE από το SPORT24) στο “Bosuilstadion”.

Ο πρώτος είναι η νίκη που θα επιτρέψει στους ερυθρόλευκους να κάνουν ρεκόρ βαθμών σε ευρωπαϊκό όμιλο στην ιστορία τους και ο δεύτερος είναι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για την πρώτη θέση του 4ου ομίλου του Europa League.

Εξασφαλισμένη η πρόκριση, αλλά στόχος η πρωτιά

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, όλα εξαρτώνται από την πειραϊκή ομάδα. Για το δεύτερο, ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα του ματς Φενέρμπαχτσε – Άιντραχτ Φρανκφούρτης -λίγο μετά τις 21:30 την Πέμπτη (9/12) θα το γνωρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Βέλγιο έχοντας στις αποσκευές του εξασφαλισμένη την 10η πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων τα τελευταία 11 χρόνια.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν καπαρώσει τη δεύτερη θέση του ομίλου και διεκδικούν τις όποιες ελπίδες τους για την πρώτη. Υπενθυμίζεται, ότι ο δεύτερος του ομίλου θα συμμετάσχει στα μπαράζ στη φάση των “32” του Europa League τον Φεβρουάριο και ο πρώτος θα προκριθεί απευθείας στους “16” της διοργάνωσης για τα παιχνίδια τον Μάρτιο.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μετράει διαδοχικές προκρίσεις, αποδεικνύει ότι η πειραϊκή ομάδα δείχνει μια συνέπεια και μια σταθερότητα στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Η παρουσία μίας ελληνικής ομάδας στους “32” και στους “16” ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν είναι εύκολο πράγμα, τηρουμένων των μπάτζετ και της δυναμικότητας των αντιπάλων κυρίως την τελευταία δεκαετία, πόσο μάλλον όταν αυτή η ομάδα το επαναλαμβάνει κάθε χρόνο.

Η πορεία την τελευταία δεκαετία

Την περίοδο 2011-12, ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 9 βαθμούς στον όμιλο του Champions League και προκρίθηκε ως τρίτος (άφησε τέταρτη την Μπορούσια Ντόρτμουντ) στους “32” του Europa League. Εκεί, απέκλεισε την Ρούμπιν Καζάν και πέρασε στους “16” της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από την Μέταλιστ.

Την σεζόν 2012-13, οι ερυθρόλευκοι πήραν πάλι 9 βαθμούς στον όμιλο του Champions League και πέρασαν ως τρίτοι (αφήνοντας εκτός την Μονπελιέ) στους “32” του Europa League, όπου αποκλείστηκαν από την Λεβάντε.

Την περίοδο 2013-14, η πειραϊκή ομάδα είχε συγκομιδή 10 βαθμών στον όμιλο του Champions League, τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν, αφήνοντας τρίτη την Μπενφίκα και τέταρτη την Άντερλεχτ και συνέχισε στους “16” της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την σεζόν 2014-15, ο Ολυμπιακός ήταν τρίτος με 9 βαθμούς στον όμιλο του Champions League (πίσω από Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους) αφήνοντας εκτός τη Μάλμε και συνέχισε στους “32” του Europa League, όπου έμεινε εκτός από την Ντνίπρο.

Την περίοδο 2015-16, οι ερυθρόλευκοι συγκέντρωσαν επίσης 9 βαθμούς στον όμιλο του Champions League ισοβαθμίζοντας με την Άρσεναλ (πρώτη ήταν η Μπάγερν Μονάχου), αλλά πέρασαν ως τρίτοι στους “32” του Europa League, όπου αποκλείστηκαν από την Άντερλεχτ στην παράταση στο Καραϊσκάκης.

Την σεζόν 2016-17, η πειραϊκή ομάδα πήρε 8 βαθμούς στον όμιλο του Europa League και τερμάτισε δεύτερη αφήνοντας εκτός τους Γιανγκ Μπόις και την Αστάνα. Στη φάση των “32” απέκλεισε την Οσμάνλισπορ και στους “16” της διοργάνωσης έμεινε εκτός από την Μπεσίκτας.

Την περίοδο 2017-18, οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν τέταρτοι –με μόλις ένα βαθμό- στον όμιλο του Champions League, πίσω από την Μπαρτσελόνα, την Γιουβέντους και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ήταν η μοναδική φορά στα τελευταία έντεκα χρόνια που δεν συνέχισαν στην Ευρώπη και τον Φεβρουάριο.

Την σεζόν 2018-19, ο Ολυμπιακός ήταν δεύτερος με 10 πόντους στον όμιλο του Europa League (πίσω από την Μπέτις) αφήνοντας εκτός την Μίλαν και την Ντουντελάνς και στη φάση των “32” έμεινε εκτός από την Ντιναμό Κιέβου.

Την περίοδο 2019-20, η πειραϊκή ομάδα ήρθε τρίτη με 4 βαθμούς στον όμιλο του Champions League (πίσω από την Μπάγερν και την Τότεναμ) αποκλείοντας τον Ερυθρό Αστέρα, συνέχισε στους “32” του Europa League όπου άφησε εκτός την Άρσεναλ και αποκλείστηκε στους “16” από τη Γουλβς στις αρχές Αυγούστου.

Την σεζόν 2020-21, οι ερυθρόλευκοι είχαν συγκομιδή 3 πόντων στον όμιλο του Champions League (ήταν πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι και την Πόρτο) αφήνοντας εκτός την Μαρσέιγ και στη συνέχεια, ξεπέρασαν το εμπόδιο της Αϊντχόφεν στους “32” του Europa League και ακολούθως αποκλείστηκαν στους “16” από την Άρσεναλ.

Και τώρα (2021-22), ο Ολυμπιακός έχει ήδη 9 βαθμούς (και μπορεί να φτάσει τους 12) στον όμιλο του Europa League και έχει εξασφαλίσει σίγουρα τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στους “32”, ενώ ελπίζει ακόμη για την πρώτη που οδηγεί στους “16” της διοργάνωσης. Κοντός ψαλμός…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ