ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Φουλάρει για τις ανανεώσεις με Φορτούνη, Μασούρα, Καμαρά, Πασχαλάκη, Τζολάκη

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επιθυμεί την ανανέωση των συμβολαίων των Φορτούνη, Μασούρα, Καμαρά, Πασχαλάκη και Τζολάκη που λήγουν το καλοκαίρι και έχουν σταλεί σχετικά μηνύματα στους ποδοσφαιριστές.

Οι προσθήκες στο ρόστερ του Ολυμπιακού τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους της πειραϊκής ομάδας, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και ένας δεύτερος φάκελος που αφορά τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν το καλοκαίρι.

Οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν να ανανεώσουν την συνεργασία τους με πέντε σημαντικούς ποδοσφαιριστές, τον Κώστα Φορτούνη, τον Γιώργο Μασούρα, τον Μαντί Καμαρά, τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, οι οποίοι έχουν μπει πια στους τελευταίους 7,5 μήνες των συμβολαίων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από μεριάς Ολυμπιακού έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία για κάποιες από τις παραπάνω υποθέσεις, γνωρίζουν δηλαδή οι εμπλεκόμενες πλευρές τι θέλει η μία από την άλλη και αναμένονται εξελίξεις, είτε τούτο το διάστημα που υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος είτε στην επόμενη που είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Άλλωστε, σε ενάμιση μήνα, δηλαδή από τον Ιανουάριο, οι πέντε ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα να υπογράψουν ως ελεύθεροι ενόψει καλοκαιριού σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμούν.

Ο Φορτούνης είναι ο πιο καταλυτικός

Ο Φορτούνης αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ότι είναι ο πιο κομβικός και καταλυτικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό. Κάνει τη διαφορά και είναι ο φυσικός ηγέτης της πειραϊκής ομάδας. Ο 31χρονος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του έχοντας μέχρι τώρα στη σεζόν επτά γκολ και εννέα ασίστ σε 17 αγώνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη -συνολικά μετράει 90 τέρματα και 96 ασίστ σε 311 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Όλα αυτά από έναν παίκτη που υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις για χιαστούς στα γόνατα τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε κάποια στιγμή πέρυσι να προπονείται μόνος του στις αρχές της περιόδου και που του γύρισε την πλάτη ο Πογέτ στην εθνική Ελλάδας. Όμως, ο Φορτούνης δεν το έβαλε κάτω, δούλεψε σκληρά, πάλεψε και η ποιότητά του είναι τέτοια που τον κάνει να ξεχωρίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ο Μασούρας ο πιο παραγωγικός περιφερειακός επιθετικός

Ο Μασούρας ήταν και εξακολουθεί να είναι ο πιο παραγωγικός εξτρέμ και περιφερειακός επιθετικός του Ολυμπιακού τα τελευταία 3,5 χρόνια. Πέρασαν αρκετοί πλάγιοι επιθετικοί από την πειραϊκή ομάδα, αλλά κανείς δεν είχε τους αριθμούς του Έλληνα άσου, ο οποίος μετράει συνολικά 53 τέρματα και 26 ασίστ σε 228 αγώνες με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ακόμη και τώρα που ο Μαρτίνεθ τον χρησιμοποιεί πίσω από τον σέντερ φορ, ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει έξι γκολ και μία ασίστ σε 18 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στο Europa League. Ο 29χρονος επιθετικός είχε προτάσεις από την Τράμπζονσπορ, την Φενέρμπαχτσε, την Σαμπντόρια και την Τορίνο τα τελευταία 2,5 χρόνια, αλλά ο Ολυμπιακός τον κράτησε και θέλει επεκτείνει τη συνεργασία μαζί του.

Πιο ώριμος και ουσιαστικός επέστρεψε ο Καμαρά

Ο Καμαρά επέστρεψε πιο ώριμος και ουσιαστικός από τη σεζόν του πέρυσι στη Ρόμα υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο και κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, μαζί με τον Έσε. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό «δίδυμο», το οποίο αποτελεί το «κλειδί» για την ισορροπία της πειραϊκής ομάδας μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Η απόδοσή τους είναι καθοριστική μέχρι σήμερα στην πορεία των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα και στο Europa League και η διαφορά στην εικόνα είναι εμφανής όταν λείπει κάποιος εκ των δύο από την ενδεκάδα.

Ο Καμαρά είναι βασικός στις επιλογές του Μαρτίνεθ και έχασε μόνο το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, κι αυτό επειδή ήταν τιμωρημένος. Σε όλα τα άλλα ματς ήταν βασικός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης, σκόραρε εναντίον του Ατρόμητου, όπως και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που διακόπηκε στο 49΄.

Κοντά στην ανανέωση ο Πασχαλάκης

Ο Πασχαλάκης κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε αρκετά παιχνίδια με τις επεμβάσεις του και ήταν και εξακολουθεί να αποτελεί την βασική επιλογή του Μαρτίνεθ κάτω από τα δοκάρια στο πρωτάθλημα και στο Europa League. Μέσα στη σεζόν έχει κάνει κάποια λάθη, με κορυφαίο ίσως την αδυναμία να διώξει σωστά την μπάλα στο πρώτο τέρμα του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, αλλά γενικά έχει προσφέρει βαθμούς και έχει καλύψει κενά στα μετόπισθεν των ερυθρόλευκων.

Ο διεθνής τερματοφύλακας, που είναι πια 34 στα 35, είναι κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό, καθώς νιώθει καλά στην πειραϊκή ομάδα, είναι ευχαριστημένος και θεωρεί ότι έχει να δώσει πράγματα ακόμη. Ο Πασχαλάκης έχει αγωνιστεί σε 46 αγώνες με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις τους τελευταίους 13 μήνες και επιθυμεί να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο τέλος της σεζόν.

Ο Τζολάκης είναι σε θέση να ανταποκριθεί

Επίσης, ο Τζολάκης βρίσκεται στη σκιά του Πασχαλάκη, αλλά πρόκειται για τον αρχηγό της εθνικής Ελπίδων και για έναν παίκτη, που στα 21 του, έχει αγωνιστεί σε 31 αγώνες της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει εμπειρία και είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση.

Δεν πρέπει ξεχνάμε, ότι οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν ένα Κύπελλο με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, κόντρα στην ΑΕΚ, στον Βόλο, τον Σεπτέμβριο του 2020. Παράλληλα, ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας έχει παίξει, μεταξύ άλλων, εναντίον του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Άρη στο πρωτάθλημα στα playoffs και στο Κύπελλο.

Επίσης, ο νεαρός ήταν ο βασικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League απέναντι στη Νέφτσι Μπακού και την Λουντογκόρετς το καλοκαίρι του 2021, ενώ έπαιξε στους αγώνες του ομίλου του Europa League εναντίον της Καραμπάγκ και της Ναντ το Φθινόπωρο του 2022.

Πλέον, φαίνεται πως δεν θα αργήσει η ώρα, που οι πέντε παραπάνω ποδοσφαιριστές θα κληθούν για τις τελικές συζητήσεις με σκοπό την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ