ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Διαπίστευση για να πάνε σπίτι τους θα χρειαστούν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας στον τελικό

Μία πανοραμική εικόνα της OPAP Arena
Μία πανοραμική εικόνα της OPAP Arena INTIME SPORTS

Δρακόντεια είναι τα μέτρα που θα λάβει η ΕΛ. ΑΣ ενόψει του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα, με ένα εξ αυτών να είναι η διαπίστευση που θα χρειαστούν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας για να πάνε σπίτι τους.

Διαπίστευση από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα θα χρειαστούν όσοι κατοικούν στους δρόμους πέριξ της OPAP Arena προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια τους την ημέρα του τελικού του Conference League.

Όπως αναφέρει το News247.gr, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιους ακριβούς δρόμους θα αφορά η ανάγκη έκδοσης διαπίστευσης, ούτε τα ακριβή δικαιολογητικά που θα απαιτούνται για την έκδοση της διαπίστευσης, αναμένονται, επομένως, οι σχετικές διευκρινίσεις από την ΕΛΑΣ.

Τις προηγούμενες ημέρες διανεμήθηκε σε κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας το κάτωθι ανυπόγραφο έγγραφο το οποίο αναφέρει τις πιθανές οδούς τους κατοίκους των οποίων αφορά η έκδοση διαπίστευσης.

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Διαπίστευση για να πάνε σπίτι τους θα χρειαστούν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας στον τελικό

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την διεξαγωγή του τελικού είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα, με μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου, που θα ξεκινούν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο, όπου από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχονται και θα σκανάρονται τα εισιτήρια.

Μάλιστα στην τελευταία ζώνη ελέγχου, περί τα 70 μέτρα από το γήπεδο, θα κατασκευαστεί από ιδιωτική εταιρεία και με έξοδα της UEFA, μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου, όπου θα γίνεται ο τελικός έλεγχος.

Μόνο στις ζώνες ελέγχου θα επιχειρήσουν πάνω από 3.000 χιλιάδες αστυνομικοί. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί που θα διατεθούν για τα ειδικά μέτρα για τους επίσημους. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών θα προσεγγίσει τις 4.000.

Η αστυνομία αναμένεται να απευθύνει έκκληση στους φιλάθλους να αποφύγουν να μεταβούν στο γήπεδο με ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα αναχωρήσουν για το γήπεδο του τελικού από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο για να μεταβούν στο σταθμό Πευκάκια και στη συνέχεια, συνοδεία αστυνομίας θα μεταβούν στο OPAP Arena. Οι συγκεκριμένοι ειδικοί συρμοί δεν θα κάνουν στάσεις σε άλλους σταθμούς.

Οι οργανωμένοι ιταλοί φίλαθλοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και από τον σταθμό Ειρήνη θα μεταβούν επίσης στα Πευκάκια, από όπου με ισχυρή αστυνομική συνοδεία θα μεταβούν στην OPAP ARENA. Οι μεμονωμένοι ιταλοί φίλαθλοι θα ενημερωθούν από τον αστυνομικό σύνδεσμο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα για το πώς θα πρέπει να κινηθούν.

Η ΕΛΑΣ αναμένεται να ζητήσει από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού προκειμένου να μπορέσουν οι φίλαθλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Ειδικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή για την μετακίνηση των VIP (αξιωματούχοι UEFA, επίσημοι καλεσμένοι, πολιτικοί) από και προς το γήπεδο.

Πηγή: News247.gr

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ