ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Εξτρέμ και πλάγιοι μπακ οι προτεραιότητες

Ο Πέδρο Μαρτίνς
Ο Πέδρο Μαρτίνς INTIME

Ο γενεθλιάζων Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει ολοκληρώσεις τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του, ωστόσο έχει ανοικτά τα ραντάρ του για ενίσχυση, έχοντας ιεραρχήσει τα θέλω του στους εξτρέμ και τους πλάγιους μπακ.

Ο Ολυμπιακός έχει γενέθλια σήμερα (10/03), καθώς συμπληρώνει 97 χρόνια ζωής και στο ποδόσφαιρο πλησιάζει το 3ο διαδοχικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία του. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση, “τρέφονται” από τις κατακτήσεις τίτλων, βάζουν συνεχώς τον πήχη όσο το δυνατόν πιο ψηλά και εργάζονται πυρετωδώς για το παρόν αλλά και το μέλλον. Αυτό ισχύει και στον τομέα των μεταγραφών, καθώς στην πειραϊκή ομάδα έχουν ανοιχτές τις κεραίες τους δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν το μυαλό τους στα play-offs του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στον Άρη την Κυριακή (19:00) στο Καραϊσκάκης, όμως, την ίδια ώρα η διοίκηση των ερυθρόλευκων σε συνεργασία με τον Πορτογάλο τεχνικό και τους Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντεστό σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα.

Ο αθλητικός διευθυντής της πειραϊκής ομάδας ξεκαθάρισε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα σε δηλώσεις του στην Ισπανία ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League την επόμενη περίοδο, εκδηλώνοντας μάλιστα την επιθυμία οι ερυθρόλευκοι να παίξουν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο νέο Μπερναμπέου.

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν τις ανάγκες τους

Για να βρεθεί όμως ο Ολυμπιακός πάλι στους ομίλους του Champions League, μέσω της διαδικασίας των προκριματικών γύρων του καλοκαιριού, θα πρέπει να γίνουν πρώτα τα κατάλληλα βήματα εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Έτσι, ώστε το πάθημα τη Λουντογκόρετς τον περασμένο Αύγουστο να αποτελέσει μια κακή παρένθεση.

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν τις ανάγκες τους και φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ. Πληροφορίες αναφέρουν πως, προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι η ενίσχυση στα πλάγια της άμυνας και της επίθεσης.

Το “πείραμα” με τον (δανεικό από την Μπράιτον) Καρμπόβνικ απέτυχε, ενώ ο Μαρτίνς τόνισε πως ο Ανδρούτσος δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες για τη θέση του δεξιού μπακ. Κατά συνέπεια, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί δύο πλάγιους αμυντικούς εν δυνάμει βασικούς.

Κάποιους που θα κερδίσουν τις θέσεις από τον Λαλά και τον Ρέαμπτσουκ ή έστω να τους κοντράρουν. Ο Πορτογάλος τεχνικός δίνει ευκαιρίες τούτο το διάστημα στους (εξτρέμ, που ετοιμάζονται να γίνουν μπακ) Βρουσάι και Κίτσο και στο τέλος της σεζόν θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο Κίτσος είναι ένα πρότζεκτ που χρειάζεται υπομονή, επιμονή και σωστή διαχείριση, καθώς διαθέτει την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά για να πετύχει, αλλά δεν θα πρέπει να πέσει δυσβάσταχτο βάρος στις πλάτες του. Από την άλλη, ο Βρουσάι θα πρέπει να δοκιμαστεί σε πιο δύσκολα παιχνίδια και σε συνθήκες πίεσης στην άμυνα για να φανεί αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση.

Ο Ολυμπιακός θέλει πιο σίγουρες λύσεις

Ο Ολυμπιακός του Champions League θα χρειαστεί να πορευτεί με πιο σίγουρες λύσεις, καθώς την περασμένη σεζόν οι ερυθρόλευκοι είχαν τους έμπειρους Ραφίνια και Χολέμπας και πρόπερσι τον Ελαμπντελαουί και τον Τσιμίκα. Περίοδο στην οποία η πειραϊκή ομάδα έφτασε στους 16 του Europa League και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες και από διαιτητικά λάθη από τη Γουλβς.

Όσο για τις θέσεις των εξτρέμ, ο Λόπες θα επιστρέψει το καλοκαίρι στη Σεβίλλη, ο Ονιεκουρού δεν έχει πείσει μέχρι σήμερα, ο Βαλμπουενά εφόσον ανανεώσει το συμβόλαιό του θα μπορεί να προσφέρει ερχόμενος από τον πάγκο (θα κλείσει τα 38 τον Σεπτέμβριο), άρα οι βασικές λύσεις θα είναι ο Μασούρας και ο Ροντρίγκες. Ο τελευταίος όμως βγάζει μυϊκούς τραυματισμούς, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν και άλλες αξιόπιστες λύσεις για τα πλάγια της επίθεσης.

Θα πει κάποιος, ότι υπάρχει η επιλογή του Αγκιμπού Καμαρά, αλλά ο διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα δεν είναι κλασικός εξτρέμ, δεν πηγαίνει στο “ένας εναντίον ενός” με τον αντίπαλο πλάγιο αμυντικό και η πραγματικότητα είναι πως αποδίδει καλύτερα παίζοντας στον άξονα.

Η πειραϊκή ομάδα, λοιπόν, θα χρειαστεί να προχωρήσει στην προσθήκη ποιοτικού εξτρέμ, προκειμένου να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είχε πρόπερσι βασικούς στα άκρα τον Ποντένσε και τον Μασούρα στο Champions League, ενώ πέρυσι πέρα από τον Μασούρα δεν υπήρχε άλλη σταθερά. Έπαιζε στα πλάγια της επίθεσης, πότε ο Ραντζέλοβιτς πότε ο Μαντί Καμαρά και πότε ο Βρουσάι, ο Βαλμπουενά ή ο Φορτούνης.

Βέβαια, πέρα από την ενίσχυση στα άκρα της άμυνας και της επίθεσης, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν προσθήκες και στον άξονα, στο κέντρο στην επίθεση…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ