ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Εξασφαλισμένα μίνιμουμ 10 εκατ. ευρώ

Ολυμπιακός: Εξασφαλισμένα μίνιμουμ 10 εκατ. ευρώ

Το Sport24.gr αναλύει γιατί ο Ολυμπιακός θα εξασφαλίσει μίνιμουμ 10 εκατ. ευρώ από την UEFA για τη νέα σεζόν, στην περίπτωση βέβαια που Λιόν δεν κατακτήσει φέτος το Champions League.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να γλιτώσει τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μετά το δώρο της Λιόν. Η γαλλική ομάδα απέκλεισε τη Γιουβέντους περνώντας στους "8" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και οι "ερυθρόλευκοι" θα συμμετάσχουν πλέον στα playoffs του θεσμού για τη σεζόν 2020-2021.

"Πήδηξαν" δηλαδή ένα γύρο. Δεν θα δώσουν το μονό παιχνίδι για την πρόκριση στα playoffs. Ο Ολυμπιακός μετά την εξέλιξη της Παρασκευής (7/8) δεν έχει εξασφαλίσει μόνο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για την επόμενη σεζόν, αλλά και χρήματα. Πάμε να εξηγήσουμε γιατί οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν δικά τους περισσότερα από δέκα εκατ. ευρώ.

Αρχικά να πούμε πως όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν σε περίπτωση που η Λιόν δεν κατακτήσει φέτος το Champions League. Από εκεί και πέρα, αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από τα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε θα λάβει 5 εκατ. ευρώ. Αν περάσει, τότε μιλάμε για εντελώς διαφορετικά δεδομένα (μόνο η είσοδος στους ομίλους δίνει 15 εκατ. ευρώ).

Εμείς όμως μιλάμε τώρα για το σενάριο αποκλεισμού και για τα ήδη εξασφαλισμένα έσοδα. Εκτός από τα 5 εκατ. ευρώ που δίνει ο αποκλεισμός στα playoffs (διπλά παιχνίδια), η είσοδος στους ομίλους του Europa League χαρίζει 2,920,000 εκατ. ευρώ. Ήδη λοιπόν μιλάμε για 8 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ. Δεν είναι όμως μόνο αυτά.

Η UEFA από πρόπερσι έχει εισαγάγει μια νέα κατάταξη, που αφορά τη βαθμολογία κάθε ομάδας ανάλογα με την παρουσία της στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Ανάλογα με τη θέση που έχει κάθε ομάδα, λαμβάνει και χρήματα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι 30ός στην Ευρώπη με βάση το δεκαετές ranking. Πολλές όμως από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τους "ερυθρόλευκους" θα συμμετέχουν στο Champions League. Αυτό σημαίνει ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη των συλλόγων που θα συμμετάσχουν στο Europa League.

Τη σεζόν 2018-2019, για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός για αυτό το δεκαετές ranking πήρε 2,928,630 ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε και τα 8 εκατ. ευρώ, τότε μιλάμε για χρήματα που υπερβαίνουν τα 10 εκατ. €. Αν συνυπολογιστούν έσοδα από το market pool, εμπορικά έσοδα και ενδεχόμενες νίκες/ισοπαλίες στους ομίλους του Europa, καταλαβαίνουμε ότι το ποσό αυξάνεται κι άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι η νίκη στον όμιλο του Europa League δίνει 570.000 ευρώ και η ισοπαλία 190.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γαβαλάς: "Ο Ολυμπιακός επενδύει παρά το τοξικό περιβάλλον"
Γουλβς: Ρήξη χιαστού ο Χόνι που χτύπησε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό
Προκοπίου: Ο Κύπριος που προτίμησε Ολυμπιακό από Τορίνο και Λειψία
Ομάρ: Το συγκινητικό αντίο στον Ολυμπιακό

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ