ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές ο Μεντιλίμπαρ ενόψει του ντέρμπι με υποψήφιους τους Μασούρα και Μπιανκόν

Ο Μασούρας στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Ο Μασούρας στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ετοιμάζει αλλαγές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (10/03, 20:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και θέλει να δει να αλλάζει είναι η διάθεση κι η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών του, επισημαίνοντας πως η καλή άμυνα ξεκινάει από την επίθεση.

Ο Ολυμπιακός ναι μεν υπέστη βαριά ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο πλαίσιο της 1η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Super League (10/03, 20:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24).

Αλλαγές θα γίνουν στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με την ισραηλινή ομάδα, όμως, θα είναι από μία έως τρεις το πολύ.

Αυτό που ο Βάσκος τεχνικός θέλει να δει να αλλάζει είναι η διάθεση κι η συγκέντρωση με την οποία θα μπουν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, η νοοτροπία που θα δείξουν, η αφοσίωσή τους στο πλάνο κι η συμμετοχή όλων τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, από τη στιγμή που ο Ρέτσος είναι τιμωρημένος δίπλα στον Κάρμο θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότατα ο Μπιανκόν με αουτσάιντερ τον Βέζο και τον Άμπι ή τον Ντόη.

Επίσης, στην επίθεση ο Μασούρας διεκδικεί θέση βασικού αφήνοντας εκτός, είτε (αν χρησιμοποιηθεί στα πλάγια) έναν εκ των Ποντένσε ή Φορτούνη είτε (αν παίξει πίσω από τον σέντερ φορ) έναν εκ των Όρτα ή Τσικίνιο.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός προπονητής δεν αποκλείεται να επιφυλάσσει και κάποια έκπληξη με τρίτη αλλαγή στην ενδεκάδα.

Περισσότερα, όμως, σχετικά με τις διαθέσεις του θα φανούν στις δοκιμές που θα γίνουν στην τελευταία προπόνηση το Σάββατο (9/3) στο Ρέντη.

Ισορροπία σε άμυνα και επίθεση

Όπως και να έχει, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού οφείλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο έχει χαρακτήρα "τελικού" για τους ερυθρολεύκους.

Η πειραϊκή ομάδα βρίσκεται στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας και θέλει να ψαλιδίσει τη διαφορά όσο το δυνατόν πιο σύντομα και, ταυτόχρονα, να αφήσει πίσω της τέσσερις πόντους τους πράσινους.

Όμως, ο Ολυμπιακός για να πετύχει τον στόχο του θα πρέπει να έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, να είναι κοντά οι γραμμές, να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος και, βέβαια, να προσπαθήσει να κρατήσει το μηδέν στην εστία του Πασχαλάκη.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να επαναληφθεί η εικόνα της προβληματικής ανασταλτικής λειτουργίας του παιχνιδιού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει πάψει να επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία, πως η καλή άμυνα ξεκινάει από την επίθεση κι ότι αυτό δεν αφορά μόνο την τετράδα των στόπερ και των πλάγιων μπακ.

Όλοι πρέπει να συμμετέχουν στην αμυντική λειτουργία, όπως όλοι χρειάζεται να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Αυτό όμως, δεν πρέπει να μένει στα λόγια ή στις προπονήσεις, αλλά να αποδεικνύεται στην πράξη την ώρα του αγώνα και της "μάχης" για το αποτέλεσμα.

Άλλωστε, τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως τα ντέρμπι των "αιωνίων", κρίνονται συνήθως από το ποιος δείχνει πως θέλει περισσότερο τη νίκη, από τις κερδισμένες μονομαχίες κι από την αξιοποίηση των ευκαιριών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ