ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Επαφές για Αντρέ Όρτα και Παλαβεσίνο

Braga's Andre Horta during the Europa League Group G soccer match between Leicester City and Sporting Braga at the King Power Stadium in Leicester, England, Thursday, Nov 5, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Braga's Andre Horta during the Europa League Group G soccer match between Leicester City and Sporting Braga at the King Power Stadium in Leicester, England, Thursday, Nov 5, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει ξεχωρίσει για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής τον Αντρέ Όρτα της Μπράγκα, ενώ οι ερυθρόλευκοι έχουν πάντα στα υπόψιν και την περίπτωση του Αγκουστίν Παλαβεσίνο.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ καλοβλέπει τη λύση του Αντρέ Όρτα για τη θέση του κεντρικού χαφ, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή για τον Αγκουστίν Παλαβεσίνο.

Ο Αντρέ Όρτα είναι ένας box to box ποδοσφαιριστής που έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια ματς και στα πλάγια της επίθεσης. Αγωνίζεται στις θέσεις "6", "8" και "10" και συνήθως είναι στις βασικές επιλογές του Αρτούζ Ζόρζε. Ο παίκτης αρέσει στον Καρβαλιάλ και ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, χτύπησε την πόρτα της Μπράγκα για την απόκτησή του ως δανεικό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

Η διοίκηση της Μπράγκα δεν συναινεί για την ώρα για τον δανεισμό του 27χρονου ποδοσφαιριστή, συζητώντας υπό προϋποθέσεις την πώλησή του. Η πορτογαλική ομάδα είχε αποκτήσει τον Αντρέ Όρτα από την Λος Άντζελες Φούτμπολ Κλαμπ αντί 2,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, με τον σύλλογο των ΗΠΑ να έχει όρο ότι θα εισπράξει το 50% του ποσού σε περίπτωση πώλησης του παίκτη.

Κατά συνέπεια, η Μπράγκα προσδοκά σε πώληση του Όρτα πάνω από τα 6.000.000 ευρώ (όσα είναι και η χρηματιστηριακή αξία του ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή), ώστε να βάλει τα μισά χρήματα στο ταμείο της. Βέβαια, στις μεταγραφικές περιόδου πολλά αλλάζουν από μέρα σε μέρα, οπότε η υπόθεση παραμένει ανοιχτή για την πειραϊκή ομάδα. Ο Αντρέ Όρτα, που έχει 22 συμμετοχές, δύο γκολ και δύο ασίστ στην περίοδο, ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα και έχει φορέσει επίσης τη φανέλα της Σετούμπαλ.

Τα δεδομένα για Παλαβεσίνο

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός ασχολείται με τον Αγκουστίν Παλαβεσίνο ο οποίος θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του ερχόμενος στην Ευρώπη.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις "6", "8" και "10", είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ρίβερ Πλέιτ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 (έχει 128 συμμετοχές, 13 γκολ και 12 ασίστ). Στην Αργεντινή εκτιμούν ότι μπορεί να γίνει η μεταγραφή με ένα ποσό κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν καλές σχέσεις με το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Παλαβεσίνο -η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε τον Γκονζάλο Μοντιέλ ως δανεικό από τη Σεβίλλη-, που έχει προτείνει επίσης τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό Γκαστόν Ερνάντες της Σαν Λορέντζο. Ο Παλαβεσίνο έχει 27 αγώνες και δύο τέρματα στη σεζόν και έχει αγωνιστεί επίσης στην Πλατένσε και στην Ντεπορτίβο Κάλι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ