ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Έχει να λύσει την εξίσωση των 23.5000.000 ευρώ

Ο Χένρι Ονιεκούρου
Ο Χένρι Ονιεκούρου EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα χρειαστεί μαζί με τη διοίκηση του Ολυμπιακού να λάβουν αποφάσεις για την αποσυμφόρηση του ρόστερ μέσα στο προσεχές δίμηνο, αφού αυτή τη στιγμή έχει 40 παίκτες στον Ρέντη και υπάρχουν άλλοι 10 δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού αποτελεί κύριο μέλημα της διοίκησης του Ολυμπιακού ενόψει της νέας περιόδου, αλλά η πειραϊκή ΠΑΕ σε συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς θα χρειαστεί να λάβουν αποφάσεις μέσα στους επόμενους δύο μήνες και για την αποσυμφόρηση του ρόστερ. Αυτή τη στιγμή, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει στη διάθεσή του περίπου σαράντα ποδοσφαιριστές στο Ρέντη, ενώ υπάρχουν άλλοι δέκα παίκτες που έχουν παραχωρηθεί δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Επί της ουσίας, οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν το προσεχές διάστημα να λύσουν την εξίσωση των 23.500.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό το οποίο, εφόσον η πειραϊκή ομάδα καταφέρει να εξοικονομήσει σχετικά γρήγορα, θα έχει την ευχέρεια να το διαθέσει για μεταγραφές τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Καταρχάς, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δει τι θα κάνει με τους Χένρι Ονιεκουρού, Ρούμπεν Σεμέδο, Μαξιμιλιάνο Λοβέρα, Πέπε Ροντρίγκες, Αχμέντ Χασάν και Πιέρ Κούντε για τους οποίους δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα σε ομάδες για την απόκτησή τους. Η μεταγραφή του Ονιεκουρού από τη Μονακό κόστισε πάνω από 4.500.000 ευρώ.

Για τον Σεμέδο δόθηκαν στη Βιγιαρεάλ επίσης 4.500.000. Ο Λοβέρα αποκτήθηκε από την Ροζάριο Σεντράλ αντί 3.500.000. Ο Πέπε κόστισε 3.300.000 ερχόμενος από τη Βιτόρια Γκιμαράες. Η μεταγραφή του Χασάν από την Μπράγκα ανήλθε στα 2.000.000. Και του Κούντε από την Μάιντς ήταν στο 1.800.000 ευρώ.

Παράλληλα, υπάρχει και μία κατηγορία παικτών που αποκτήθηκαν με λιγότερα χρήματα, όπως ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς (1.500.000) από την Παρτιζάν, ο Γιάννης Μασούρας (1.000.000) από την ΑΕΛ, ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς (550.000) από την Ραντνίτσκι Νις, ο Νίκολα Τσούμιτς (550.000) από την Ραντνίτσκι Νις και ο Μαμαντού Κανέ (300.000) από τη Νέφτσι Μπακού.

Παίρνει αποφάσεις για παίκτες που έδωσε 23,5 εκατ.ευρώ

Πρόκειται, λοιπόν, για έντεκα ποδοσφαιριστές για τους οποίους ο Ολυμπιακός κατέβαλε συνολικά το ποσό των 23.500.000 ευρώ μόνο για την αγορά από τις ομάδες τους και που θα χρειαστεί να πάρει αποφάσεις ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τον Σεμέδο, η ρήτρα αγοράς του από την Πόρτο έχει οριστεί στα 5.500.000 ευρώ, αλλά πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως οι Δράκοι θα επιδιώξουν επαναδιαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό για να πάρουν τον παίκτη με χαμηλότερο ποσό. Ενδεχομένως, να μην είναι τυχαίο ότι ο έμπειρος στόπερ εδώ και δύο μήνες στους Δράκους έχει αγωνιστεί μόλις ένα ημίχρονο στο παιχνίδι εναντίον της Λιόν στο Europa League.

Η πειραϊκή ΠΑΕ έλαβε 350.000 ευρώ από την Πόρτο για τον εξάμηνο δανεισμό του Σεμέδο, γλίτωσε το μισό ετήσιο συμβόλαιό του και η πορτογαλική ομάδα σκοπεύει τον Μάιο να διαπραγματευτεί πάλι με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι προφανώς, αρχικά, θα επιμείνουν για το ποσό της ρήτρας που έχει συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σχετικά, με τον Πέπε πραγματοποιεί καλή σεζόν στη Φαμαλικάο (έχει 3 τέρματα και 5 ασίστ σε 30 αγώνες), αλλά ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάποια προσπάθεια να τον φέρει πίσω τον περασμένο Ιανουάριο, προτιμώντας να ενσωματώσει τον Κανέ από τη Νέφτσι Μπακού. Ο 25χρονος Πορτογάλος κεντρικός μέσος διαθέτει ποιότητα, αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην πρώτη του θητεία στην πειραϊκή ομάδα. Όσο για τον Λοβέρα, δεν εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία που του έδωσε ο Μαρτίνς, με συνέπεια να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στην Ομόνοια.

Ο Χασάν κάνει καλό πρωτάθλημα στην Τουρκία με την Κόνιασπορ (έχει 8 γκολ και 4 ασίστ σε 30 ματς), η οποία είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί την έξοδό της στο Champions League. Ο τουρκικός σύλλογος προτίθεται να κάνει μία κουβέντα με τον Ολυμπιακό στο τέλος της περιόδου για την απόκτηση του Αιγύπτιου σέντερ φορ. Από εκεί και πέρα, όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις των ερυθρόλευκων, καθώς ο παίκτης θα μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Επίσης, ο Ραντζέλοβιτς έχει καλή παρουσία στη Λεγανές (32 αγώνες, 5 τέρματα, 3 ασίστ) και σε κάθε περίπτωση τα πηγαίνει καλύτερα απ´ ότι ο Ονιεκουρού και ο Λόπες στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει ρήτρα στη συμφωνία με την ισπανική ομάδα, η οποία τον επόμενο μήνα θα επιδιώξει μία πρώτη συζήτηση με την πειραϊκή ΠΑΕ για την αγορά του Σέρβου εξτρέμ. Ταυτόχρονα, ο Τσούμιτς το τελευταίο διάστημα έχει γίνει βασικός στη Λουκέρνη (17 συμμετοχές, 3 γκολ, 1 ασίστ) στην οποία χρησιμοποιείται στην κορυφή της επίθεσης σε σύστημα 4-4-2.

Επιπλέον, ο Μάρκοβιτς βρίσκεται στο περιθώριο εδώ και μήνες (έπαιξε στα δύο παιχνίδια με τη Νέφτσι Μπακού και εναντίον της Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Καραϊσκάκη το περασμένο καλοκαίρι και έκτοτε αγωνίστηκε μόνο κόντρα στον Λεβαδειακό στο Κύπελλο) και θα γίνει προσπάθεια να πουληθεί τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ