ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Δεινός σκόρερ και δεινός διαπραγματευτής ο Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Δεινός σκόρερ και δεινός διαπραγματευτής ο Ελ Αραμπί
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί EUROKINISSI

Ο Γιουσέφ Αραμπί εκτός από δεινός σκόρερ, αποδεικνύεται και δεινός διαπραγματευτής. Ο Μαροκινός και ο εκπρόσωπός του σε κάποια πράγματα βάζουν νερό στο κρασί τους για το νέο συμβόλαιο, σε ορισμένα άλλα όμως όχι και επιμένουν. Προτεραιότητα του πάντως ήταν και παραμένει η παραμονή του στον Πειραιά.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει αφήσει ήδη το αποτύπωμά του στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Μέσα σε διάστημα δυόμιση χρόνων κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ δύο διαδοχικές περιόδους στη Super League Intwetten και επιδιώκει να το πράξει και τρίτη σερί σεζόν, είναι πλέον κορυφαίος σκόρερ των ερυθρόλευκων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει χαρίσει σπουδαίες νίκες και προκρίσεις στην πειραϊκή ομάδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Μαροκινός στράικερ έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο του σκόρερ, οι αριθμοί του το αποδεικνύουν σε όλες τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί στην καριέρα του, η ποιότητα του είναι αναμφισβήτητη, όπως και ο επαγγελματισμός του. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δίνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, είτε παίζει σε εκπαιδευτικό δίτερμα με την δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων στο Ρέντη, είτε απέναντι στην Μπάγερν στους ομίλους του Champions League και την Άρσεναλ στους “16” του Europa League.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Αραμπί έχει τιμήσει τα χρήματα που έχει πάρει από τον Ολυμπιακό ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες στον αγωνιστικό χώρο. Με λίγα λόγια, τα έχει βγάλει τα λεφτά του. Όπως αλήθεια είναι επίσης, πως και η πειραϊκή ΠΑΕ έχει ικανοποιήσει στο έπακρο τον Αφρικανό επιθετικό, καθώς του έδωσε το υψηλότερο συμβόλαιο ποδοσφαιριστή στο ελληνικό πρωτάθλημα και αρκετά μπόνους. Πρόκειται για μία σχέση εμπιστοσύνης, όπου και οι δύο πλευρές έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Αραμπί βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους και μετά το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, δηλαδή σε νέο διετές (μέχρι τον Ιούνιο του 2024), αλλά όχι ακόμη και στο οικονομικό.

Ο Αραμπί εκτός από δεινός σκόρερ, αποδεικνύεται και δεινός διαπραγματευτής. Ο Μαροκινός και ο εκπρόσωπός του σε κάποια πράγματα βάζουν νερό στο κρασί τους, σε ορισμένα άλλα όμως όχι και επιμένουν. Από την άλλη, έχει και ο Ολυμπιακός τους δικούς του κρυμμένους άσους στο μανίκι. Και τους ξεδιπλώνει σιγά σιγά ευελπιστώντας στο τέλος να φέρει την υπόθεση στα μέτρα του.

Είναι λογικό κάθε πλευρά να επιθυμεί να πετύχει αυτό που την ικανοποιεί. Ο ποδοσφαιριστής να συνεχίσει στους ερυθρόλευκους με ένα καλό συμβόλαιο και η πειραϊκή ομάδα να είναι καλυμμένη ότι θα πάρει αγωνιστικά αυτά που θέλει από τον παίκτη και την επόμενη διετία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο Αραμπί τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 35 και έχει ετήσιες αποδοχές δύο εκατομμύρια ευρώ καθαρά, συν μπόνους. Αρκετά υψηλές για τα ελληνικά δεδομένα, αν συνυπολογίσει κάποιος ότι η εφορία επιβαρύνει τους συλλόγους και, παράλληλα, περιλαμβάνονται και διάφορες παροχές στο συμβόλαιό του. Ο ίδιος πιστεύει ότι έχει δύο χρόνια καλού ποδοσφαίρου ακόμη, έχει ζήτηση από ομάδες από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία (το τελευταίο εικοσιτετράωρο γράφτηκε στη Γαλλία και για τη Ναντ) και επιθυμεί το καλύτερο για τον εαυτό του.

Προτεραιότητα του Αραμπί ήταν και παραμένει η παραμονή του στον Ολυμπιακό. Επίσης, επιθυμία της πειραϊκής ΠΑΕ είναι η συνέχιση της συνεργασίας της με τον έμπειρο σέντερ φορ. Αυτό που απομένει είναι το τελικό ραντεβού μεταξύ της διοίκησης και του ποδοσφαιριστή (γιατί έχουν γίνει ορισμένες συζητήσεις μέχρι σήμερα) για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ