ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: "Χρυσή" διετία 70 εκατ. ευρώ

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού
Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού

Η περσινή παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τη φετινή είσοδο στους ομίλους του Champions League έχουν αποφέρει στο κλαμπ μίνιμουμ 70.000.000 ευρώ.

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο Ολυμπιακός θα συμμετέχει στους ομίλους του Champions League. Αν σκεφτεί κανείς τι πρωτάθλημα έχουμε στην Ελλάδα και ποια είναι η δυναμική των περισσότερων ομάδων, αλλά και την οικονομική κατάσταση στη χώρα, αυτό που έχουν πετύχει οι "ερυθρόλευκοι" είναι μια επιτυχία τεράστια για το ίδιο το κλαμπ, για τη χώρα και το ποδόσφαιρό μας συνολικά. Μακάρι να τα καταφέρει απόψε και ο ΠΑΟΚ, γιατί θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό να έχει η Ελλάδα δύο ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για τη σεζόν 2020-2021.

Ο Ολυμπιακός λοιπον μετά το 0-0 με την Ομόνοια στο ΓΣΠ το βράδυ της Τρίτης (29/9), πέρασε στα χρυσοφόρα γκρουπ, μετά και το 2-0 του πρώτου αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Έδωσε στη χώρα μας 900 βαθμούς στο ranking της UEFA, με αποτέλεσμα να περάσουμε τους Ελβετούς και να ανέβουμε στη 17η θέση. Οι νταμπλούχοι πήραν επιπλέον βαθμούς στην κατάταξη του club coefficients, κάτι επίσης πολύ σημαντικό, το οποίο θα εξηγήσουμε παρακάτω.

ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΣΟΔΑ

Αυτή τη διετία που ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει παρουσία σε ομίλους Champions League, εκτοξεύει την ΠΑΕ από άποψη εσόδων. Σε μια εποχή που αυτά ολοένα και λιγοστεύουν λόγω της μη παρουσίας οπαδών στις κερκίδες, οι Πειραιώτες επιτυγχάνουν να εξασφαλίσουν χρήματα που... ζαλίζουν.

Ας δούμε τι χρήματα συγκεντρώθηκαν πέρυσι. Για την πρόκριση στον γ' προκριματικό του Champions League, δηλαδή μετά τον αποκλεισμό επί της Βικτόρια Πλζεν, ο Ολυμπιακός απέσπασε 380.000 ευρώ. Για την είσοδο στους ομίλους πήρε 15,25 εκατ. ευρώ, ενώ για το δεκαετές του ranking στην UEFA (το club coefficients για το οποίο μιλήσαμε νωρίτερα) απέσπασε το ποσό των 14.404 εκατ. ευρώ. Από τη στιγμή που δεν συμμετείχε άλλη ελληνική ομάδα στο Champions League, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν όλο το market pool, περίπου 2,7 εκατ. ευρώ.

Για τη νίκη στον όμιλο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα πήρε 2,7 εκατ. ευρώ και για την ισοπαλία με την Τότεναμ 900.000 ευρώ. Από τη στιγμή που πέρασε στους "32" του Europa League εξασφάλισε άλλα 500.000 ευρώ. Ακολούθησε η υπέρβαση με την πρόκριση στους "16" του Europa League απέναντι στην Άρσεναλ, επιτυχία που έφερε 1,1 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε το γεμάτο "Γ. Καραϊσκάκης" σε όλα τα περσινά ευρωπαϊκά παιχνίδια, λοιπά έσοδα από το τμήμα μάρκετινγκ και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες και από το market pool για το Europa League, η περσινή ευρωπαϊκή παρουσία έφερε στους "ερυθρόλευκους" περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ.

O ΦΕΤΙΝΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ

Μετά τη φετινή εξασφάλιση των ομίλων, ο Ολυμπιακός κάνει δικά του περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ. Τα 15.250.000€ είναι για την πρόκριση στους ομίλους, τα 15.512.000 εκατ. ευρώ διότι βρίσκονται στη 19η θέση του δεκαετούς ranking (ανάμεσα στις 32 ομάδες), ενώ από το market pool (έσοδα που καθορίζονται από την ποσοστιαία εμπορικότητα της τηλεοπτικής αγοράς κάθε χώρας που εκπροσωπείται στη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων και έπειτα), λαμβάνουν περίπου 1.485.000€.

Αν μάλιστα ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί την Τετάρτη (30/9, 22.00) από την Κρασνοντάρ, ο Ολυμπιακός θα λάβει άλλο 1,2 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά τώρα, διότι αν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κατακτήσει νίκες και ισοπαλίες στο γκρουπ, θα προσθέσει επιπλέον... ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ.

Συνοψίζοντας, ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία εξασφάλισε μίνιμουμ 70 εκατ. ευρώ για όσα έχει πετύχει στην Ευρώπη, σε Champions League και Europa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσάρλυ Blog: Ο κομβικός ρόλος του Καμαρά
Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ