ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Χαράλαμπος Κωστούλας, το πρότζεκτ

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας
Ο Χαράλαμπος Κωστούλας EUROKINISSI SPORTS

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας από τα πρώτα του κιόλας βήματα θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα πρότζεκτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φοράει τα ερυθρόλευκα σε συνέχεια της οικογενειακής παράδοσης.

Ήταν θέμα χρόνου ο Χαράλαμπος Κωστούλας να κάνει το break through στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης μόλις 15 ετών που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα σε επίπεδο ακαδημιών, πήρε την ευκαιρία του με τους άνδρες με τον Ολυμπιακό Β' κι έγραψε ιστορία.

Ο γεννημένος το '07 επιθετικός έγινε παίκτης του Ολυμπιακού το '19. Μέχρι τότε έπαιζε στις ακαδημίες της Αγίας Άννας Βόλου. Και πώς να μην φορέσει τα ερυθρόλευκα, αφού είναι ο γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή των Πειραιωτών, Θανάση Κωστούλα.

Ο αστικός μύθος, μάλιστα, αναφέρει πως ο ΠΑΟΚ είχε κάνει γερό μπάσιμο για να κάνει παίκτη του τον Κωστούλα, ωστόσο επικράτησε το συναίσθημα και ο μικρός κατηφόρησε στην Αθήνα μαζί με το μεγαλύτερο αδερφό του Κωνσταντινό, ο οποίος είναι κεντρικός αμυντικός.

Όλο το πακέτο

Ο Κωστούλας έχει αυτό που λένε οι διεθνείς σκάουτ "όλο το πακέτο". Είναι ο παίκτης που πιάνει άμεσα το μάτι των κυνηγών ταλέντων. Εξαιρετική σωματοδομή για την ηλικία του, καλή τεχνική και ευχέρεια στο σκοράρισμα με κάθε τρόπο: Δύο πόδια, κεφάλι.

Το body structure που αποτελεί την πρώτη ύλη σε αυτές τις ηλικίες, ο Κωστούλας το έχει και με το παραπάνω, γι' αυτό άλλωστε πήρε σε τόσο νεαρή ηλικία την προαγωγή από τον Γιάννη Οκκά. Είναι φτιαγμένος για να αντέχει.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί έλεγαν καθώς τον παρακολουθούσαν στις ακαδημίες ότι δεν ντριμπλάρει τους αντιπάλους του, αλλά τους εκτοπίζει και περνάει από πάνω τους χάρη στη δύναμή του.

Για την ιστορία ο Χαράλαμπος Κωστούλας τη σεζόν του 20/21 που η Κ15 του Ολυμπιακού πήρε το πρωτάθλημα της Super League ήταν ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων με 16 γκολ σε 15 αναμετρήσεις.

Η ιστορική συμμετοχή

Ο 15χρονος φορ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, ο Κωστούλας σε ηλικία 15 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών ξεπέρασε το ρεκόρ του Κυριάκου Παπαδόπουλου ο οποίος έπαιξε πρώτη φορά όταν ήταν 15 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών.

Ελλάδα, επίθεση με μέλλον

Με τον Κωστούλα γεννημένο το '07 να μπαίνει στο επίπεδο των ανδρών και τον Στέφανο Τζήμα (σ.σ. έχει γεννηθεί το '06) να έχει ήδη μπει με τον ΠΑΟΚ Β' (8 συμμετοχές, 4 γκολ) η Ελλάδα ελπίζει για ένα καλύτερο επιθετικό μέλλον.

Φυσικά, το σημαντικότερο σε αυτές τις ηλικίες είναι η εξέλιξη. Ειδικά για τους παίκτες που είναι περισσότερο ανεπτυγμένοι ποδοσφαιρικά από τους συνομηλίκους τους χρειάζεται να προσθέτουν συνεχώς νέα στοιχεία στο παιχνίδι τους και να μένουν μακριά από τη στασιμότητα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2 STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ