THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η προσφορά της Μπόχουμ στον Μασούρα

2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Μπόχουμ έχει βρεθεί και παραμένει ακούνητος εκεί ο Γιώργος Μασούρας. Γιατί ήταν καταδικασμένη η προσπάθεια των Βεστφαλών να τον αγοράσουν τον Ιανουάριο (και τι προέβλεπε), τι περιλαμβάνει η ισχύουσα για το καλοκαίρι πλέον, υπερβατική για τα δεδομένα του συλλόγου πρότασή τους, και τι περιμένει ο ίδιος τόσο από την Μπόχουμ όσο και από τις (πιθανώς) τελικές επαφές του με τον Ολυμπιακό.

Κοντεύει δίμηνο η δημοσιοποίηση του σοβαρότατου και εντονότατου ενδιαφέροντος της Μπόχουμ για τον Γιώργο Μασούρα.

Τόσο σοβαρό και έντονο που οι Βεστφαλοί δεν έμειναν απλώς στο γεγονός ότι ο διεθνής επιθετικός έχει από την Πρωτοχρονιά τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί απ’ ευθείας με οποιονδήποτε μπαίνοντας στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, αλλά ως γνωστόν επιδίωξαν – αξιοποιώντας αυτή τη συνθήκη – να τον αποκτήσουν στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο.

Και αυτό παρότι η προσφορά που κατέθεσαν στους "ερυθρόλευκους" ήταν εξ ορισμού καταδικασμένη, αλλά αποτέλεσε σαφή ένδειξη των δικών τους προθέσεων και της ιεράρχησης του Μασούρα στην κορυφή των μεταγραφικών επιθυμιών του προπονητή Τόμας Λετς.

Η προοπτική της Bundesliga, σε κάθε περίπτωση, δελεαστική για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή.

Η προσέγγιση της Μπόχουμ στον Μασούρα ήταν και παραμένει ιδιαίτερα κολακευτική, ενίσχυσε και ενισχύει ακόμη περισσότερο το δέλεαρ. Πόσο μάλλον από την στιγμή που οι "μπλε" δέχτηκαν οτιδήποτε ώστε να την καταστήσουν ακόμη περισσότερο δελεαστική.

Χαρακτηριστικά λοιπόν προβλέφθηκε ακόμη και αποδέσμευση (μέσω σχετικής ρήτρας) το καλοκαίρι σε περίπτωση υποβιβασμού από την Bundesliga. Αναμενόμενα, γεναριάτικη αγορά δεν προχώρησε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υφίσταται ακόμη η καλοκαιρινή προοπτική.

Ο Μασούρας παραμένει Νο1 στη λίστα του γερμανικού συλλόγου (ενδεικτικό ότι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο δεν αποκτήθηκε ποδοσφαιριστής ανάλογων χαρακτηριστικών, παρότι η ανάγκη για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση και ρόλο ήταν – και παραμένει – ευδιάκριτη).

Ειδικά εφόσον η προοπτική του υποβιβασμού μοιάζει, αγωνιστική την αγωνιστική, να απομακρύνεται, με την Μπόχουμ αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο +8 από τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής έντεκα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του γερμανικού πρωταθλήματος.

Δεδομένα η έκβαση αυτής της προσπάθειας και η οριστικοποίηση της σωτηρίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις πιθανότητες της Μπόχουμ. Στο συμβόλαιο 2,5 χρόνων που προσφέρονταν στον Μασούρα τον Ιανουάριο, πλέον έχει μπει ορίζοντας μισού χρόνου ακόμη (τριετές δηλαδή, χωρίς να είναι εκτός συζήτησης το διετές), με το οικονομικό σκέλος να "τρυπάει" το ταβάνι των σχετικών δυνατοτήτων της Μπόχουμ.

Ενδεικτικό και αυτό της προτεραιότητας που αποτελεί ο Μασούρας για όλους στο γερμανικό club. Προβλέπεται ετήσια αποζημίωση που αγγίζει τις 600.000 ευρώ, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζεται – κάθε άλλο – η πολύ σημαντική σε κάθε ομάδα της Bundesliga πριμοδότηση για κάθε βαθμό που κερδίζεται, η οποία και με τις πλέον συντηρητικές των εκτιμήσεων εκτιμάται πως μπορεί άνετα να ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Και πλέον τίποτα δεν είναι και κρυφό. Ο ίδιος ο ατζέντης άλλωστε του Έλληνα επιθετικού δημοσιοποίησε μέσω σχετικών ποσταρισμάτων στους λογαριασμούς του στα social media το πρόσφατο ταξίδι του στη Γερμανία (και στην Ολλανδία), όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και το Μπόχουμ (σ.σ. δεν υπάρχει ενδιαφέρον άλλης γερμανικής ομάδας για τον Μασούρα. Ή έστω, δεν υπάρχει καμία άλλη με τόσο συγκεκριμένο πλαίσιο προσφοράς και διαπραγμάτευσης όσο αυτό της Μπόχουμ. Ούτε καν).

Και αυτό ενδεικτικό προθέσεων και κατάστασης. Γνωστή επίσης, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, και η προσφορά του Ολυμπιακού για νέο συμβόλαιο.

Υπάρχει η εκτίμηση/άποψη/πεποίθηση πως υπάρχει ακόμη κάτι που απομένει να γίνει, το οποίο ενδεχομένως μπορεί να λάβει ως και προσωπική μορφή, σε κορυφαίο πια διοικητικό επίπεδο, ακριβώς λόγω του στάτους του Μασούρα στους Πειραιώτες.

Δεν θα αργήσει να φανεί έτσι κι αλλιώς. Μπαίνουμε άλλωστε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, με τον Μασούρα να έχει πλέον συγκεκριμένες προσφορές στα χέρια του από Μπόχουμ και Ολυμπιακό, να περιμένει την (πιθανότατη βάσει συνθηκών) εξασφάλιση της Μπόχουμ και την όποια τελική επαφή του με την διοικητική κεφαλή των "ερυθρόλευκων" ώστε να κατασταλάξει και να αποφασίσει για το που θα τον βρει η νέα σεζόν.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ