FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Αυτές είναι οι 71 ενέργειες του Φορτούνη που διέλυσαν τη Γουέστ Χαμ

EUROPA LEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Κώστας Φορτούνης είχε μία μαγική βραδιά με μία πραγματική μεγάλη εμφάνιση στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Γουέστ Χαμ (2-1). Αυτά έκανε ο captain των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Οι ερυθρόλευκοι σε μία θρυλική βραδιά επικράτησαν 2-1 της Γουέστ Χαμ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Στο παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έλαμψε γι' ακόμη μία φορά το "άστρο" του Κώστα Φορτούνη. Ο captain των Πειραιωτών πραγματοποίησε μία επική εμφάνιση, σε μία από τις κορυφαίες του ευρωπαϊκές βραδιές του. Φυσικά ξεχώρισε το απίστευτο γκολ με τον... μύτο, όπως δήλωσε και ο ίδιος στην COSMOTE TV.

Ο Φορτούνης πέρα από το γκολ έκανε πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο. Στο γράφημα της Opta / Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του αρχηγού του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση.

Οι ενέργειες του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ
Οι ενέργειες του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ

Ο Κώστας Φορτούνης είχε συνολικά στο παιχνίδι 71 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες στον αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότερες ήταν από την δεξιά πλευρά που κινήθηκε, ενώ αρκετές φορές σύγκλινε, εφόσον ο Ροντινέι, που ανέβαινε έδινε το απαιτούμενο πλάτος.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είχε τέσσερις στις έξι ντρίμπλες, επτά κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και δύο κλεψίματα.

Πήρε άριστα στην κυκλοφορία και έδωσε πολύτιμα κουβαλήματα

Ο Φορτούνης έκανε κορυφαία δουλειά στο κομμάτι της κυκλοφορίας. Μπορείτε μάλιστα να δείτε και όλες τις μεταβιβάσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

Οι μεταβιβάσεις του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ
Οι μεταβιβάσεις του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ

Ο Φορτούνης είχε συνολικά 34 πετυχημένες στις 40 πάσες που δοκίμασε. Δηλαδή είχε ποσοστό ευστοχίας 85%. Επιπλέον τρεις πάσες του έφτιαξαν ευκαιρία, ενώ από τις οκτώ μακρινές μεταβιβάσεις που δοκίμασε, οι έξι βρήκαν συμπαίκτη του.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα της Γουέστ Χαμ. Αρκετές ήταν οι φορές που κουβάλησε την μπάλα, προσπαθώντας να ανοίξει χώρους. Αυτό αποτυπώνεται και στο γράφημα της Opta/Stats Perform.

Τα κουβαλήματα του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ
Τα κουβαλήματα του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ

O Φορτούνης είχε 23 κουβαλήματα της μπάλας, δηλαδή 23 φορές κινήθηκε με την μπάλα για πέντε και πάνω μέτρα. Σε μία από αυτές φυσικά πέτυχε και το υπέροχο γκολ του. Ήταν ρεκόρ του φέτος στη φάση των ομίλων του Europa League.

Ένας "καθρέφτης" ουσιαστικά μίας μαγικής βραδιάς, μίας βραδιάς που ο Φορτούνης επιβεβαιώνει πως είναι ο απόλυτος leader του Ολυμπιακού.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ