FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Αυτά έκανε ο Μπιανκόν στα πρώτα 74 λεπτά του με τα ερυθρόλευκα

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζουλιάν Μπιανκόν έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού στο 3-1 επί του Παναιτωλικού και παρουσίασε το πρώτο δείγμα των δυνατότητων του στα 74 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή, για να περάσει το εμπόδιο του Παναιτωλικού, επικρατώντας 3-1 των Αγρινιωτών για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα των ερυθρόλευκων έκανε ο Ζουλιάν Μπιανκόν. Ο 23χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός την περσινή χρονιά υπέφερε από σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο τώρα βρίσκεται σε στάδιο επιστροφής και μετά τα πρώτα λεπτά του με τη β' ομάδα, πήρε χρόνο και από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό, στο οποίο αγωνίστηκε 74 λεπτά, ήταν το πρώτο βήμα της πλήρους επιστροφής του, με τον Ισπανό προπονητή να έχει μία επιπλέον λύση για το κέντρο της άμυνας, όπου οι ερυθρόλευκοι ακόμη ψάχνονται. Το πρώτο δείγμα του Μπιανκόν ήταν χρήσιμο και έδειξε τις δυνατότητές του, ειδικά στο κομμάτι της κυκλοφορίας.

Τα πεπραγμένα του Μπιανκόν στο πρώτο του παιχνίδι

Ο Ζουλιάν Μπιανκόν αγωνίστηκε ως δεξιός κεντρικός αμυντικός, έχοντας τον Ανδρέα Ντόη στο πλευρό του. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις μεταβιβάσεις του Γάλλου αμυντικού και τις κορυφαίες επιδόσεις του στο παιχνίδι.

Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Μπιανκόν στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Μπιανκόν στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

Ο Μπιανκόν βοήθησε δραστικά στο χτίσιμο της κυκλοφορίας από πίσω. Ο Γάλλος ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του με 44 πετυχημένες στις 47 πάσες του, ενώ είχε 19/21 μεταβιβάσεις πάνω από τη μεσαία γραμμή. Μαζί με τον Ντόη ανέβαιναν, όταν ο Ολυμπιακός πίεζε τον Παναιτωλικό και έψαχνε διαδρόμους.

Ο 23χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός είχε επίσης πέντε ανακτήσεις κατοχής και ένα κλέψιμο. Επιπλέον έδωσε έξι μονομαχίες και κέρδισε τις μισές (2/4 στο έδαφος - 1/2 εναέριες).

Στόχος του Μπιανκόν να πρωταγωνιστήσει

Ο Μπιανκόν θα πρέπει να δοκιμαστεί φυσικά και σε παιχνίδια με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ωστόσο, ήταν το πρώτο του ματς σε πρώτη κατηγορία μετά από έναν χρόνο, επομένως χρειάζεται χρόνο για την επιστροφή του στο 100%.

Πάντως, πρόκειται για έναν δυνατό αμυντικό, έχει την ικανότητα να παίξει με την μπάλα στα πόδια, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία και γενικά έχει όλα τα φόντα όχι απλώς για να δώσει λύσεις, αλλά για να πρωταγωνιστήσει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως στα 18 του όταν βρισκόταν στη Μονακό, ο Ανρί τον είχε εμπιστευτεί σε παιχνίδια Champions League κόντρα σε Ατλέτικο και Ντόρτμουντ (είχε παίξει δεξί μπακ), ενώ το 2022 η Νότιχγαμ είχε δαπανήσει δέκα εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Τρουά.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ